Rommá büntethet egy országot az UEFA: Egy magyar is benne lehet

Feltöltve: 2015, július 23 - 14:12 Frissítve: 2015, július 23 - 16:39

A horvát labdarúgás történetének legsúlyosabb büntetésére készülnek déli szomszédunknál: az UEFA fegyelmi testülete ma hoz döntést a nagy port kavaró ügyről, amelyre még júniusban került sor, amikor is a Horvátország-Olaszország spliti Eb-selejtezőn egy horogkereszt bukkant fel a gyepszőnyegen. Kizárásra aligha kerül majd sor, de a várakozások szerint pontlevonást, zártkapus meccset és súlyos pénzbüntetést is kaphatnak a horvátok. Egy magyar sportdiplomata is döntéshozó szerepben lesz majd.

Csütörtökön, késő délután derülhet majd ki, milyen büntetést kap Horvátország az UEFA illetékes testületétől (a horvátok mellett egyébként Észak-Írország, Románia és Bosznia-Hercegovina ellen is fegyelmi eljárás indult az UEFA-nál a júniusi Európa-bajnoki selejtezőkön tapasztalt nézőtéri kihágások miatt).

A horvátok súlyos ítéleteket várnak, egy portál várakozásai szerint kizárással nem kell majd számolniuk, de várhatóan pontot-pontokat is levonhatnak déli szomszédunktól az olaszok ellen látott horogkereszt miatt, illetve a zártkapus meccs, valamint a nagyobb volumenű pénzbüntetést is szinte garantálható.

Az index.hr külön foglalkozott az UEFA fegyelmi bizottságának összetételével is, összesen tíz sportdiplomata döntése nyomán mondják majd ki délután a verdiktet, Thomas Partl (Ausztria) elnöklése mellett. A bizottságban is egy magyar is ott van, Berzi Sándor, az MLSZ alelnökének személyében.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON