Máté Csaba

NB I: A Vasasnál "csakazértis" hangulat van, a Puskás nem engedheti meg magának - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2016, április 30 - 12:23

Michael Oenning szerint csapata "csakazértis" hangulatban készül az utolsó meccsre, míg a Puskás Akadémia vezetőedzője szerint csapatának kockáztatnia kell majd, a Honvéd pedig alighanem meglepetéssel készül majd. Szombathelyen Fradi-verésre készülnek, míg a Videoton a második helyről szeretne Európa Ligába-jutni. Edzői nyilatkozatok.

Ezért ennyivel jobb a Fradi a többi NB I-es csapatnál

Feltöltve: 2016, március 25 - 14:43

A Sport TV Mai helyzet című műsorában Máté Csaba, az OTP Bank Ligát toronymagasan vezető Ferencváros magyar pályaedzője elárulta, miért ennyivel jobbak a mezőnynél, illetve kik azok a játékosok, akik egyáltalán nem szorulnak motivációra. A tréner hozzátette: nagyon fontos, hogy az FTC legalább az első selejtezőkörét túlélje majd a Bajnokok Ligájában.

FTC: "Az elmúlt évek legjobb közössége van a Fradinál"

Feltöltve: 2015, szeptember 9 - 13:48

A Ferencváros pályaedzője, Máté Csaba a Sport TV Mai helyzet című műsorában elmondta, miért a mostani közösség a legerősebb a csapatnál, mióta itt dolgozik, és hogy hogyan készülnek a zöld-fehérek az Újpest elleni rangadóra. Thomas Dollt is jellemezte.

"Remélem, még találkozunk!"; "A szívem szakad meg, ez lesz a búcsú" - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2015, május 30 - 12:25

Nem csak az NB I 2014/15-ös szezonja fejeződik be a hétvégén, a 30. forduló sok csapat és edző számára is a búcsút jelentheti. A Haladás a Puskás Akadémia ellen, míg a Dunaújváros Pakson próbálja meg kivívni a bennmaradást. Bekő Balázs érzelmes búcsút vett a Kecskeméttől, Kovács Lászlónak a szíve szakad meg a megszűnés szélén álló Lombard helyzete miatt, míg Benczés Miklós sokat sejtető nyilatkozatot adott a jövőjével kapcsolatban. Eközben a Fradi és a Vidi is összecsap egymással, amelyen elsősorban a presztízs lesz a tét. Ezt várják az edzők.

Fradi-Újpest: Dulakodásért kapott eltiltást Doll és Vignjevic segítője

Feltöltve: 2015, április 14 - 18:00

Szentes Lázár, a Haladás vezetőedzője, Sándor Tamás, a DVSC másodedzője, illetve Máté Csaba, az FTC, és Zoran Campara, az Újpest szakmai stábjának tagja is eltiltást kapott az MLSZ Fegyelmi Bizottságának keddi ülésén, utóbbi 2 meccsen pihenhet, az indoklás szerint azért, mert az ellenfél kispadjánál dulakodott Mátéval. Az Fradi a derbi miatt 200 ezer forintos büntetést is kapott. A Ferencvárost a múlt heti kupameccsen szidalmazó szolnoki drukkerek is kiváltottak egy 50 ezres csekket, a Vidi 100 ezret fizet. A szombathelyi Martinezt és Branescut a játékvezetői jelentés alapján meszelték el. Horváth Ferenc (SZTK) a bíróval szembeni viselkedéséért súlyos pénzbüntetést kapott. Egy futsalos "büd@s pesti cig@nyok" kifejezése 4 hónapot ért.

A Fradi-edző fia védett a Fradi ellen

Feltöltve: 2014, szeptember 4 - 11:07

Egy különleges szereplője is volt szerdán a Paks és a Ferencváros Ligakupa-mérkőzésének (1-1) a pályán, hiszen a hazaiak kapuját nem más védte, mint a budapesti zöldeknél másodedzőként dolgozó Máté Csaba fia, Máté Roland.

A Vidinél learatnák a munka gyümölcsét, Csertői szerint a Győr ellen mutatottnál is több kell - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2014, augusztus 2 - 12:45

Szombaton három mérkőzést rendeznek az OTP Bank Liga 2. fordulójában. A Videoton edzője, Joan Carillo nem becsüli le a Dunaújvárost, azonban mindenképpen nyerni akarnak, míg a vendégek trénere, Dobos Barna a pontszerzést tűzte ki célul. Máté Csaba a szurkolókat hívja segítségül a Paks ellen, Csertői szerint pedig még a Győr ellen mutatott játéknál is jobban kell futballozniuk, ha le akarják győzni a Nyíregyházát. A Kecskemét vezetőedzője, Bekő Balázs szerint nem lesznek nagy különbségek a csapatok között, míg Artner Tamás úgy véli, a Haladásnak csak akkor lehet esélye, ha győzelemre játszik majd.

Fradi: "Ha valakit itt motiválni kell, akkor nem jó csapatban játszik"

Feltöltve: 2014, május 26 - 20:03

Máté Csaba, a Ferencváros másodedzője volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége. A tréner többek között arról is beszélt, milyen nehézségekkel kell megküzdeniük a külföldi edzőknek hazánkban, és hogy mi kellhet a teltházas új stadionhoz.

Fradi: Jenner ámokfutása videón és fotókon - nem először fordult elő

Feltöltve: 2014, március 9 - 16:31

Julian Jenner, a Ferencváros egyik legértékesebb játékosa alighanem hetekre, de lehet, hogy végleg elvágta magát a Fradinál. A holland támadó az MTK elleni mérkőzés 55. percében, egy Vukmir elleni szabálytalanság miatt megkapta a második sárga lapját, a kiállítást pedig nagyon rosszul viselte a légiós, aki a bíróval, ellenfelével, majd az FTC edzői stábjának tagjával, Máté Csabával is minősíthetetlenül viselkedett. A magyar szinten kétség kívül kiemelkedő képességű játékos sajnos nem először hallatott e téren sem magáról, ez már a harmadik eltiltása lehet hasonló jellegű jelenetek miatt.

Fradi: "Doll nem a kispadra igazolt" - Besic kényszerből is szintet léphet

Feltöltve: 2014, február 28 - 15:59

A Ferencváros tavasszal a dobogót veszi célba, ehhez a védekezését kell javítania, Thomas Doll pedig nem a kispadra, hanem lehetőleg a kezdőcsapatba igazolt - ezt Máté Csaba, a zöld-fehérek pályaedzője mondta el, és elárulta azt is, hogy Muhamed Besic részint a magassága miatt került ki a védelem közepéből, ugyanakkor a stáb szerint a bosnyák előtt szélsőhátvédként is nemzetközi karrier állhat. A Fradinak megvan a stabil kezdőkapusa is a tréner szerint, de klasszikus 10-es nem fog már játszani a Fradiban és Máté szerint már a többi csapatban sem.

Fradi: Ez a különbség Thomas Doll és Ricardo Moniz között

Feltöltve: 2014, január 24 - 10:01

Harmadik hete tart a Ferencváros felkészülése Thomas Doll irányítása alatt és a játékosok mellett van még egy klubalkalmazott, akinek lehetősége volt felmérni azt, mi változott a német szakember érkezése és Ricardo Moniz távozása óta az edzéseken. Máté Csaba - aki Dollnál is másodedző maradt - úgy véli, hogy az új vezetőedző és elődje között közös vonásokat is bőven találni, ugyanakkor markáns különbségek is mutatkoznak. Doll - csatlakozva magyar segítőjéhez - elmondta, hogy a védekezésen szeretnének elsősorban javítani, valamint arról is beszélt, hogy mely posztokra igazolna, és hogy Böde alternatíváját is keresi, de nem kizárt, hogy ennek megtalálása klubon belül is megoldható lesz majd.

Pintérék haverok, Doll örökölte a sajátját - az edzők, akikről nem beszélünk

Feltöltve: 2014, január 16 - 17:17

Pályaedzők. Ritkán kerülnek a fontvonalba, a vezetőedzők mégis sokszor legelső kívánságaik egyikeként azt fogalmazzák meg: csak velük együtt vállalják a munkát. Általában együtt jönnek, együtt is mennek, olykor legendás párosok születnek a semmiből. Akadnak, akik olykor előrelépnek, mások örökre tudatosan árnyékban maradnak, vannak, akik kitörnének, de erre már előéletük miatt nincs módjuk. Egy dolog azonban közös bennük: bizalmi emberek, talán a vezetőedzők legfontosabb támaszai. Vajon Pintér Attila mire számíthat a segítőjétől? Mennyiben lesz nehezebb dolga Máté Csabának Dollnál? És valójában milyen is a jó pályaedző?

Interjú: "Moniz az elsők között gratulált a Vidi-meccshez" - Máté nem erőlteti rá magát az új edzőre

Feltöltve: 2013, december 10 - 20:53

A Videoton legyőzése után Máté Csaba nevétől volt hangos az utóbbi napokban a hazai sajtó. Akadnak, akik szerint akár ő is vezethetné a folytatásban a Ferencváros csapatát. Szavai alapján kiderül, hogy nem ő lesz az FTC vezetőedzője, pályaedzőként is akkor maradna, ha az érkező külföldi szakember komolyan számítana rá, nem csak bójacipelőként. Máté nem osztja azt a nézetet, amely szerint a zöld-fehérek kerete gyengébb lenne a riválisokénál, igaz, jobbnak sem tartja azokénál. A vele készült interjúban arról is beszélt, mi volt az a két fontos dolog, amit a játékosoktól kért Ricardo Moniz távozása után, aki egyébként a Vidi legyőzése után pedig az elsők között gratulált neki.

Gomes a bajnoki címről, Máté Csaba az Európa Ligáról és Monizról is beszélt - így látták az edzők

Feltöltve: 2013, december 8 - 23:15

José Gomes a Ferencváros elleni vereség és a DVSC-vel szembeni négy pontos hátrány ellenére is amondó, hogy csapatával meg fogja nyerni a bajnokságot, ez a cél a rapszodikus őszi szereplés ellenére is változatlan. Az FTC megbízott edzője megérdemelt sikerről beszélt, megemlítette, hogy a játékosok az egyéni jövőjükért is játszottak, hogy a Fradi célja tavasszal az Európa Liga elérése, és hogy a menesztett Ricardo Monizzal továbbra is tartja a kapcsolatot. Pintér Attila szerint az ETO az ősz végére kiegyenesedett, Artner Tamás pedig azt mondta, hogy elszúrták a győri meccset. Értékelések.

Gomes karácsonyi ajándéknak szánná a Fradi legyőzését - ezt várják az edzők

Feltöltve: 2013, december 8 - 14:03

Az OTP Bank Liga 17. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Videoton a Ferencvárost fogadja. José Gomes úgy gondolja, hogy a Fradi számára extra motivációt jelenthet az új edző személye, ugyanakkor optimistán várja a mérkőzést. Máté Csaba szerint egy motivált és feszült csapat lesz az ellenfelük Fehérváron, de a kupakiesés miatt kárpótolni szeretnék a szurkolóikat. A másik meccsen az ETO a Haladással mérkőzik Győrben. Pintér Attila több kulcsjátékosára sem számíthat, mint ahogy Artner Tamás sem, a szombathelyiek mestere azonban úgy látja, hogy a bajnok könnyedén pótolja majd a hiányzókat, míg a Hali kerete rendkívül szűkös.

Fradi: Nem könnyű a beugró edzőknek - Máté Csaba az Újpest ellen hozta, amit most is várnak

Feltöltve: 2013, december 4 - 12:33

Nem került könnyű helyzetbe az Újpest elleni kupavisszavágó előtt Máté Csaba, aki megbízott edzőként vezeti majd a Ferencvárost a Megyeri úton. A zöld-fehéreknél akadt a múltban sikeres és sikertelen megbízott edző, volt olyan, akinek UEFA kupa meccsen kellett helytállnia, míg másnak félbeszakadt a találkozója. Ugyanakkor az első mérkőzéseken nem nagyon szoktak jó eredményt elérni a beugró szakvezetők. Máté Csaba paksi megbízott edzőként már ért el olyan eredményt az Újpest ellen, amivel alighanem most is elégedett lenne.

Fradi: "Mindenki másképp reagált a történésekre" - először nyilatkozott a Moniz-utód

Feltöltve: 2013, december 3 - 16:39

A Ferencváros szerda este 18 órakor az Újpest otthonában lép pályára a Magyar Kupa visszavágóján. Máté Csaba, megbízott vezetőedző szerint a mentális felkészítésre kell nagy hangsúlyt helyezni.

Kirúgta a Fradi Ricardo Monizt

Feltöltve: 2013, december 1 - 21:24

A Ferencváros hivatalos honlapján jelentette be, hogy a vezetés kezdeményezte Ricardo Moniz vezetőedző szerződésének felbontását. A zöld-fehérek az Újpest ellen megnyert bajnoki derbi óta szenvedtek a bajnokságban, a hétvégén újabb vereséget szenvedtek el hazai pályán, a Pécs ellen. Az idei két tétmeccsen Máté Csaba irányít.

Fradi: "Böde vezéregyéniség lehet, ha ő is akarja"

Feltöltve: 2013, november 4 - 10:27

Böde Dániel a Ferencváros vezéregyénisége lehet a későbbiekben, de jelenleg még nem lehet ezt róla elmondani, minderről Máté Csaba, a Ferencváros pályaedzője beszélt a Sport TV stúdiójában. A szakember nyilatkozatában a Diósgyőr elleni 4-1-es szombati győzelemre, valamint Ricardo Monizra is kitért. Monizzal kapcsolatban elmondta, a holland trénert nagyon megviseli Adams esete, mivel a védő tragédiája elválaszthatatlan a csapat mindennapjaitól.

"A Fradi új felfogásával mindenki meg fog küzdeni" - fókuszban Moniz stílusa

Feltöltve: 2012, szeptember 7 - 11:04

Ricardo Moniz első mérkőzései után kiemelt téma, milyen változtatásokat eszközölhet a holland a Ferencváros játékában, milyen lesz az Üllői úti gárda új stílusa. Várhidi Péter, a Sport TV szakértője a csapat hétközi meccsén boncolgatta mindezt, a védekezésre és a támadásra egyaránt fókuszálva, Máté Csaba másodedző pedig a csatorna egyik műsorában ecsetelte röviden, mi a terv ebből a szempontból a Fradinál.

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel