Lipták a Videotonról: Én kértem, hogy az NB II-ben játszhassak - akár távozhat is

Feltöltve: 2011, augusztus 29 - 17:56 Frissítve: 2011, augusztus 29 - 22:28

Lipták Zoltán hétvégén csak a Videoton NB II-es csapatában lépett pályára, közben a válogatottnál a svédek elleni tétmeccsre készül. A védő az utóbbi egy évben alapember lett Egervári Sándornál, az idei szezonja azonban eddig elég felemásra sikeredett a Videotonban, hiszen először kinevezték csapatkapitánynak, majd Paulo Sousa megfosztotta ettől a tisztségtől, legutóbb pedig már a fehérváriak NB II-es csapatában szerepelt. A védő ennek ellenére úgy érzi, hogy ez nem nehezíti a felkészülését a svédek elleni Eb-selejtezőre, és bízik benne, hogy lehetőséget kap a szövetségi kapitánytól.

- pepsifoci.hu - Lipták Zoltán a telki edzőtáborban beszélt a kialakult helyzetről és a svédek elleni esélyeinkről is. A Videoton kapcsán érezhetően szűkszavúan fogalmazott saját szerepét illetően, de elmondása szerint ő maga kérte azt, hogy a másodosztályban pályára léphessen.
- Teszem a dolgom, kőkeményen készülök, úgyhogy rendben vagyok. Én kértem, hogy az NB II-es meccsen szerepelhessek, mert különben nem játszottam volna sehol. De nem akarok most foglalkozni a Videotonnál kialakult helyzettel, azt gondolom, hogy napok múlva úgyis el fog dőlni minden.

Délután írtunk arról, hogy megvan az esélye, hogy Lipták még az átigazolási időszak vége előtt csapatot vált. Az ezt firtató kérdésre a védő szűkszavúan csak ennyit mondott:
- Nem tudom, még ez is előfordulhat.

Egervári Sándor szövetségi kapitány is kifejtette véleményét Lipták Zoltán esetéről.
- Az én értékrendemben nem hozott változást az, hogy Zoli legutóbb az NB II-ben szerepelt. Ennek több oka lehet, de ez most nem fontos számomra, az viszont igaz, hogy nem segítette a játékos felkészülését a válogatott mérkőzésre. Képességeit illetően nincs bennem kétség. Pár hete még a Videoton csapatkapitánya volt, nyilván azért, mert emberileg és szakmailag erre a legalkalmasabb, szerintem ez a mai napig így van, és számítok a játékára.

A pénteki svédek elleni Eb-selejtezőn Vanczák Vilmos és Juhász Roland eltiltás miatt nem lehet ott a csapatban, így Lipták új társakkal szerepel majd a védelemben.
- Egyelőre még azt sem tudom, hogy pályára lépek-e - kezdte Lipták. - Ha igen, nekem mindegy, hogy ki lesz mellettem, az a fontos, hogy én játsszam. Tudom, hogy sok hiányzónk van, de nem féltem a csapatot, biztos vagyok benne, hogy a kapitány megtalálja a megfelelő megoldást. Ha az első perctől, megfelelően koncentrálunk, és kisegítjük egymást, akkor lesz esélyünk, én egyértelműen győzelemben gondolkodom. Tavaly már játszottam Ibrahimovic ellen, és mondhatom, hogy nem találkoztam még olyan típusú játékossal a pályán, mint amilyen ő, a felépítése, technikai tudása és a vagánysága is megvan, a világ egyik legjobbja. Reméljük, hogy ezúttal gyenge napot fog ki. (FOTÓ: VIDI.HU)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON