Fradi: Ezért lett Détári a befutó - új játékosok is érkeznek

Feltöltve: 2011, augusztus 30 - 13:05 Frissítve: 2011, augusztus 30 - 19:46

Détári Lajos, a Ferencváros új szakmai igazgatója székfoglalójában leszögezte, nehéz lenne a jelenlegi helyzetben a bajnoki címről beszélni, és nem is akar ígérgetni, hiszen csak a kemény munkában hisz. Orosz Pál vezérigazgató arról is beszélt, új futballistákat szerződtet a klub még a nyári holtszezonban, de azt is elárulta, miért esett a választásuk Détárira.

MAGYAR-SVÉD: Minden a sorsdöntő selejtezőről itt - kattints!

- pepsifoci.hu - Nem sokkal ezelőtt a pepsifoci.hu által korábban beharangozottaknak megfelelően bemutatták Détári Lajost a Ferencváros új szakmai vezetőjeként. Az egykori válogatott labdarúgó a következőket mondta székfoglalójában, az Üllői úton:

– Nagyon jó körbenézni, sok ismerős arc van itt. Sokan vagyunk, egy Vecsés-meccsen nem voltunk ennyien. 48 évesen készen álok erre a feladatra, óriási kihívás, mindent megteszek, hogy a csapat jól szerepeljen. 12.40-kor írtam alá a szerződést, mostantól felelek mindenért, így az előzményekről nem akarok beszélni. Nem lenne korrekt a részemről, ha visszafelé mutogatnék. Alig várom, hogy találkozzak a játékosokkal, és egy jó beszélgetés után edzésbe álljunk. Ugyan a szezon előtt azt mondtam, a Fradi a dobogóra vagy akár a bajnoki címre is esélyes lehet, innen, ebből a helyzetből nagyon nehéz lenne azt mondani, hogy meg akarjuk nyerni a bajnoki címet. Nem szeretek ígérgetni, a kemény munkában hiszek, az a célom, hogy a csapat elinduljon felfelé.

Orosz Pál vezérigazgató úgy fogalmazott, úgy gondolja, hogy a megfelelő kezekbe kerül a szakmai munka vezetése, az pedig különösen fontos szempont volt az új tréner kiválasztásánál, hogy karizmatikus személy legyen az illető, akinek a játékosmúltja is példaértékű lehet. A Fradi-vezér hozzátette azt is, igazol a klub új futballistákat is, róluk azonban egyelőre nem akar többet mondani.

A vezetőedzői titulust hivatalosan Nagy Tamás tartja meg, mivel Détárinak még nincsen meg az ehhez szükséges pro licences végzettsége.

– A szakmai szempontokat Dömének kell majd kézben tartani, én igyekszem segíteni a munkáját. Igyekszünk a közös hangot megtalálni, és persze gyors utat próbálunk találni ahhoz, hogy eredményesek legyünk – fogalmazott Prukner László utódja.

A Ferencváros jelenleg a 14. helyen áll az OTP Bank Ligában, hát forduló alatt mindössze két döntetlent tud felmutatni, utolsó öt mérkőzését egyaránt elveszítette. (FOTÓ: MTI FOTÓ, MÁTHÉ ZOLTÁN)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON