"Törpék" fejelték a gólokat a durva Lokinak - lapszemle

Feltöltve: 2014, augusztus 22 - 09:40 Frissítve: 2014, augusztus 27 - 16:02

Nagyon meglepődtek Svájcban a Young Boys-DVSC találkozót (3-1) követően és nem az eredményen, hanem azon, hogy hogyan tudott egy 170 és egy 175 centis játékos gólt fejelni a magyar bajnoknak, a mezőny legalacsonyabb, de a kapuba bólintó játékosa még viccelődött is az eseten. Volt olyan helyi lap, amely szerint a Loki inkább csak a túlzott keménységével tűnt ki, egy másik portál egyenesen veszélytelennek titulálta a debreceni gárdát, de olyan sajtóorgánum is akadt, amely a vendégek mezszámain csodálkozott el. A svájciak ugyan bosszankodtak egy sort a DVSC idegenben szerzett gólján, de a jelenlegi általános vélemény az, hogy innen már nehezen bukhat el a Young Boys. Lapszemle.

170 és 175 centis játékos is fejelt gólt a DVSC-nek Bernben, mielőtt a már majd 1,90-es Frey is bevette Poleksic kapuját a 3-1-s találkozón – emeli ki a magyar szempontból sajnos tényleg fájó statisztikai érdekességet a Blick.

A lap megjegyzi, hogy a Young Boys sikerét csak a rendkívül bután bekapott Sidibe-gól keseríti meg, amelynél a csatárnak gólpasszt adó cseh Lecjaks hibázott nagyot, igaz, a harmadik gól előkészítésével valamelyest törleszteni tudott a közönségnek és csapatának a légiós.

"Duplán bosszantó volt a magyarok gólja, mivel ezen kívül igazán nagy helyzetük nem is akadt" – teszi hozzá a lap, amely azt írja, hogy mivel a magyar bajnok nem tűnt túlságosan veszélyes csapatnak, a berni gárda jó eséllyel pályázhat 2010 és 2012 után harmadszor az Európa Liga csoportkörére.

A 20 Minuten nevű portál is foglalkozik a testméretekkel, meg is szólaltatta a mezőny legalacsonyabbjaként gólt fejelő berni játékost, Renato Steffent.
- Mostantól a társak bátran játszhatnak a fejemre, persze minél öregebb vagy, annál többször is használod azt... - poénkodott a játékos.

A harmadik találatot bólintó Michael Frey (188 centiméter) szerint azonban nem csak a méret a lényeg.
- A fejeseknél néha nem csak a magasság számít, hanem a hit és a bátorság. Ez náluk megvolt – utalt alacsonyabb, de gólt fejelő társaira a svájci futballista.

A Berner Zeitung szerint a harmadik gól alighanem sorsdöntő volt, a lap nehezen tudja elképzelni, hogy a Debrecen ekkora hátrányt megfordítson. A portál azon alaposan meglepődött, hogy a Loki középső védői nem tudtak mit kezdeni a jóval alacsonyabb svájciakkal. Megjegyzik, hogy a magyar csapat kreativitása a gyepszőnyegen nem igazán látszott, a mezszámokon igen, a lap szerint érdekes volt látni a számozásokat (26, 27, 33, 55, 69, 77, 88), már amikor szükség volt arra, hogy felfigyeljenek valamelyik vendégjátékosra...

"A Debrecen a kemény fizikai kontaktusokra építette a játékát, sokszor durván játszottak a magyarok, és kitartóan, mint egy tízpróbázó. Eltökéltségük sokáig kitartott, még úgy is, hogy a műfüves borítás számukra szokatlan volt, emiatt sem kerültek túl sokszor a kapu elé" – írja a DVSC-ről a berni újság.

A Der Bund szerint igazságtalan lett volna, ha a Young Boys a féltucatnyi kimaradt helyzet után csak 2-1-re nyer a DVSC ellen, amelyet a második félidőben nagy nyomás alá tudott helyezni a házigazda. A lap hozzáteszi, hogy Kondás Elemér jó képet tudott vágni a sima vereséghez, mondván az idegenben lőtt gólt azért megszerezték, miközben csapata a szerző szerint nagy csalódást okozott a pályán, 2008 után már másodszor.

A Neue Zürcher Zeitung szerint rendkívül jó rajtpozícióba került a Young Boys a visszavágó előtt, egy olyan csapat ellen, amelynek szinte minden erejét lekötötte a védekezés. A lap szerint a hazaiak szünet utáni, a Lokinál sokkal aktívabb játéka vezetett a megérdemelt sikerhez, amelynek köszönhetően a berni csapat már-már tovább is jutott.

Nézz szét a csakfoci.hu webáruházában! Több mint 20.000 termék!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON