Szamurájkard, hasbarúgás és fülvérzés a magyar focimeccseken

Feltöltve: 2012, október 3 - 19:28 Frissítve: 2012, október 4 - 17:55

Három pályán is a játékvezetők kerültek a célkeresztbe, egyik megúszta a piros lapjának lerúgásával, de volt olyan, akinek a füle vérzett, és olyan is, akinek a vállát akarta megveregetni egy játékos, de ütés lett belőle. Egy csapat 29 gólig jutott a hátországban, egy edző közben megmentette az ellenfél játékosának életét, egy másik szerint a játékosai gyenge performanszához csak a csapat vezetőségének teljesítménye mérhető. Sokadosztály nevet viselő rovatunkban ezúttal is összegyűjtöttük a magyar alacsonyabb osztályokban történt, legnagyobb visszhangot kiváltó sztorikat!

Ha hallottatok, láttatok, olvastatok bármilyen érdekes sztorit alacsonyabb osztályú meccsekről, írjatok IDE nekünk!


Tömegverekedés a tv-ben: Kirúgta a piros lapot a bíró kezéből

A Tiszalök II-Bashalom, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei harmadosztályú mérkőzés 70. percében, 5-1-s hazai vezetésnél tört ki a hét talán legnagyobb botránya, miután a vendégek 15-ös számú játékost kiállította a játékvezető.

Egy szabálytalanságot követően szóváltásba keveredett két játékos, ebben még nincs semmi rendkívüli, mindkettőnek sárga lapot adtam. Az egyik bashalmi játékos odajött, meglökött, és számon kért, hogy milyen jogon adtam sárgát a csapattársának. Őt a lökdösődésért kiállítottam. Nem hagyta el játékteret, sőt a piros lapot kirúgta a kezemből, majd nekem támadt. A hazaiak lefogták, próbálták elvezetni a pályáról, de valamiképpen kiszabadult és ismét nekem rontott. A rendezők is megjelentek a pályán, őket pedig követték a vendégszurkolók. Ez után alakult ki a verekedés, amiben részt vettek a bashalmi nézők, sőt, ők voltak a kezdeményezők. Olyan szituáció alakult, hogy nem tehettem mást, lefújtam a mérkőzést – mondta a szon.hu-nak Málik Péter, a találkozó játékvezetője.

Az egyik asszisztens és egy hazai játékos végül lefogta a magáról teljesen megfeledkező futballistát, ám ekkorra a nézők közül is berohantak páran a pályára, majd egymással és néhány játékossal is összetűzésbe keveredtek. Ekkor a bíró lefújta a meccset. A rendőrség egyelőre nem nyomoz az ügyben, mivel feljelentés nem érkezett hozzájuk, a megyei szövetség viszont fegyelmi tárgyalást tart.

Sárosi Péter, a kiállított bashalmi középpályás bevallotta, hogy nem cselekedett helyesen, ugyanakkor szerinte egy igazságtalan döntés miatt ment fel benne a pumpa.

- Tizenöt éve futballozom, soha nem voltam részese hasonló esetnek. Olyan játékvezetői hiba történt, ami véleményem szerint a megye háromban szinte minden meccsen előfordul, amit nem tudtam megemészteni. Eldurrant az agyam, most már sajnos, nem tudok mit csinálni… A meccs közben csapattársam szabálytalankodott, belerúgott ellenfelébe, a földön fekvő tiszalöki srác pedig elkezdte őt anyázni. A bíró mégis a bashalmi játékosnak adott sárga lapot, a tiszalökit nem pedig is figyelmeztette. Nekem hiába mondja, ott a pályán nem adott lapot neki. Ezen rágtam be, igazságtalannak tartottam a döntést. Bevallom, nagyot hibáztam, nyilvánvalóan nem ez lett volna a megoldás. Ugyanakkor számomra az is érdekes, hogy a mérkőzés jegyzőkönyvében leírtak közel sem egyeznek a felvétellel... - mondta a futballista a boon.hu-nak.

A TV2 megkapta az eset mobiltelefonos felvételét is:


A másik csapat edzője mentette meg a focista életét

Életet mentett a hazaiak edzője a múlt hétvégi Simontornya–Gyönk Tolna megyei II. osztályú ifjúsági futballmeccsen – írja a teol.hu. A találkozó a 89. percében járt, amikor a vendégcsapat futballistája, Radványi Dániel olyan szerencsétlenül ütközött ellenfelével, hogy a nyelve elzárta a légútjait.

A játékostársak nagyon megijedtek hörgő, nehezen lélegző csapattársuk láttán. Szerencsére a simontornyaiak edzője gyorsan észlelte a bajt, berohant a pályára, kihúzta a szerencsétlenül járt fiatal nyelvét, és a mentők kiérkezéséig stabilizálta a futballista állapotát.

A civilben mentőápolóként dolgozó Tóth Attila elmondta, tudatosan, mégis ösztönösen cselekedett, hiszen eddig ilyet csupán próbababán csinált. Radványi Dánielt kétnapos kórházi megfigyelés után hazaengedték. A fiatalember édesapja még a meccs napján felhívta a trénert, hogy megköszönje neki, hogy megmentette a fia életét.


Meccs helyet megnézték a Fradit

Még a múlt heti fordulóhoz kapcsolódik a sonline.hu híre, amely szerint Somogy megyében elmaradt vasárnap délután a Csokonyavisonta–Kacsó Gép Taszár mérkőzés. Az ok nem mindennapi: a vendégek hat játékosa úgy döntött, hogy inkább megnézik a Siófok–Fradi találkozót. Ez egyébként nem az első ilyen "történet" volt, miután a nyitányon Tapsonyban sem álltak ki a taszáriak.


Fültövön vágták a partjelzőt, a mentő is kijött

A delmagyar.hu információi szerint először hasbarúgta, majd fültövön vágta a partjelzőt egy csengelei vendégjátékos, Putnoki János, a Csongrád megyei II. osztályú bajnokság 7. fordulójában a Tiszasziget–Csengele mérkőzés 30. percében.

Egy, a mérkőzésen jelenlévő szemtanú szerint a másodiknak kiállított csengelei labdarúgó, Putnoki – az első szabálytalanságért Horváth volt – megrúgta, majd megütötte az asszisztenst, akinek emiatt folyt a vér a füléből. Ezért kellett kihívni a mentőket, akiket a rendőrök értesítettek az esetről.

A bántalmazott asszisztens, Kovács Péter így nyilatkozott: – A Tiszasziget–Csengele mérkőzésen történteket jegyzőkönyvezték, valamint továbbították az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatóságának. Az esettel kapcsolatban feljelentésemet megtettem a Szegedi Rendőrkapitányságon. A hivatalos szervek döntéséig, a nyomozás lezárultáig nem kívánok nyilatkozni.

Kun-Szabó Tibor, a Csengele elnök-edzője nem látta az esetet pontosan, de mint mondta, úgy tudja, hogy 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a partjelző.

Sajnálom, hogy Putnoki János magánemberi problémái itt és így csapódtak le – tette hozzá.


Meg akarta veregetni a bíró vállát, félbeszakadt a meccs

Sajnos Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei II. osztály Carmo-csoportjában is akadt egy majdnem hasonló eset: a Milota–Szatmércseke mérkőzés a 89. percben 1–1-es állásnál félbeszakadt a játékvezetőt megütő, ezért kiállított vendégjátékos agresszív viselkedése miatt.

Félreértés történt, nem akartam megütni a játékvezetőt – mondta a piros lapot kapó jobbhátvéd, Bozsányi Iván a szon.hu-nak.
Sárga, aztán piros lapot kaptam egy olyan megjegyzésért, amiért ez nem járt volna. Annyit mondtam: "Ez nem volt szabadrúgás" – azt gondolom, ennyi még belefér. Én csak meg akartam veregetni a spori vállát, de ő pont arra fordult, így szerencsétlen módon sült el az egész. Elnézést kérek a játékvezetőtől, sajnálom, ha ő ezt támadásnak vélte, eszembe sem jutott megütni.


A meccsen "mondott fel" a furcsa rendező

Egyik olvasónk, "Sityu" hívta fel a figyelmet az alábbi esetre, amelyre a Szepetnek SE-Lenti TE Zala megyei I. osztályú mérkőzésen került sor, 3-0-s vendégvezetésnél.

Egy néző a mérkőzés folyamán többször is azt kiabálta, hogy "Hajrá Fujsz, hajrá Grabant, hajrá Iványi!" (Fujsz Ferenc a Nagykanizsa és a ZTE NB I-es játékosa volt, Grabant épp a hazaiak játékosa, Iványi Lajos pediga hazai csapat edzője – a szerk.), ám ezt az egyik rendező valamiért megunta és nem éppen nyomdafestéket tűrő kifejezésekkel reagált, majd egy másik helyi nézővel is összerúgta a port, végül mellényét a földre dobva "felmondott".


3 percenkét estek a gólok egy focimeccsen

A Baranya megyei II. osztály U19-es korosztályában egy finom szólva sem szoros találkozóra került sor, a Nagyárpádi 29-1-re verte meg a Babarc-Magyarbóly gárdáját.

A 9. percben 2-0, a félidőben 11-1 volt a részeredmény, majd a második játékrészben az összesen hét gólig jutót Torda Imre, az ötöt vágó Hergyó Zoltán, valamint a 4-4 találatig jutó Nagy Szabolcs és Sütő Zoltán vezetésével a hazaiak átgázoltak ellenfelükön, 18 gólt szerezve a második 45 percben.


A heti aranyköpések

- Kilenc kapufát rúgtunk, így örülök a győzelemnek - mondta Juhász Károly, a Békés megyei harmadosztályú Duna Aszfalt-Gerla edzője a Zsadány 2-0-s legyőzését követően.

Szégyellje el magát, aki nem jött el… Elgondolkodom azon, hogy kik fognak játszani a jövő héten. Pár ember szeretné szétszakítani a csapatot, de ezt az örömet nem szerzem meg nekik, össze fogom rázni a keretet. Köszönöm azoknak, akik ma itt voltak, és helytálltak. Különösen köszönöm Tóbiás Péternek, hogy lázas gyerekét otthon hagyva velünk tartott.
Borsod megyében Gulyás Károly, a Beret edzője alighanem komoly fejmosást tart majd az öltözőben is, miután csapata 6-1-re kikapott Rudabányán.

A második félidei mély szendergésemből az utolsó percben riadtam fel.
A hazai edző, Fecsku István álmos értékelése a Tiszavasvári–Balkány (3–1) megye I-es meccs után.

Hiába néztem meg a hazaiak két korábbi mérkőzését, hiába beszéltünk meg az öltözőben mindent, a második percre mindenki elfelejtett mindent… Játékosaim olyan teljesítményt nyújtottak, mint a csapat körüli vezetőség, és ez sajnos, ilyen eredményre vezet! Ez senkinek nem jó csak az ellenfélnek, amely lelkesedésben felülmúlt bennünket.
Egy korábbi szereplőnk, Dudás Zoltán, a Nyírkarász edzője senkit nem kímélt a nyírgyulaji vereséget követően.

Elfogadhatatlan, hogy a játékosok szinte alig járnak edzésre, sőt a mérkőzésekre is nehezen tudunk kiállítani elegendő futballistát. Eredményt így nem lehet elérni. Semmi tudatosságot nem tudunk bevinni a játékba, ilyen csapathoz felesleges edző.
Így magyarázta távozásának okát Kaló Mihály, a Heves megyei másodosztályú Abasár lemondott trénere.

És végül egy furcsa mondat, amelyet nem biztos, hogy mi megértettünk:
Úgy látszik, a pénteki szamurájkard megtette a hatását. Gratulálok a fiúknak, ez igazi férfimunka volt.
A szabolcsi Rohod trénere, Gazdag Attila a titokzatos megjegyzésekben sem szűkölködött, miután megverték idegenben 3-2-re az Ajakot.


Felhasznált források: szon.hu, delmagyar.hu, heol.hu, boon.hu, sonline.hu, tv2.hu

Ha hallottatok, láttatok, olvastatok bármilyen érdekes sztorit alacsonyabb osztályú meccsekről, írjatok IDE nekünk!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON