Róth Antal

Jobb az ex-MTK, mint az igazi? - durva Sándor Károly Akadémia-dominancia az NB I-ben

Feltöltve: 2015, szeptember 3 - 08:58

Pintér Ádám hazatérésével újabb, a Sándor Károly Akadémián nevelkedett, ex-MTK-s játékos tért vissza nemrégiben más NB I-es csapatba, hiszen Pintér pár évnyi légióskodás után a Fradiban kötött ki. Rajta kívül több olyan, egykor a kék-fehéreknél bemutatkozó labdarúgó is akadt, aki az átigazolási hajrában valamelyik hazai riválishoz szerződött. Ezekből a játékosokból ma már egy egész ütős kezdőcsapat lenne összeállítható, kíváncsiak voltunk, vajon egy ex-MTK-sokra épülő együttes mire menne a magyar bajnokságban.

Pintért és Egervárit is kapcsolatba hozták a pécsi kispaddal

Feltöltve: 2014, október 29 - 09:54

Egy sor szakembert kapcsolatba hozott a Véber György menesztése után megüresedett pécsi kispaddal a bama.hu megyei portál, köztük ott van Pintér Attila és Egervári Sándor, de a Haladástól nemrégiben elküldött Artner Tamás is. A pecsiujsag.hu honlapunkhoz hasonlóan úgy tudja, hogy Prukner László neve is benne van a kalapban, sőt a portál úgy fogalmaz, hogy ő az elsőszámú jelölt.

Róth Antal: "A teljes fiatalitás mindig kudarcba fulladt"

Feltöltve: 2014, február 10 - 09:46

Róth Antal, az U21-es válogatott távozott mestere relatívnak tartja azt a megközelítést, hogy egyesek a magyar futball egyik nagy túlélőjének nevezik. A tréner leszögezte, ő el tud számolni a munkájával és nem személyes kudarcként fogja fel az elmúlt tíz esztendőt. A szakember hozzátette, több dolog is akad, ami árnyalja az eredménytelenséget, és az is pozitívumként értékelhető, hogy a korosztályos alakulat az elmúlt időszakban meg tudta tartani a helyét az európai középmezőnyben.

MLSZ: Nyilasit áthelyezik, Róth és Both is távozik

Feltöltve: 2014, január 21 - 13:10

Komoly változásokat határozott el a jelek szerint a Magyar Labdarúgó Szövetség a korosztályos válogatottaknál. Az utánpótlás szakágat vezető Both József honlapunknak megerősítette, távozik posztjáról, de a hírek szerint négy U-válogatott szakvezetőjének is megköszönték a munkát. Köztük van Róth Antal, az U21-esek szövetségi edzője is.

U21: "90 percen keresztül képtelenek vagyunk az elvárt szintet hozni" - Róth értékelése

Feltöltve: 2013, november 19 - 09:29

Róth Antal, a magyar U21-es válogatott szövetségi kapitánya szerint a csapat az Ausztriában elszenvedett 4-2-es vereség alkalmával, a meccs egyes szakaszaiban bebizonyította, hogy képes nemzetközi szinten is jó ritmusban és eredményesen futballozni, de sajnos az is kiderült, hogy 90 percen át még képtelenek vagyunk hozni az elvárt színvonalat.

U21: Két játékos megsérült, egy rosszul lett

Feltöltve: 2013, november 17 - 16:10

Adorján Krisztián, Windecker József és Nagy Gergő sem léphet pályára hétfőn este az osztrákok elleni idegenbeli Eb-selejtezőn.

U21: "Nincs az a taktika, ami ezt elbírná" - így értékelt Róth

Feltöltve: 2013, november 14 - 21:50

Róth Antal, az U21-es válogatott szövetségi edzője szerint nem létezik olyan taktika, amely annyi elveszített párharcot elbírna, mint amit a magyar fiatalok az Albánia ellen 2-0-ra elveszített mérkőzésen bemutattak. A tréner hozzátette, alapvető gond volt, hogy a támadó harmadba feljátszott labdák azonnal jöttek vissza, a meghatározó játékosok, mint Adorján, Radó vagy például Kovács magukhoz képest szürkék voltak. Utóbbi Róth szerint részben arra vezethető vissza, hogy a megszokottnál több védekező feladat hárul a nemzeti együttesben ezekre a labdarúgókra.

U21: Kellemetlen, agresszív ellenfél következik - 6 pont a cél a héten

Feltöltve: 2013, november 12 - 20:19

Róth Antal, az U21-es válogatott szövetségi edzője mondta el gondolatait az elkövetkezendő két összecsapás előtt - előbb az albánokkal, majd az osztrákokkal találkozunk.

Huszti-ügy az U21-nél is? - Otigba: "Nem sértődtem meg; otthon kiesek a holland ritmusból"

Feltöltve: 2013, november 6 - 19:14

A magyar U21-es válogatott kerettagságát lemondó Otigba Kenneth furcsa döntést hozott azzal, hogy nem vállalta a szereplést, és inkább a klubjára koncentrál - ez U21-es szinten mindenképpen szokatlan. Otigba megkeresésünkre elmondta, nem a kimaradása miatti sértődöttségből döntött így, hanem mert a klubjában szeretné felépíteni magát, hiszen ellenkező esetben kiesik a holland ritmusból. A szövetségi edző, Róth Antal nem ért egyet a fiatal futballista döntésével.

Otigba nemet mondott a válogatottnak klubja miatt

Feltöltve: 2013, november 6 - 16:09

Róth Antal, a magyar U21-es válogatott szövetségi edzője kijelölte keretét az Albánia és Ausztria elleni Európa-bajnoki selejtezőkre. A névsorban ismét helyet kapott sérülése után a Videoton játékmestere, Kovács István, Otigba Kenneth viszont felmentést kért a szakembertől arra hivatkozva, hogy szeretne jelen pillanatban klubjára koncentrálni.

U21: "Nehéz volt a magyarok ellen, egy hibát is képesek megtorolni"

Feltöltve: 2013, október 15 - 09:23

Európa-bajnoki selejtezőt játszott a spanyolországi Cartagonovában a sokkal esélyesebb hazaiak ellen a magyar U21-es válogatott. A spanyolok bár fölényben voltak, végül 1-0-ra nyertek, úgy, hogy Adorján révén közel jártunk az egyenlítéshez is. A spanyolok kapitánya a lefújást követően elismerte, megnehezítette a dolgukat a magyar csapat, amelyet úgy jellemzett, ha csak egy hibát is elkövetnek ellenük, azt az egy esélyt is képesek megragadni.

U21: "Bután akartunk" - Róthot saját csapata lepte meg, nem az ellenfél

Feltöltve: 2013, október 10 - 19:28

Róth Antal, az U21-es válogatott szövetségi edzője csalódottan értékelt az osztrákok ellen elszenvedett 2-0-s vereséget követően. A szakember kiemelte, nem az ellenfél, hanem a mi játékunk volt váratlan számára, és hozzátette azt is, a játékosaink akartak, de bután. A tréner elvi hibákat is látott, amiknek nem tudja a pontos okát.

U21: Róth Kovács sérülését, Holman Besic hiányát is kiemelte - értékelések

Feltöltve: 2013, szeptember 5 - 20:56

Róth Antal szövetségi edző és a kétgólos Holman Dávid értékelte a magyar U21-es válogatott Bosznia elleni 4-1-s, Eb-selejtezőn szerzett győzelmét a Sport TV-nek.

Négyet kapott a Vasas az U20-as válogatottól

Feltöltve: 2013, augusztus 28 - 12:31

Róth Antal együttesében 21 játékos lépett pályára a Vasas elleni felkészülési meccsen. Az 1994-es korosztály legjobbjaiból álló U20-as válogatott egy telki edzőtáborozással kezdte a hetet, a nyári korosztályváltás után Róth Antal első alkalommal hívta össze a keretet. A közös munkát kedden délután a Vasas elleni edzőmeccs zárta, amelyen a korosztályos csapat 1-1-es félidő után 4-2-es győzelmet aratott.

"Nagyszerű egyéniségekből áll a válogatottunk" - Adorján kulcsember volt az Eb-selejtezőn

Feltöltve: 2013, június 8 - 12:59

A Róth Antal vezette U21-es válogatott Adorján Krisztián és Windecker József szép találataival 2-1-re nyert az albániai Durrësben, az Európa-bajnoki selejtezők pénteki nyitányán. A Liverpool légiósa szerint azért kezdtek gyengén, mert ilyen összeállításban még nem játszottak. Windecker úgy véli a folytatásban a helyzetkihasználásban kell javulni.

Róth: Nagy siker idegenben hátrányból felállni

Feltöltve: 2013, június 8 - 11:14

A magyar U21-es válogatott Adorján és Windecker góljával 2-1-re nyert Albániában idei első Európa-bajnoki selejtezőjén. Róth Antal szövetségi edző szerint egy jó csapatot győztek le a mieink, és azért volt nehéz megszerezni a három pontot, mert a nagy helyzetekből csak kettőt váltottunk gólra.

Adorján, Jova, Kovács, Radó: Rajtol az U21 az Eb-selejtezőkön

Feltöltve: 2013, június 7 - 13:53

Megkezdi szereplését a magyar U21-es válogatott az Eb-selejtezőkön: ma délután, 17.30-kor az albániai Durresben lép pályára a nemzeti csapat. A kezdőcsapatot is kihirdette már Róth Antal szövetségi edző, aki többek között Jovára, Radóra, Adorjánra és Kovács Istvánra is számíthat az első meccsen.

MTK-s helyett Fradi-játékos került Róth keretébe

Feltöltve: 2013, június 4 - 13:25

Miközben az A-válogatott csütörtökön felkészülési meccset játszik, az U21-es csapat tétmérkőzésen lép pályára Albániában, ahol megkezdi szereplését az Európa-bajnoki selejtező sorozatban. Róth Antal szövetségi edző egy helyen kénytelen volt változtatni a kereten.

Két légiós is tagja Róth Antal keretének

Feltöltve: 2013, május 29 - 16:40

Június 7-én, pénteken Albániában játssza első tétmérkőzését az 1992-es, 1993-as és 1994-es születésű játékosokból álló U21-es válogatott. Bő egy héttel a találkozó előtt Róth Antal kihirdette 20 fős keretét, amelynek tagjai vasárnaptól készülnek együtt Telkiben az előttük álló feladatra.

Rajczi gólt lőtt az U21-es válogatottnak

Feltöltve: 2013, május 14 - 22:13

Az Európa-bajnoki selejtező sorozatra készülő U21-es válogatott 1-1-s döntetlent játszott utolsó felkészülési meccsén az NB I-es Kecskemét ellen, Telkiben. A gólokat Rajczi Péter, illetve a szombathelyi Radó András szerezte.

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel