Kovac Zoltán

"Egy senki vagy" - máris összeveszett Kovac Zoltán a leghíresebb románnal

Feltöltve: 2015, április 2 - 16:32

Néhány hónap után összerúgta a port Kovac Zoltán, a DVTK egykori megbízott vezetőedzője és utánpótlás szakmai igazgatója Romániában délkeleti szomszédunk leghíresebb futballszemélyiségével, Gheorge Hagival. A helyi focilegenda szerint a román U-válogatottakat irányító Kovac megalázta a fiát, méghozzá két esetben is. A kis Hagi nem is lép pályára a jövőben az utánpótlás-csapatokban.

Milliós fizetést kap a Diósgyőr volt edzője Romániában

Feltöltve: 2014, május 31 - 11:19

Kovac Zoltán, a Diósgyőr egykori megbízott vezetőedzője és utánpótlás szakmai igazgatója lett a Román Labdarúgó Szövetség új fejlesztési igazgatója egy román lap cikke szerint, pénteken két évre szóló szerződést írt alá a szakember. A belga, horvát és magyar állampolgársággal is rendelkező Kovac 4 ezer eurót, azaz nagyjából 1,1-1,2 millió forintot keres majd havonta új munkájával.

A Diósgyőr volt edzője lehet a román utánpótlás új feje

Feltöltve: 2014, március 7 - 11:52

Román sajtóhírek szerint komoly pozíciót kaphat a román labdarúgásban a helyi szövetségnél bekövetkezett változások után Kovac Zoltán, a Diósgyőr egykori megbízott vezetőedzője és utánpótlás szakmai igazgatója. Őt nevezhetik ki gyakorlatilag a román utánpótlás-nevelés fejének. A belga, horvát és magyar állampolgársággal is rendelkező szakember annak idején hét bajnokin vezette a DVTK-t és hét pontot szerzett a csapattal, azóta pedig már nincsen a klub alkalmazásában.

"Felbőszít minket, hogy a Siófok így, a Siófok úgy" - kiesési helyosztók az NB I-ben

Feltöltve: 2013, június 2 - 09:44

Kora este eldől, a Lombard Pápa vagy a Siófok búcsúzik az első osztálytól az Eger mellett. Tóth Bálint, a Veszprém megyeiek mestere elmondta, kicsit felbőszítette őket, hogy mindenki a Balaton-partiak megmenekülését várja, a másik oldalon Horváth Károly azt hangsúlyozta, nincsen a saját kezükben a sorsuk - amennyiben a rivális győz, bentmarad. A diósgyőri Kovac Zoltán azt mondta, nem alszik a hazai szezonzáró előtt.

"Rudolf gólja nem elég" - így látták az edzők

Feltöltve: 2013, május 27 - 22:29

A PMFC-Diósgyőr (2-1) bajnokit követően mindkét edző igyekezett pozitívumokat találni együttese játékában, de természetesen Lőrincz Emil volt az elégedettebb, aki azért nem gondolta, hogy az előzetesen megbeszélt taktika már a 18. másodpercben gólt eredményez. Kovac Zoltán, a DVTK ideiglenesen megbízott szakvezetője szerint a DVTK-nak elsősorban mentális kell még előrelépnie, a hosszú idő után eredményes Rudolf góljának pedig örült a tréner, de mint mondta, az "nem elég", győzni kellett volna inkább, és úgy látta, hogy egy kis szerencsével még lőhetett volna gólt a válogatott csatár.

A Diósgyőr nem virágot visz Pécsre - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2013, május 27 - 11:19

Az OTP Bank Liga 29. fordulójának záró mérkőzésén a Pécs a Diósgyőrt fogadja. A hazaiak trénere, Lőrincz Emil elmondta, nincs megelégedve csapata otthon nyújtott teljesítményével, mint ahogy néhány játékosával sem, szerinte pedig a találkozón az fog dönteni, hogy fejben melyik együttes fog jobban hozzáállni a 90 perchez. A DVTK edzője, Kovac Zoltán kijelentette, csak a győzelemmel lenne elégedett, és az utolsó két mérkőzésen szeretnék bebizonyítani, mire is képesek valójában.

NB I: Hiányzott a láthatatlanná tévő köpeny - így látták az edzők

Feltöltve: 2013, május 19 - 22:12

Horváth Ferenc, a Kecskemét vezetőedzője szerint tovább tartott a tizenegyesrúgó bajnokság a Diósgyőr elleni mérkőzésükön, mint ahogy szerették volna. Kovac Zoltán, az ellenfél mestere dicsérte csapatát, de a jövőben gyorsabb játékot vár a labdarúgóitól. Marco Rossi, a Honvéd szakvezetője úgy véli, hogy beérett a kemény munka, ezért sikerült legyőzni a bajnokot. Pintér Attila nem tesz szemrehányást a játékosainak, szerinte most ennyi volt bennük.

A DVTK edzője a gyengélkedésről: "Isten sem egy nap alatt teremtette a világot"

Feltöltve: 2013, május 17 - 14:38

Bár Kovac Zoltánnak még nincsen győzelme a DVTK élén, a tréner előbb jó focit szeretne látni, aztán jöhet a három pont. A szakember amondó, a Diósgyőr csak a 30 százalékát nyújtja jelenleg az általa elvártnak, és hozzátette azt is, Isten sem egy nap alatt teremtette a világot, nekik is időre és szerénységre van leginkább szükségük.

"Nem biztos, hogy jól döntöttem", Prukner lesgólt is emlegetett - így látták az edzők

Feltöltve: 2013, május 10 - 21:42

Az MTK-Paks találkozó után Garami József megérdemeltnek nevezte a hazaiak 1-0-s sikerét, míg Tomiszlav Szivics úgy vélte, rászolgáltak volna az egy pontra. Az 1-1-es Kaposvár-Diósgyőr mérkőzést követően Kovac Zoltán elégedett volt az 1 ponttal, Prukner László pedig arról beszélt, szándékosan állt vissza az elején csapata. A szakember hozzátette, nem biztos benne, hogy jól döntött, ugyanakkor érzése szerint lesgólt kapott együttese.

Diósgyőrben senki szerződésében sincs, hogy kezdenie kell - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2013, május 4 - 09:57

Az OTP Bank Liga szombati találkozói előtt Kovac Zoltán, a DVTK megbízott edzője elmondta, az erőnléti gyakorlatokra helyezte a hangsúlyt hétközben. A szakember az összeállításban várható cserékre is kitért. Az ellenfél debreceniek vezetőedzője, Kondás Elemér úgy fogalmazott, sikeres szombatra számít.

Diósgyőr: Divat lett az előző edzőt szapulni

Feltöltve: 2013, április 29 - 15:32

A 60. perc után már szinte csak vonszolták magukat a játékosok, nincs megfelelő erőnlétünk - mondta Kovac Zoltán, a Diósgyőr két hete kinevezett vezetőedzője az MTK-tól elszenvedett 2-0-s vereséget követően. Úgy tűnik, a DVTK-nál az utóbbi hónapokban divat visszamutogatni az előd munkájára, hiszen nem Kovac az első, aki ezt megteszi. Korábban Szentes Lázár két ízben is hasonlóan cselekedett, előbb Benczés Miklósnak, majd pedig Sisa Tibornak "szólt be". Benczést egy magasugróhoz hasonlította, aki leverte a lécet, míg Sisával az volt a baj, hogy nem jött létre az összhang a csapat és az edző között. Utóbbi sem maradt adós azonban a válasszal. Mindeközben pedig a csapat már a 12. helyre süllyedt. A csakfoci.hu összegyűjtötte a nagy diósgyőri visszaszólásokat.

Diósgyőrben nincs erőnlét, egyéni hiányosságok igen; "vicc kategória" - így látták az edzők

Feltöltve: 2013, április 27 - 22:49

A Diósgyőr megbízott edzője, Kovac Zoltán hangsúlyozta az MTK elleni 2-0-a vereséget követően, hogy nem szeretne visszamutogatni, de a DVTK játékosainak nincs erőnléte, a 60. perctől csak vonszolták magukat. Garami József a stabil védekezésnek örült. Zsivóczky Gyula a vicc kategóriába sorolta, hogy csapata gólképtelen, ugyanakkor a túloldalon Marc Leliévre úgy fogalmazott, a Debrecen, vagy az ETO sem nyer mindig, néha, az Újpestnek is lehet nehéz napja.

Moniz kritizált, remegett a diósgyőri öltöző fala - így látták az edzők

Feltöltve: 2013, április 21 - 22:15

Ricardo Moniz szerint meg lett volna az esélye annak, hogy az FTC 2-1 után eldöntse a diósgyőri bajnokiját, de voltak hibák, amelyek miatt ez nem jött végül össze, a holland tréner a támadójátékban és a védekezésben is kiemelt egy-egy bakit, illetve dicsérte a hangulatot, és jobbulást kívánt a megsérült Gosztonyinak. Kovac Zoltán a szélsőnek ajánlotta a megszerzett pontot, de szerinte a hajrában akár meg is nyerhették volna a rangadót, a félidőben pedig remegett az öltöző fala, miközben jobb teljesítményre ösztökélte játékosait. Kondás Elemér szerint "kicsi volt a kapu" Szombathelyen, Artner Tamás szerint pedig csapata ki tudta egyenlíteni a tudásbeli különbséget a Lokival szemben. Edzői értékelések.

Moniz: "félnek tőlünk az ellenfelek", Diósgyőr: "nem félünk a Fraditól" - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2013, április 21 - 10:07

Vasárnap rendezik a Diósgyőr-Ferencváros mérkőzést az OTP Bank Liga 24. fordulójában. A találkozó előtt a hazaiak együttesének irányítását a héten átvevő Kovac Zoltán hangsúlyozta, sem ő, sem csapata nem fél a Fraditól. A zöldek élén álló Ricardo Moniz viszont általánosságban úgy érzi, tartanak csapatától, ezért többnyire védekező felállású ellenfelekkel találják szembe magukat.

„Szép idő van, megjöttek a fecskék” - kemény a Diósgyőr új edzője

Feltöltve: 2013, április 18 - 15:25

A klub, a szurkolók és a vezetők felé irányuló tiszteletükön feltétlenül változtatna a játékosoknál Kovac Zoltán, aki a szezon végéig a szakmai munkát irányítja Diósgyőrben. Szentes Lázár ideiglenes utódja rögtön dupla edzéssel módosította a programot, keménynek tartja magát a munkában, de szerinte a humorra is szükség van az eredményes munkához.

Szentes Lázár lemondott és távozik Diósgyőrből

Feltöltve: 2013, április 17 - 19:25

Szentes Lázár lemondott Diósgyőr vezetőedzői posztjáról, a szakember végleg távozik a klubtól,mivel megszűnik a szakmai igazgatói poszt, adta hírül a Diósgyőr hivatalos honlapja. Ideiglenesen Kovac Zoltán veszi át a csapat irányítását.

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel