Mészöly Géza perre megy az Újpest ellen

Feltöltve: 2011, augusztus 22 - 11:56 Frissítve: 2011, augusztus 22 - 18:40

Nem ért véget Mészöly Géza és az Újpest közös története. A szakember sajtótájékoztatón jelentette be, hogy perre megy az őt elbocsátó klubbal szemben, mivel nem tartja jogosnak az azonnali hatállyal történt elbocsátást. A tréner arról is beszélt, mi verte ki nála a biztosítékot Leo Beenhakkerrel kapcsolatban.

Nyerd meg Bojan Krkic dedikált Roma-mezét: kattints és nyomd meg a Tetszik gombot a bejegyzésnél!

- pepsifoci.hu - Az Újpest új mestere, Zoran Szpisljak azért nem ülhetett a kispadon a kaposvári bajnokin, mert a lilák addigra még nem varrtak el minden szálat hivatalosan a menesztett Mészöly Géza ügyében. A Diósgyőr elleni csörtéig aztán ez megoldódott, de a történetnek még lesz folytatása.

Az elküldött tréner sajtótájékoztatón jelentette be, hogy jogi útra tereli az ügyet.

– Azonnali hatállyal történt a menesztésem, a múlt teljes mértékben augusztus 31-ig került rendezésre. A fennmaradó tíz hónapra esedékes összegről az MLSZ dönt majd, az viszont biztos, hogy az egyik lapban megjelent számok köszönőviszonyban nincsenek a valósággal. Nem tartom jogosnak az azonnali hatállyal történt felmondást, nem tartom bizonyíthatónak az okokat, ez lesz a per alapja. Amellett, hogy sokat jelent nekem az Újpest, játszom még az öregfiúkban, és a szurkolóktól és békében váltam el, a tényeket, a szakmai részt szeretném kitárgyalni, persze sárdobálás nélkül. A részletekről nem beszélhetek, mert a szerződésem értelmében titoktartási kötelezettségem van – mondta Mészöly.

A menesztett szakvezetővel szembeni intézkedést azzal indokolta at Újpest, hogy az nem teljesítette a Leo Beenhakkerrel megbeszélt szakmai elvárásokat, ez viszont Mészöly szerint nem lehet alap az azonnal hatállyal történt kirúgásra. Az edző hat hónapnyi járandóságára tart igényt, ezt próbálja meg polgári peres úton kicsikarni.

A tréner eltávolításának körülményeiről is ejtett pár szót. Elmondta, hogy az akkor még előzetesben lévő Tolnai Sándort is felkeresték, hogy válasszon, ő menjen vagy Leo Beenhakker, a döntés pedig ismert. Azóta a tulajdonossal többször is beszélt, az üzletember pedig hangsúlyozta neki, sajnálja a történteket. Az edző hangsúlyozta, különösen az bosszantja, hogy a holland úgy döntött a sorsáról, hogy két edzést és két mérkőzést látott.

Mészöly azt is elmondta, nagyra értékeli Kovács Zoltán Újpesten végzett tevékenységét, és nagyon reméli, hogy lesz még alkalmuk együtt dolgozni a Megyeri úton.

A szakember hamarosan néhány napos tanulmányútra utazik a Manchester Unitedhez és a Cityhez is, de szeretne eljutni a Galatasarayhoz is. (FOTÓ: UJPESTFC.HU)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON