NB I: Mindkét edző ugyanazt mondja a sorsdöntő meccs előtt

Feltöltve: 2016, április 23 - 13:09 Frissítve: 2016, április 23 - 15:17

Michael Oenning és Szíjjártó István is a tiszta fej fontosságát emelte ki a Vasas-Puskás Akadémia mérkőzés előtt, amely alighanem nagyban dönt arról, melyik csapat maradhat majd bent az élvonalban. A derbi előtt pedig mindkét oldalon hangsúlyozták, nem számít egyik csapat aktuális formája sem, más dönt majd a Ferencváros-Újpest találkozón.

Utazz a magyar válogatott Eb-meccseire: belépő + tengerparti nyaralás » »


Vasas - Puskás Akadémia 18.00

Michael Oenning (Vasas): - Az alaphelyzeten nem változtatott a hétközi forduló: ezt a soron következő mérkőzést mindenképpen meg kell nyerni, hiszen óriási tétje van a szombati hazai meccsnek. A felcsútiak elleni mérkőzésen nagyon sok fog azon múlni, hogy a játékosok fejben hogyan tudják kezelni a győzelmi kényszert, ami mindkét csapat játékosainál egyaránt jelen lesz. A lényeg, hogy az esetlegesen felmerülő negatív gondolatokat ki tudjuk zárni. Hazai mérkőzésről van szó, meg kell mutatnunk, hogy győzni akarunk és győzni is tudunk. A sikerhez a szurkolókra is elengedhetetlenül szükség lesz, mivel a biztatásuk is segít abban, hogy a csapat még jobb teljesítményt nyújtson. Erre pedig nagy szükségünk lesz. Mindkét csapat ugyanabban a szituációban van. A focisták tudják, hogy mi forog kockán. Amelyikük nyer, az nagy lépést tesz előre a bennmaradás érdekében. A tabella jelenlegi helyzete egy pillanatfelvétel, a két csapat közül az lesz a sikeresebb, amelyik a saját játékát végig tudja vinni a mérkőzésen. A döntő az lesz, hogy fejben melyik csapat lesz erősebb. Nekünk kell annak lenni. (vasasfc.hu)

Szíjjártó István (Puskás Akadémia): - A fiúk szerdán átérezték a terhet, ami a vállukon volt, fantasztikus akarattal, szenvedéllyel és tűzzel játszottak az MTK ellen. Reálisan próbáljuk értékelni a dolgokat. A stáb amennyire csak lehet, igyekszik levenni a terhet a játékosokról, de tisztában kell lenniük azzal, hogy mi van előttünk, mi vár ránk. A szerkezetváltás és a négy egykori akadémistánk kezdőbe nevezése edzői megérzés is volt, de nyilvánvaló, hogy nekem azokra kell támaszkodnom ebben a nehéz helyzetben, akik jobban kötődnek a Puskás Akadémiához. Polonkai Attilát és az idősebb, tapasztaltabb játékosokat arra kértem, hogy legyenek ismét gerince a csapatnak, hogy köréjük tudjam építeni a saját fiataljainkat, akik eddig kevesebb lehetőséghez jutottak. Ez most bejött, mertünk kockáztatni és nyerünk is. Rövid az időnk a Vasas elleni felkészülésre. ezek a napok a frissítésről szólnak. Edzeni ilyenkor már nem szabad, hangulatos, mókás, szellemileg és fizikailag felfrissítő foglalkozásaink vannak, mindamellett, hogy állandóan sulykolom a fejekbe a taktikát. Rengetegen ki fognak jönni a szombati meccsre támogatni a hazai csapatot, parázs hangulat és szurkolás várható. Nem lehet előre tudni, hogy fognak taktikázni, motiválni egyik oldalon sem kell a játékosokat. Akinek tisztább lesz a feje és okosabban fog futballozni, az fogja megnyerni a mérkőzést. (puskasakademia.hu)


Videoton - MTK 18.00

Horváth Ferenc (Videoton): - A Paks és a Ferencváros elleni győzelemmel kiharcoltuk magunknak azt a lehetőséget, hogy ma este, győzelem esetén már a második helyen várhatjuk az utolsó fordulót. Voltak nehezebb időszakok a tavasz folyamán, volt, amikor még a dobogó is távolinak tűnt, most viszont kétszer kilencven percre vagyunk attól, hogy elérjük a bajnokságban kitűzött célunkat. Nem szemet gyönyörködtető játékkal és fantasztikus gólokkal húztuk be az előző meccseket, inkább a csapatjáték, a fegyelem és a hozzáállás hozta meg a pontokat. Ugyanolyan mentalitást várok el a srácoktól, mint az elmúlt hetekben, mindenkinek össze kell szednie az utolsó erőtartalékait és le kell győznünk Felcsúton a kék-fehéreket is! Ebben a szezonban utoljára játszunk a Pancho Arénában, szeretnénk szépen búcsúzni a hazai közönségünktől, bízom benne, hogy most is sokan biztatnak majd minket a lelátóról és együtt teszünk egy újabb lépést az ezüstérem felé. (vidi.hu)

Teodoru Vaszilisz (MTK): - Mindenki tudja, hogy mekkora tétje van a ma esti találkozónak. A Vidi felszálló ágban van, sok jó és kreatív játékos alkotja a fehérváriak keretét, de mindent megteszünk azért, hogy ponttal távozzunk Felcsútról. Muszáj bírnunk a sorozatterhelést, sportemberek alkotják a keretet, menni kell előre. Nem tudom azt mondani, hogy nagyon frissek vagyunk, de most ilyen a kiírás, ehhez kell alkalmazkodnia minden csapatnak. Vannak hiányzóink is sajnos, Kanta József például öt sárga lap miatt nem léphet pályára. Ez természetesen nagy kiesés, minden csapatnak hiányozna a csapatkapitánya egy ilyen fontos rangadón, de azon leszünk, hogy megfelelően pótoljuk. (vidi.hu)


Debrecen - Diósgyőr 18.00

Takács Tamás (a Debrecen játékosa): - Nagyon várom azt a mérkőzést, sok barátommal találom majd szemben magam a pályán, azonban ez nem fog meggátolni abban, hogy mindent megtegyek a DVSC sikeréért. Már itt vagyok itthon, és remekül érzem magam a csapatban. Hazai környezetben mi vagyunk az esélyesebbek, ezt azonban a pályán bizonyítanunk is kell. Mindenképpen a három pont megszerzésére törekszünk. (haon.hu)

Egervári Sándor (Diósgyőr): - Nem lesz könnyű mérkőzés, hiszen a Debrecen a nemzetközi porondra való kijutásért harcol. Mindent el fognak követni annak érdekében, hogy a legjobb összeállításukban lépjenek ellenünk pályára. Ennek ellenére én bizakodó vagyok és bízunk abban, hogy legalább egy pontot szerzünk, de ahhoz, hogy a legutóbb itthon elvesztett pontot, vagy pontokat visszahozzuk, győznünk kell Debrecenben. Szeretnénk, ha minél többen elkísérnének minket. Ígérgetni nem akarunk, de azt megígérhetjük, hogy szeretnénk kiköszörülni a csorbát. (dvtk.eu)


Paks – Haladás 18.00

Csertői Aurél (Paks): - A bajnokság utolsó hazai mérkőzése következik, ami plusz motiváció a számunkra. Szeretnénk győzelemmel búcsúzni a szezon paksi mérkőzéseitől, valamint a stadiontól is, hiszen hamarosan megkezdődnek az átépítés munkálatai. Persze ami a motiváltságot illeti, az is hajt bennünket, hogy minél feljebb végezzünk a tabellán. Ezeknek a céloknak elérése nem lesz egyszerű, hiszen most szombaton az a Haladás lesz az ellenfelünk, amelyik az utolsó öt fordulóban nem kapott ki. Ez is azt mutatja, hogy jó csapatot látunk majd vendégül, de remélem, hogy nem visszük túlzásba az udvariasságot, és számunkra kedvező eredményt fogunk elérni. (paksifc.hu)

Mészöly Géza (Haladás): - A Paks ellen Szombathelyen és idegenben is kemény meccset vívtunk, ezúttal is hasonlóra számítok - jelezte Mészöly Géza, a Haladás vezetőedzője. - Legutóbb kikaptunk tőlük, van tehát miért visszavágnunk. A hazaiak nagyon egységes csapatot alkotnak, amit tudnak, azt precízen le is hozzák, elsősorban pontrúgásokból veszélyesek, erre fel kell készülnünk. A védő Szabó János meghatározó futballista, elöl pedig Balázs Zsolt és Bajner Bálint mellett a 21 éves Hahn Jánosra érdemes figyelnünk. Nagyon bízom abban, hogy továbbra is az általunk keltett hullám tetején leszünk, ehhez az utóbbi meccseken látott fegyelmezett futballra lesz szükségünk. Emellett a Debrecen elleni bátor támadójátékot kell áthoznunk a paksi meccsre, de úgy, hogy hátul stabilak maradjunk. Igazi presztízsmeccsre számítok szombaton. Az már biztos, hogy az első hatban végzünk, de jó lenne minél előkelőbb helyen zárni a bajnokságot. Korábban azt szerettük volna elérni, hogy legyen tétje az utolsó meccseinknek is - most, hogy ez sikerült, jó lenne feljebb lépni a tabellán. (haladas.hu)


Honvéd - Békéscsaba 18.00

Marco Rossi (Honvéd): - A három kiesés ellen küzdő csapat közül a Békéscsaba tűnik a legmotiváltabbnak és mentálisan a legerősebbnek is. Ebben a bajnokságban a stabil szereplés lehetett a célunk. Ezt jó pár mérkőzéssel a vége előtt elértük, oly módon, hogy nem volt olyan pillanat, hogy megcsapott volna minket a kiesés szele. Sőt, ha az Újpest ellen sikerül győznünk, tudtunk volna még Európa felé is kacsingatni. Mivel ez nem sikerült, sajnos a motivációvesztés lett úrrá a csapaton. Ennek köszönhető, hogy leült az együttes. A mi gárdánk olyan, hogy minden ellenfélnél motiváltabbnak kell lennünk a pályán, sokkal agresszívabbnak kell lennünk, többet kell futnunk. Ezek hiánya azt kockáztatja, hogy bárki megverhet minket. Viszont ha mindenki teljesen komolyan oda teszi magát, mindenkire veszélyesek lehetünk. Lásd a Ferencváros, vagy a Debrecen, vagy a Videoton elleni győzelmeinket. Töretlenül és kitartóan folytatjuk az akadémisták játszatását, a fiatalok beépítését. (honvedfc.hu)

Zoran Szpisljak (Békéscsaba): - Függetlenül a hétközi mérkőzés eredményétől, csapatom számára továbbra is a bennmaradás kiharcolása az elsődleges cél, ez élvez elsődleges prioritást. Játékosaimra ismét egy nehéz mérkőzés vár, hiszen tudjuk: a Honvéd masszív, jó erőkből álló együttes – ezt többször is bizonyította már a szezonban. Az a csapat, aki a jelenlegi és tavalyi bajnokot is meg tudta verni hazai pályán, mindenképp különös figyelmet érdemel. Az erőltetett menet tovább folytatódik és nincs pihenésre lehetőség, hiszen két nagyon fontos mérkőzés áll még előttünk. A Honvéd ellen is teljes erőbedobással készülünk és a fővárosban teljes koncentrációt és maximális erőbedobást várok el labdarúgóimtól. Utoljára a 17. fordulóban találkoztunk és az eltelt öt hónap alatt - az elvégzett munka és eredmények alapján - nyugodtan mondhatom, hogy ezúttal már nem ugyanaz a Békéscsaba lép pályára a Bozsik Stadionban. Mindenképp szeretnénk visszavágni a novemberben elszenvedett minimális vereségért! (honvedfc.hu)


FTC - Újpest 20.30

Thomas Doll (Ferencváros): - Nem teszek különbséget a bajnoki mérkőzés és a Magyar Kupa döntő között, ez egy presztízs párharc, a magyar derbi, semmi jelentősége nincs ilyenkor, hogy már bajnokok vagyunk, hogy hány pont van a két csapat között a tabellán. Azt várom el a csapattól, hogy mindent bedobjunk, amink van, a győzelem érdekében. Nem számít, hogy milyen formában van az Újpest, ezek a meccsek általában nem ezen dőlnek el, hanem azon, hogy aznap melyik fél áll bele keményebben a párharcokba, tudja hideg fejjel végigjátszani a kilencven percet. (ulloi129.hu)

Windecker József (az Újpest játékosa): - Szeretnénk mindkét hátralévő meccset megnyerni, így a derbit is, amit nagyon vár az egész csapat. Abszolút nem számít, hogy mi mit játszottunk a héten a Paks ellen, vagy az sem, hogy ők kikaptak a Videotontól. Ez a meccs független lesz ezektől az eredményektől, nem számít a forma, mert egy ilyen meccsre mindenki belead mindent. Nekem ez az első derbim lesz, nagyon várom már. Amikor megkaptuk a sorsolást, azt néztem meg elsőnek, hogy mikor játszunk a Ferencváros ellen. Nagyon szeretnék győztes derbin játszani. (ujpestfc.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON