Két család verekedett össze a pályán - 25 vádemelés

Feltöltve: 2014, június 27 - 18:17 Frissítve: 2014, június 27 - 18:19

Huszonöt ember ellen emelt vádat a Füzesabonyi Járási Ügyészség egy 2012 tavaszán Sarudon történt tömegverekedés ügyében - tájékoztatta a Heves megyei főügyész szerdán az MTI-t.

Szalóki Zoltán közleményében felidézte: 2012. április 29-én a két, egymással haragos viszonyban álló család tagjai előbb a futballpálya szélén keveredtek szóváltásba, majd berohantak a pályára is, ahol bajnoki labdarúgó-mérkőzés zajlott. A verekedés miatt a játékvezetőnek le kellett fújnia a mérkőzést.

Május 2-án reggel a két családhoz tartozó huszonnégy vádlott a helyi ABC mellett találkozott, ahol - a focipályán történtek miatt - hangos szóváltás alakult ki közöttük. Kölcsönösen sértegették a másik tábor tagjait, majd a magukkal vitt ütő- és vágóeszközökkel - fabotokkal, húsklopfolóval, lemezcsővel, seprűfejjel, bokszerrel és dobókéssel - egymásnak estek.

A verekedésben egy vádlott súlyos, hét vádlott és egy tanú könnyű sérüléseket szenvedett.

A tettlegességnek a rendőrség közbeavatkozása vetett véget.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség a kétrendbeli, minősített garázdaság bűntette mellett - ezzel halmazatban - egy vádlottat súlyos testi sértés bűntettével, egyet ennek kísérletével, további tizennyolc vádlottat pedig könnyű testi sértés vétségével is vádol.

A Füzesabonyi Járási Ügyészség egy vádlottra elzárás, ötre felfüggesztett szabadságvesztés, tizenkilencre pénzbüntetés kiszabását indítványozza - közölte Szalóki Zoltán. MTI (A fotó illusztráció!)

Pirlo, Neymar, Messi, Ronaldo - akciós focikönyvek a vb alatt! »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON