Rossi: "Szívesen maradnék az NB I-ben" - román és szlovák lehetősége is van

Feltöltve: 2014, július 21 - 20:35 Frissítve: 2014, július 21 - 21:15

Marco Rossi továbbra is fájó szívvel gondol arra, hogy távoznia kellett a Budapest Honvédtól, ugyanakkor annyira megszerette Magyarországot, hogy el tudná képzelni, hogy az NB I-ben dolgozzon a jövőben is, mint mondta, hajlandó akár türelemmel várni egy itteni lehetőségre, akár a 4-5 élcsapat valamelyikénél. Az olasz szakvezető elárulta, felmerült az is, hogy Romániában, Szlovákiában vagy Csehországban vállaljon munkát, de nála most a magyar foci a favorit. Azt is elárulta, miért.

Mint ismeretes, Marco Rossi a tavasszal intett búcsút a Budapest Honvédnak, amire a mai napig fájó szívvel gondol. Minderről hazája egyik lapjának, a Tuttomercatoweb-nek beszélt az olasz szakember.

- Segítőimmel együtt sokáig sikeres munkát tudtunk végezni a Honvédnál, még az optimista előrejelzéseket is sikerült túlszárnyalnunk. A szurkolók mellettünk álltak, de összességében is jó volt a megítélése a munkánknak. Sok olyam szép emléket kaptam, amelyeket soha nem fogok elfelejteni. Kicsit sorsszerű is volt, hogy Kispestre kerültem, a nagyapám mindig csodálatos dolgokat mesélt ennek a klubnak a múltjáról. A vezetők gyorsan megértették, hogy invesztálni kell a játékoskeretbe, ha sikeresen akarunk szerepelni, a szervezettségben is sokat lépett előre a klub, miközben sikerrel kezdtük el beépíteni az akadémistákat is a csapatba. Tavaly az Európa Ligában is indulhattunk, ami egy kisebb csoda volt, az előző szezonban pedig a középmezőnyt céloztuk meg, de ekkor is volt esélyünk arra, hogy még előrébb végezzünk, ám volt egy gyengébb sorozatunk, ami miatt lemaradtunk végül a dobogóról. Ekkor elveszítettem én is picit a motivációmat és úgy döntöttem, távozom. Sajnálattal tettem mindezt és azt is sajnáltam, hogy nem tudtunk a szurkolóknak egy újabb eredményes szezont felmutatni – nyilatkozta Rossi, aki arra is rátért, mit tartogathat számára a jövő.

- Nyitott vagyok a lehetőségekre, külföldön szeretnék maradni, és az is felmerült, hogy esetleg Romániába, Szlovákiába vagy Csehországba menjek edzőnek. Majd meglátjuk, de nem titok, hogy szívesen maradnék Magyarországon. Itt edzősködni nem csak a múlt miatt – hiszen a magyarok tanítottak meg minket is futballozni – nagy dolog, egy megtisztelő feladat, amely során minden edző sokat tanulhat is. Vártam arra, hogy esetleg kapok ajánlatot valamelyik nagyobb klubtól, de ennél a 4-5 csapatnál most megvan a szakmai stáb. Talán pár hónap múlva, amikor valamelyik gárda gondban lesz, gondolnak majd rám – tette hozzá a szakember, aki hazájában egyelőre nem kíván dolgozni, mivel csak a harmadosztályban lenne lehetősége, amit túl rizikósnak gondol.

Pirlo, Neymar, Messi, Ronaldo - akciós focikönyvek a vb alatt! »

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON