U19: "1-2 játékosra rá sem ismertem" - Mészöly szerint magunkat vertük meg

Feltöltve: 2014, július 19 - 22:00 Frissítve: 2014, július 20 - 09:57

Mészöly Géza szerint a magyar U19-es válogatott a gyenge kezdésének és az egyéni hibáknak köszönhetően kapott ki első Eb-meccsén Ausztria ellen (1-3), a szövetségi edző 1-2 játékosára rá sem ismert. A tréner szerint ugyanakkor nincs arról szó, hogy csapatát lemosták volna a pályáról, szerinte jól feltérképezték az ellenfelet, és elsősorban maguknak köszönhetik a vereséget. Osztrák kollégája, Andreas Heraf úgy vélekedett, csapatánál egyéni szinten több jobb gárda is van a mezőnyben, a magyar válogatottat játszós csapatnak tartotta, de vártak a hibáinkra, amik jöttek is.

Látogasd meg az U19-es Eb-aloldalunkat - kattints!

Mészöly Géza: - Nagyon sajnálom, hogy megilletődve kezdtük a mérkőzést, több játékos gyengébb teljesítményt nyújtott a meccs első részében. Az egyéni hibákat rögtön kihasználta az osztrák csapat. Amikor rendeztük a sorokat, és megmutattuk volna a második félidőben, hogy ennél sokkal jobb teljesítményre vagyunk képesek, ismét egy lelki traumát kaptunk azzal, hogy a mi eladott labdánkból lett a gólt eredményező szabadrúgás. Onnantól a cseréknek is köszönhetően elindult a játékunk és meg tudta mutatni a csapat, hogy tud futballozni. Köszönöm a közönségnek, hogy végig a csapat mellett volt. Abban bíztam, hogy kicsit lázba hozzuk a szurkolókat, például Farkas Zoli helyzeténél a 2. percben, de a közönség saját magát hergelte fel, és a második félidőben is a csapattal volt, amelynek köszönhetően sikerült szépítenünk és ígéretes akciókat vezetnünk. Úgy éreztem, hogy sokkal több volt ebben a mérkőzésben, de a gyengébb kezdés jelentős hátrányt eredményezett. Nincs vége semminek, tudtuk, hogy a célunkat nem biztos, hogy az első meccsen el tudjuk majd érni. Le kell győzni a megilletődöttséget. A portugál csapat még talán ennél is jobb lesz. Az osztrák csapatot fel tudtuk térképezni, nem leptek meg semmivel, egyszerű, de hatékony játékot játszottak, a felívelt labdáikkal azonban nem tudtunk mit kezdeni. A fordulópontokból nagyon rosszul jöttünk ki, magunknak köszönhetjük a vereséget. Ebben a csapatban sokkal több van mentálisan is, az is igaz, hogy ennyi ember előtt nem játszottak még mérkőzést. 1-2 játékosra rá sem ismertem, annyira ijedten játszott. Arról viszont nincs szó, hogy lemostak volna minket a pályáról az osztrákok.

Andreas Heraf (Ausztria): - Természetesen tökéletes rajtot jelent a számunkra az, hogy győzni tudtunk a nyitómeccsen. Őszintén szólva, biztos vannak olyan csapatok itt, amelyeket jobb játékosok alkotják, mint a miénket, de mondhatnám Oroszországot vagy Romániát is, akik nem is jutottak ki az Eb-re. Mi két éve kitűztük célul magunk elé, hogy eljutunk a 2015-ös, új-zélandi U20-as vb-re, de ehhez változtatnunk kellett a módszereinken, már a taktikára és nem az egyéni képességekre helyezzük a hangsúlyt, mert abban sokan jobbak nálunk. Ma minden úgy ment, ahogy elterveztük, persze kellett a szerencse is kellett a sikerhez, de jól játszottunk, tetszett – pláne a második gól előtt – ahogy letámadtuk a magyar csapatot. Jól feltérképeztük a magyar válogatottat, nyolc meccsét is láttuk DVD-n. Tudtuk, hogy ők játsszák a futballt, nem ívelgetnek. Vártuk a hibáikat és szerencsénkre azok jöttek is. (Fotó: sasgabor.hu)

Magyarország – Ausztria 1-3 (Varga Sz. 60., ill. Bytyqi 15. – 11-esből, Blutsch 18., Michorl 48.) - a meccs minden fontos mozzanata itt!

Pirlo, Neymar, Messi, Ronaldo - akciós focikönyvek a vb alatt! »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON