Loki: Kondás támogatná a videóbíró bevezetését

Feltöltve: 2016, március 9 - 15:18 Frissítve: 2016, március 9 - 15:18

Zöld utat kapott a videóbíró a futballban. A labdarúgás szabályalkotó testülete a hétvégén megszavazta a videotechnológia bevezetését, hogy segítse a játékvezetők döntését.

A gólok, kiállítások és büntetők megítélésekor, illetve a szabálytalanságoknál néznék vissza a vitás eseteket. A debreceni vezetőedző mindenesetre támogatná a technológia bevezetését.

- Nyilván a tesztek nagyon sokat fognak mutatni, de valamikor egy-egy kiállításnál vagy egy-egy büntetőnél jó lenne visszanézni ott a helyszínen a szituációt, mert van amikor ezen helyezések és nemzetközi kupa helyezések dőlhetnek el – mondta Kondás Elemér, a DVSC-TEVA vezetőedzője.

A visszanézést a játékvezető, vagy a mérkőzést felügyelő és a videótechnológiát kezelő bizottság kezdeményezheti majd Máté Péter, a Loki védője azt mondja, akár a játék minőségén is javíthat az újdonság bevezetése.

- Nem tudom, hogy szabálytalanságoknál mennyire lehet ezt majd visszanézni, meg mennyire tudja az majd segíteni a játékot, de úgy gondolom, minden fejlesztés előreviheti a játék minőségét meg a játékosoknak az egymásra való odafigyelését is – vélekedik Máté Péter.

A labdarúgás szabályalkotó testülete az IFAB kétéves tesztelési időszakot szavazott meg a videóbíró technológia igénybe vételére. A tesztidőszak legkésőbb a 2017/18-as szezonban kezdődik. (dehir.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON