Koman: Az U15 óta győzelemre nevelnek - nem érti, miért mellőzik

Feltöltve: 2011, október 6 - 15:53 Frissítve: 2011, október 6 - 17:57

Koman Vladimir elismeri, nem alakulnak túl jól dolgai a Sampdoriánál. A futballista a pepsifoci.hu-nak elmondta, nem érti, miért mellőzi edzője, miközben az folyamatosan hangoztatja, elégedett a munkájával, abban viszont biztos, hogy tudja kezelni a helyzetet, az évek során ugyanis megtanulta, ha lehetőséget kap, azzal azonnal élni kell.

MAGYAR-FINN: Minden a válogatott meccsről itt - kattints!

- pepsifoci.hu - Vélhetően nagyon is várta a válogatott összetartást Koman Vladimir, hiszen a légiós dolgai mostanában nem alakulnak túl jól Olaszországban.

– A Sampdoriában nem túl rózsás a szituáció, nagyon keveset játszom, nagyon kevés lehetőséget kapok. Főleg azért bántó ez, mert tavaly úgy éreztem, hogy alapemberré válhatok, csapatkapitány is voltam, de idén a másodosztályban sem kapok lehetőséget. Ugyanígy van vele Laczkó Zsolt is, nem értjük a helyzetet. Meg is kérdeztük, hogy mi lehet a probléma, de a válasz ugyanaz mindig: minden rendben veletek srácok, jól dolgoztok, jól készültök, így tovább, nincs semmi kifogás velünk szemben, de mégis ezek az edzői döntések. Nincs mit tenni, edzek tovább, de egy kicsit azt érzem, hogy tulajdonképpen magamnak edzek, mert ennek a munkának egyszer valahol majd meglesz az eredménye, remélem, legközelebb a válogatottban. Az biztos, hogy ezt a helyzetet, hogy a csapatomban nem játszom, mégis itt vagyok a válogatottban, ezt valamennyire "kezelni kell", de úgy érzem, ezt meg tudom oldani, különben nem is lennék itt. Az évek során megtanultam kezelni a szituációkat, főleg az olaszországi légióskodás kényszerített rá erre, hogy hiába nem játszik az ember sokáig, ha lehetőséget kap, akkor azonnal élni kell vele, hiába nincs játékban – mondta ezzel kapcsolatban a labdarúgó a pepsifoci.hu-nak.

A támadó középpályás amondó, hosszú évek óta azt sulykolták bele az edzők a nemzeti együtteseknél, hogy maximálisan bízzon magában.

– Azzal, hogy sikerült folyamatosan mérkőzéseket nyerni, és jó eredményeket elérni, az önbizalmunk is egyre nagyobb, már úgy megyünk ki a pályára, hogy csak nekünk állhat a zászló. Én mondjuk sosem szerettem azt a mentalitást, hogy kimegyünk, és már eleve vesztesnek gondoljuk magunkat. Visszagondolva, minket már az U15-től ebben a szellemben neveltek az edzőink, nem véletlen, hogy ez a korosztály azért elért már egy-két szép eredményt. Szép lassan tényleg beérünk.

A válogatott tagjai a keddi, finnek elleni csörte előtt még a tv előtt izgulnak pénteken, és szurkolnak a következő ellenfél sikeréért a svédek ellen.

– Minek tagadjuk, a Finnország-Svédország találkozó nagyon is foglalkoztat bennünket, a csapat együtt fogja megnézni a meccset. Optimista vagyok. Miért ne alakulhatnának a dolgok a számunkra kedvezően? – tette fel a költői kérdést Koman. (FOTÓ: MTI FOTÓ, FÖLDI IMRE)

MAGYAR-FINN: Nincs jegyed? Nyerj VIP-belépőt - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON