„A Fradi ellen szakad meg a Vidi 203 napos böjtje” - Bozsik Péter a meccsről és az ügyekről

Feltöltve: 2011, szeptember 29 - 12:35 Frissítve: 2011, szeptember 29 - 20:27

Az OTP Bank Liga 11. fordulójának egyik legérdekesebb mérkőzésének ígérkezik az FTC-Videoton összecsapás. A bajnok több mint 200 napja nem nyert idegenben, de ahhoz, hogy ne legyen reménytelen a helyzete az első helyért folytatott harcban, mindenképp győznie kell az Üllői úton, ugyanakkor, ha a Fradi szeretne elkerülni a kiesőhelyről, neki is be kellene gyűjtenie a három pontot. Bozsik Péter, korábbi szövetségi kapitány szakértőként a pepsifoci.hu-nak beszélt a Videotonnál történt „értelmezhetetlen döntésekről” és a Fradi-ügyekről, de elmondta azt is, szerinte melyik csapat nyeri a vasárnapi rangadót.

TABELLÁK: Az NB I, az NB II és a topligák állása egy helyen - kattints!

- pepsifoci.hu - A Videoton több mint 200 napja nyeretlen idegenben a bajnokságban. Utoljára tavasszal épp a Fradi-pályán nyertek a piros-kékek, akkor 5-0-ra diadalmaskodtak. A párharc többek között ezért is ígér érdekes küzdelmet.

A pepsifoci.hu szakértőként ezúttal is Bozsik Pétert kérte fel arra, elemezze, mi várható az összecsapáson. A korábbi szövetségi kapitány természetesen kitért a két klubnál meglévő legérdekesebb kérdésekre is.

Ami a Videotont illeti: Bozsik bevallotta, nem érti, hogy egy bajnokcsapatnál miért volt ekkora játékosmozgás, ugyanakkor nem tartja elképzelhetetlennek, hogy hosszútávon a Videoton vezetőit igazolják majd a történések.

- Nehéz értelmezni, elemezni mindazt, ami a Videotonnál történt, illetve történik - kezdte Bozsik Péter. - Egy bajnokcsapatnál nem feltétlenül van szükség arra, hogy a kezdő tizenegy 70-80 százalékát lecseréljék. Viszont az is igaz, hogy egy szint a magyar bajnokság és egy másik az európai középmezőny teteje, ahova a Videoton igyekszik. Egy külföldről jött edző más aspektusból láthatja a labdarúgásunkat, mint mi, más elképzelései vannak, és a külföldi játékosokban hisz, ami nem lenne baj, ha ezek a légiósok megfelelő kvalitással rendelkeznének. Kimondva vagy kimondatlanul a Vidinél az állandó bajnoki cím, valamint a BL vagy EL csoportkörébe jutás a cél hosszútávon. Ehhez pedig mindenképp szükség volt erősítésekre, bár nem tudom, hogy a fehérváriak esetében beszélhetünk-e erősítésről. Ezektől a céloktól egyelőre messze vannak, de ha jó irányt vesznek a dolgok, akkor akár el is érhetik azokat. A jelenlegi helyzetet látva azonban sokkal inkább egy csalódást keltő harmadik, negyedik, ötödik hely van benne a csapatban...

Bozsik Péter kitért a Vidi rendkívül gyenge idegenbeli szereplésére és a Fradi elleni mérkőzésre is.
- Legutóbb ugye pont a Fradit verték meg idegenben tavasszal, azóta nem sikerült nyerniük Fehérváron kívül. A Videoton mindig, mindenhol a sokpasszos játékra törekszik, ami vagy összejön, vagy nem, idegenben általában kevésbé. Ebből azonban nem vonnék le messzemenő következtetéseket, sőt azt gondolom, hogy vasárnap ez a sorozat megszakad, és úgy érzem, Paulo Sousa csapata nyerni fog az Üllői úton.

A ZTE-vel 2002-ben bajnoki címet szerző szakember lát előrelépést a Ferencváros játékában, bár a csapat kecskeméti produkciója nem tetszett neki.

- Érdekes meccs lesz, az biztos, a Fradinak létkérdés lenne a három pont megszerzése. Az elmúlt hetekben láttam biztató jeleket a játékban, főleg a ZTE és az ETO ellen, a kecskeméti meccs viszont már nem tetszett.
Döme abszolút egy jó megoldás a Ferencváros kispadjára. Ismerem őt, hiszen dolgoztunk együtt a válogatottnál. Igazi egyéniség, aki érti a játékosok nyelvét. Egy kis önfegyelemre lesz szüksége, és ha a vezetők türelmesek vele, akkor ez egy hosszú. gyümölcsöző kapcsolat is lehet, annak ellenére, hogy a korábbi csapatainál nem ez volt a jellemző.

Bozsik elmondta véleményét a két legfrissebb Fradi-ügyről is, a szurkolók edzésmegszakításáról, valamint Liban Abdi visszatéréséről.

- Megértem, hogy a szurkolók elégedetlenek és szomorúak, de akkor sem az a megoldás, hogy bevonulnak a pályára és megszakítják a csapat edzését. A szurkolók helye a lelátón van, és ennél a módszernél sokkal elegánsabb például, ha fehér zsebkendőt lengetnek. Ami Abdi esetét illeti: érthető, hogy a Fradinak a jelenlegi helyzetben minden játékosára szüksége van. Azt viszont nem hinném, hogy nélküle nem létezik a Ferencváros, nem ő fogja megoldani a Fradi gondjait...(FOTÓ: FTC.HU)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON