Mészölyt meghallgatta az MLSZ - maradna az U20-as vb-re is

Feltöltve: 2014, szeptember 5 - 13:30 Frissítve: 2014, szeptember 5 - 14:33

Az U19-es magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, Mészöly Géza, a Sport TV Mai helyzet című műsorában elárulta, még egyeztet a szövetséggel a válogatottal való közös munkáról, de nagyon bízik a folytatásban. A hazai Európa-bajnokság felemás szereplése és emlékezetes nyilatkozata is szóba került, de beszélt arról is, hogy bár ez a mutatott játékból nem derült ki, reméli, hogy az U20-as vb-n már látszódni fog, milyen tehetséges ez a korosztály.

Mészöly Géza csütörtökön beszélt arról, marad-e az U19-es válogatott élén, amely a hazai Eb-ről kvalifikálta magát a 2015-ös U20-as világbajnokságra.

- Egyelőre igen, voltam bent az elnökségi ülésen, meghallgattak, egy beszámolót kellett elkészítenem természetesen, de további egyeztetések vannak még, hogy mi az Eb tapasztalata, illetve a vb-re való javaslat, hogy minél hatékonyabban tudjunk majd ott szerepelni – válaszolta a Sport TV Mai helyzet című műsorában Mészöly Géza arra a kérdésre, hogy jelenleg is ő-e még a válogatott szövetségi edzője.

A júliusi hazai rendezésű U19-es Eb-n az osztrákoktól és a portugáloktól elszenvedett vereség után Izrael legyőzésével sikerült kivívni az 2015-ös U20-as vb-n való indulás jogát. A portugálok elleni 6-1-es vereség után azonban Mészöly Géza a sajtótájékoztatón kemény szavakat használt játékosaival, és elsősorban Tamás Krisztiánnal szemben.

- Kritikát is kaptam, el is fogadtam, és talán a beszámolóban is elismertem, hogy talán nem biztos, hogy annyira szerencsés volt, hogy egyből a portugál mérkőzés után a sajtó rendelkezésére bocsájtottam – árulta el a szövetségi edző a nyilatkozattal kapcsolatban. Úgy véli, hibázni lehet, de fegyelmezetlenül játszani, főleg egy nemzeti mezben nem lehet.

Játékosai megértették, és el is fogadták a szavait, és a nehézségből felállva sikerült kiharcolni a vb-indulás jogát az Izrael elleni győzelemmel. Azt sajnálja, hogy csapata nem mutatta meg, hogy ez a generáció sikeres lehet, és több játékosa lehet akár A-válogatott is.

- Sajnos ez a játékból még nem derült ki, ezért bízom abban, hogy a folytatásban a világbajnokságon, bár ott is nagyon nehéz dolgunk lesz természetesen, de mégis egy jó felkészüléssel meg lehet mutatni, hogy ezek a srácok tehetségesek. Illetve az lesz fontos számukra, hogy ők most ősszel a saját felnőtt csapatukban minél többet tudjanak játszani – mondta a szakember. Korábban úgy volt, hogy a jövő évi vb-re már szeptemberben elkezdődik a felkészülés. Ez még nem történt meg.

- Sajnos még nem, én remélem, hogy ezek az egyeztetések, amelyek az elnökséggel, az elnök úrral vagy a főtitkár úrral folyamatban vannak, az minél gyorsabban, akár a jövő hétre letisztulhat, és akkor mehet tovább majd a munka.

- Alapnak kell lenni azért annak, hogy a felnőtt csapataikban, akár egy Kővári Róbert a Pécsben továbbra is tud majd játszani az NBI-es csapatban, és ezzel biztosítja magának azt, hogy ő ismét bekerülhet a bő keretbe. Mert ő például ebből az Eb-csapatból kimaradt, függetlenül attól, hogy az elmúlt mérkőzéseken sokat játszott az NBI-es csapatban – nyilatkozta Mészöly Géza azzal kapcsolatban, mi változhat, illetve a keret változhat-e, ha esetleg nem ő folytatja a munkát, majd kiegészítette ezt.

- Az biztos, hogy most magam és a stábom mellett kell, egy kicsit szóljak. Mi azért nagyon ismerjük ezeket a játékosokat, nagyon rövid idő áll rendelkezésre. Most talán annyival lesz könnyebb a helyzet, hogy május 30-án indul Új-Zélandon a világbajnokság. Más felkészülést igényel, nagyon fontos akár a klímát megszokni, 26 órás repülőút vezet Új-Zélandra, ez is egy nehéz dolog. Sok mindent kell mérlegelni éppen az orvosi stábbal, de úgy érzem, hogy felkészültek vagyunk, és nagyon bízunk a folytatásban - tette hozzá. (Fotó: mlsz.hu)

Öltözz piros-fehér-zöldbe - kattints! Szurkolói mez I Eredeti mez

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON