Magyarország-Törökország 2012

Magyarország hasít, Törökország: "Ha-ha-ha!" - Egervári is téma a német sajtóban

Feltöltve: 2012, október 19 - 09:06

A magyar válogatottat nevezi meg a "pillanat legjobban hasító csapatának" a spox.com német internetes portál a világbajnoki selejtezők európai zónájában. A weboldal be is mutatja röviden a hazánkban folyó munkát, a sikert pedig az U20-as együttes vb-bronzérméig vezeti vissza. Eközben Berlinben arról ír az egyik lap, hogy a budapesti 1-3 az egész török futball csődjét jelentette.

A hollandok elleni 1-4 sokat segített a válogatottnak - Várhidi

Feltöltve: 2012, október 18 - 21:57

A magyar válogatott ott tart, ahol az előzetesen meghatározott célok fényében tartania kell - értékelt Várhidi Péter korábbi szövetségi kapitány a Sport TV Zuhanyhíradó c. műsorában. A szakember azt is hozzátette, amellett, hogy a románokat itthon el kell kapni, a bukaresti és az isztambuli túrát összesen 2-3 ponttal kell zárni ahhoz, hogy tényleg komoly esélyünk legyen a második hely megszerzésére. Várhidi amondó, a hollandok elleni súlyos vereség tulajdonképpen jót tett a csapatnak, összerántotta a gárdát.

Saját rekordját állította be a magyar válogatott

Feltöltve: 2012, október 18 - 16:54

Három győzelemmel és egy vereséggel kezdett a magyar válogatott a 2014-es, brazíliai világbajnokság selejtezősorozatában, amely nem csak amiatt örömteli, hogy a tavaszi folytatás előtt komoly versenyben vagyunk a továbbjutásért, egy 26 éves időintervallumot figyelembe véve is kiváló teljesítmény. 1986, a mexikói vb óta egyszer sem fordult elő, hogy 75 százalékos produkció fölött nyisson a nemzeti csapat egy sorozatban, még az 1997-ben vb-pótselejtezőt játszó alakulat sem startolt ilyen jól - igaz, két éve, szintén Egervári Sándor vezetésével a válogatott ugyancsak ilyen jól kapta el a fonalat.

Botrány a magyar válogatott áldozatánál: bunyó lehetett az edzésen

Feltöltve: 2012, október 18 - 14:46

Erős botránycikk jelent meg a török sajtóban a válogatott mieink elleni veresége nyomán. Az egyik újság azt állítja, két, vagy inkább négy játékos részvételével kisebb verekedésre került sor a Magyarország ellen 3-1-re elveszített találkozó előtti egyik edzésen. A szövetség közleményben cáfolta a megjelenteket, ráadásul látszólag elég hitelesen, az mindenesetre jól látszik, milyen a közhangulat az Egervári-csapat legújabb áldozatánál.

A szurkolók a fejét vennék, de maradhat a török kapitány

Feltöltve: 2012, október 18 - 09:48

A Török Labdarúgó Szövetség (TFF) közleményére hivatkozva azt írja az egyik helyi lap, hogy bár a közvélemény erős nyomást fejt ki az ügyben, hogy a Románia és Magyarország elleni vereségek után távolítsák el posztjáról Abdullah Avci szövetségi kapitányt, a szövetség nem az edzőváltásban látja jelenleg a török válogatott gondjainak megoldását.

Gera: Gólt kellett kapnunk, hogy jobban játsszunk

Feltöltve: 2012, október 17 - 22:01

Gera Zoltán szerint jót tett a válogatottnak, hogy gólt kapott a törökök ellen, hiszen ezt követően kezdett el bátrabban játszani. A 11-essel kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy egyértelmű volt az, hogy ő lesz az ítéletvégrehajtó, és nem foglalkozott a kapussal. 3-1- után pedig az volt a legfontosabb, hogy a magyar játékosokat ne vigye el a hév, és okosan lehozzák a meccset.

3-1, feltámadás! Amit nagyon tud a magyar válogatott - videó!

Feltöltve: 2012, október 17 - 20:28

Szép estét szerzett a szurkolóknak a magyar nemzeti tizenegy a törökök elleni győzelemmel, a találkozó forgatókönyve ugyanakkor sokaknak talán ismerős lehetett. Az ellenfél góljára hárommal válaszolni, és úgy nyerni egy fontos találkozón - nagy győzelmeink alkalmával többször is így alakult a játék képe. Nyert így az Egervári-, a Gellei- és a Mezey-csapat is, de a Várhidi-féle válogatottnak is jutott így egy emlékezetes győzelem. Íme, videós összeállításunk a legendás sikerekről!

Elek: "Piros lappal fenyegetett a bíró, én kértem a cserét"

Feltöltve: 2012, október 17 - 18:33

Elek Ákos maga kérte a válogatott meccs szünetében saját cseréjét, mint azt a középpályás a 3-1-es magyar győzelem után a dvtk.eu-nak elmondta, a bíró jelezte neki a 35. percben, ki fogja állítani a következő szabálytalanságnál.

"Leszambáztak minket a magyarok", véletlenül anyáztak a TV-ben - lapszemle, visszhangok

Feltöltve: 2012, október 17 - 17:40

A török válogatott elég korán bedobta a törölközőt a selejtezők során, a magyar csapat pedig annak ellenére győzött magabiztosan, hogy játékosai papíron gyengébbek az ellenfélnél - többek között ezek a gondolatok is megjelennek a törökországi sajtóban a 3-1-es hazai sikert hozott budapesti vb-selejtező kapcsán. A vendégek kapusa, Volkan Demirel a beszámolók szerint már a gyepen megkapta a magáét, ráadásul egy tévés az anyukáját is emlegette. A mieink bal oldalát védekezésben különösen stabilnak látta az egyik portál.

Koman: Ezzel a játékkal a románok ellen is lesz esélyünk

Feltöltve: 2012, október 17 - 16:45

Koman Vladimír Észtországban sérülés miatt nem léphetett pályára, a törökök ellen viszont már kezdő volt és ő szerezte az első gólunkat, amellyel visszajöttünk a meccsbe.

2 milliónál is többen látták a magyar válogatott nagy győzelmét

Feltöltve: 2012, október 17 - 15:29

Több mint 2 millióan néztek bele az M1-en a magyar és a török válogatott kedd esti világbajnoki selejtezőjébe, amelyet csapatunk 3-1-re nyert meg.

Bogdán: "A meccs után fogtam fel, hogy a nevemet skandálták"

Feltöltve: 2012, október 17 - 14:44

Bogdán Ádám sokadszor bizonyította, hogy egyik nagy erőssége a válogatottunknak. Ezúttal is magabiztosan védett, sőt bravúrokkal járult hozzá a törökök 3-1-es legyőzéséhez. A fiatal kapus a szurkolók szeretetét is kivívta, a második félidőben ugyanis többször skandálták a nevét a lelátókról. Bogdán a meccs után elmondta: a mérkőzésen ezt nem is fogta fel, csak a lefújást követően tudatosodott benne, hogy őt éltették.

"Az első magyar gól sem szerencse volt" - szakértői elemzés a válogatott meccsről

Feltöltve: 2012, október 17 - 12:48

Kis Károly szerint a törökök elleni 3-1-es győzelem értékét növeli, hogy nem bunkerfocival, hanem tudatos játékkal értük azt el. A 2011-es év edzője úgy gondolja: a sikerhez elengedhetetlen volt, hogy Gera Zoltán vezérként viselkedett, Szalai Ádám pedig visszatért a helyes útra. A pepsifoci.hu szakértője szerint nagyon árulkodó volt a mieink viselkedése a bekapott gól és a középkezdés között eltelt időben. Kis egy szólással üzent Abdullah Avcinak, a törökök szövetségi kapitányának is.

"Legutóbb Egernél vertük meg őket" - 1-1 után nem volt esélyük a törököknek Csank szerint

Feltöltve: 2012, október 17 - 10:54

Nem csak azért volt fontos a magyar válogatott törökök elleni sikere, mert legutóbb talán Egernél vertük meg őket, hanem azért is, mert most hosszú hónapokra bebetonozta magát a gárda a továbbjutást érő második helyre - mondta Csank János az MTV stúdiójában. Az egykori szövetségi kapitány azt is hozzátette, 1-1 után nem volt már esélye az ellenfélnek a mieink ellen, Dzsudzsák Balázs és Juhász Roland hiányát pedig el kell bírnia egy ország futballjának.

Szalai: Ez volt életem meccse a válogatottban

Feltöltve: 2012, október 17 - 09:09

Szalai Ádám élete mérkőzését játszotta a válogatottban - erről a törökök elleni 3-1-es győzelem után beszélt a Mainz légiósa. A támadó szerint 1-1 után kezdtünk el igazán futballozni, kétgólos előnyünk tudatában pedig profi csapatként viselkedtünk a pályán. Szalai boldog, hogy a szurkolóknak ekkora örömet tudtak szerezni és amiatt is, hogy egyelőre úgy alakulnak az eredmények a csoportunkban, ahogy elterveztük.

Egervári: Az első gól fordulópont volt - részletes értékelés

Feltöltve: 2012, október 17 - 08:16

Egervári Sándor a játékkal és természetesen a 3-1-es eredménnyel is elégedett volt a magyar-török vb-selejtezőt követően, amellyel szerinte a továbbjutás, a pótselejtező szempontjából is nagyon fontos három pontot szereztünk. A tréner úgy látta, hogy az első 20 percet követően azt játszotta a csapat, amit az elvárt magától is, és reményét fejezte ki, hogy a kritikusabb szektort is sikerült maguk mellé állítaniuk. Egervári nem tartja elégtételnek a bravúros győzelmet, és azt várja, hogy a hollandok mögött megfogható lehet a második hely. Értékelés.

"Egyszerű gólokat kaptunk a magyaroktól" - török értékelés

Feltöltve: 2012, október 17 - 00:10

Abdullah Avci, Törökország szövetségi kapitánya gratulált a magyar válogatottnak a 3-1-s győzelemhez a két csapat vb-selejtezőjét követően, és bosszankodott amiatt, hogy két egyszerű gólt is kaptak Budapesten. A tréner szerint csapata az újabb 0 ponttal igen messze került a továbbjutástól.

Megvan: A magyar válogatott megverte a törököket!

Feltöltve: 2012, október 16 - 22:27

Fontos és bravúros győzelmet aratott a magyar válogatott a világbajnoki selejtezők D-csoportjában, miután 3-1-re megverte a Puskás-stadionban Törökországot. A vendégek ugyan vezetést szereztek az első félidő közepén, de a csoport második helyére ugró nemzeti csapat Koman, Szalai és Gera találatával fordított, így kedvező helyzetben várhatja a tavaszi folytatást.

Videó: Magyar bravúrgyőzelem a törökök ellen - a gólok

Feltöltve: 2012, október 16 - 21:29

3-1-re végződött a Magyarország-Törökország vb-selejtező Budapesten. A vendégek egy védelmi megingást kihasználva, Mevlüt Erdinc góljával szereztek vezetést, de Koman Vladimir belőtt labdája nem sokkal később megtréfálta a török kapust, Volkan Demirelt. A második játékrészben Szalai egy szép akció végén mattolt, majd Gera büntetőből állította be a végeredményt.

ÉLŐ: Magyarország-Törökország, vb-selejtező

Feltöltve: 2012, október 16 - 20:31

Bár a világbajnoki selejtezősorozat még csak az elején jár, nem túlzás azt állítani, hogy a továbbjutó helyekért folyó versenyt tekintve sorsdöntő meccs vár a magyar válogatottra, amely egy esetleges Törökország elleni sikerrel ott maradhatna az élmezőnyben. Kövesd élőben a budapesti mérkőzést a pepsifoci.hu-n, és nem maradsz le semmiről!

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel