TV-közvetítések: Nagy változás jöhet - lapszemle

Feltöltve: 2011, augusztus 31 - 17:11 Frissítve: 2011, augusztus 31 - 17:18

Tizennégy féle, a társadalom számára kiemelten nagy jelentőségű rendezvénynek tartott sporteseménnyel kapcsolatban szigorítaná a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa a kizárólagos közvetítési jogot - tette közzé az szóló dokumentumot a Médiatanács szerdán a honlapján. A hvg.hu cikke.

MAGYAR-SVÉD: Minden a sorsdöntő selejtezőről itt - kattints!

- pepsifoci.hu - A társadalom számára kiemelt jelentőségű események kizárólagos közvetítési jogával kapcsolatban a médiatörvény fogalmaz meg szigorításokat. Eszerint audiovizuális médiaszolgáltató nem gyakorolhatja a kizárólagos közvetítési jogot a kiemelt események esetében akkor, ha a társadalom több mint húsz százaléka nem jutna hozzá előfizetési díj megfizetése nélkül a tartalomhoz.

A részletes szabályok megalkotása, azon belül annak összeállítása, hogy mely események minősülnek kiemelt eseménynek, a médiatanács feladata. A testület szeptember 14-én nyilvános meghallgatást tart a kérdésben, amelyhez egy előkészítő dokumentumot tett közzé a honlapján. Bár a médiatörvény által meghatározott kritériumok alapján kulturális események is tartozhatnának a kiemeltek körébe, az előkészítő dokumentum szerint a Médiatanács a kulturális események között nem talált olyat, amelynek közvetítése kapcsán felmerülne a szélesebb közönség közvetítésből való kizárásának veszélye.

A dokumentum a kiemelésre javasolt események összesített listáján 14 sporteseményt említ, köztük az olimpiai játékokat, a FIFA férfi labdarúgó világbajnokságot és az UEFA férfi labdarúgó Európa-bajnokságot, a férfi labdarúgó nemzeti válogatott mérkőzéseit, az UEFA Bajnokok Ligája döntőjét, illetve az UEFA Bajnokok Ligája és Európa Liga selejtezőinek, csoportkörének és egyenes kieséses szakaszának magyarországi klubcsapat részvételével zajló mérkőzéseit.

A listán szerepelnek még kézilabda-, vízilabda-, kosárlabda- és jégkorong-mérkőzések, kajak-kenu verseny, úszóverseny, valamint a Forma-1 Magyar Nagydíj futama.

Forrás: HVG.HU I Az eredeti cikk itt olvasható!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON