”Fizetni fogunk” - A Vasas-tulaj a kettős szerepvállalásról - lapszemle

Feltöltve: 2011, szeptember 17 - 12:38 Frissítve: 2011, szeptember 17 - 14:05

Nincs könnyű helyzetben a Vasas és a Nyíregyháza labdarúgócsapatát üzemeltető Híd Akvizíciós Zrt. tulajdonosa, Faragó Attila, mert eddig mindent teljesített ugyan, amit a szerződésben vállalt, mégis sokszor támadják. Nyíregyházán azt pletykálják, hogy bezárják a stadiont a focisták előtt, a Vasasnál pedig fizetési elmaradások vannak. Az igazságról kérdezte a Magyar HÍrlap Faragó Attilát.

NB I: Minden az élvonal hétvégi fordulójáról itt - kattints!

Tartoznak a játékosoknak a Vasasnál?

– Nincs tartozásunk a játékosoknak, sőt a közterheket is időre befizettük. Hosszú folyamat után vagyunk, de egyre inkább körvonalazódik az a kép, amelyet elképzeltünk. Az új edző, Marijan Vlak munkája már most mutatkozik az eredményességben, az erőnléti edző pedig a világhírű Barcelonát is megjárta. Minőségi csapatot szeretnénk építeni, amely itthon felveszi a versenyt a legjobbak is.

Miért váltotta le a korábbi ügyvezetőt, Erdős Lászlót?

– Erdős Lacit azért váltottam le, mert régóta ő a magyarországi teremfutball főszervezője. Abszolút profi szakember, de közeledik a tél, és újra beindul a teremfoci. Úgy gondoltam, és ezt vele is megbeszéltem, hogy a kettőt együtt százszázalékosan nem lehet csinálni.

Mi a helyzet a nyíregyházi stadion bezárásával?

– Nincs veszélyben a nyíregyházi futball, sőt komoly terveink vannak. A hét végi, Mezőkövesd elleni bajnokira a szurkolók ingyen mehettek be a stadionba. Azt az edzőt, Gálhidi Györgyöt szerződtettük, aki legutóbb az NB II-ből az élvonalba vezette a csapatot. Az önkormányzattal azonban nem tudunk zöldágra vergődni. Ha az önkormányzatnak az a vágya, hogy fizessünk a stadion használatáért, mi fizetni fogunk. Mi a nyíregyházi és a környékbeli szurkolók szimpátiájára számítunk.

Ez mind szép és jó, de egy fenékkel nem lehet két lovat megülni. A két csapat között van sorrend?

– Nem tagadom, van. A Vasashoz már érzelmileg is kötődöm. A Nyíregyháza fontos sportbefektetés. Szeretnénk a legteljesebb mértékben rendbe hozni a Spartacust, kiépíteni egy modern modellt, és aztán át akarjuk adni a tulajdonlást a nyíregyházi szurkolóknak. Akkor lennék a legboldogabbak, ha egy év múlva egy Vasas–Nyíregyháza NB I.-es mérkőzésen szurkolhatnék.

Forrás: Magyar Hírlap I A teljes cikk itt olvasható!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON