Mezey György

Hat edző, aki itthon belebukott a bajnoki címbe

Feltöltve: 2016, június 8 - 12:17

Mint ismert, Bene Ferenc annak ellenére nem marad a Gyirmót vezetőedzője, hogy megnyerte az NB II-es bajnokságot. Bene esete azonban nem példa nélküli a hazai labdarúgásban, tavaly Joan Carrillo, a Videoton szakvezetője bukott bele a bajnoki címbe, de Mezey György és Pintér Attila is pórul járt már aranyérem után.

Mezey: A magyar futballban még nincs világos, az Eb-részvétel csak fény a sötét égbolton

Feltöltve: 2015, december 31 - 09:58

A magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Mezey György szerint azzal, hogy a nemzeti együttes kijutott az Európa-bajnokságra, még nem lesz jobb a hazai labdarúgás. A szakember dicsérte Bernd Storck munkáját és lát esélyt a jó Eb-szereplésre, továbbá nagy lehetőségnek tartja, hogy a politika foglalkozik a futballal, azt azonban súlyos tévedésnek tartja, hogy a kijutást egyesek az állam által elindított pozitív folyamatoknak tulajdonítják be.

Magyar edzője lesz a Vidinek - ők a jelöltek

Feltöltve: 2015, október 6 - 08:39

Információink szerint magyar edző veszi át a héten a Videoton irányítását - a héten be is jelentik az új szakember kilétét. Úgy tudjuk, három név is van a kalapban, közülük az egyikük személye, illetve kinevezése komoly meglepetés lenne. A jelek szerint viszont az a forgatókönyv nem esélyes, hogy valaki csak a papírját "adná" a munkához, és a folytatásban is Pető Tamás irányítsa a csapatot. Íme, a három szóban forgó jelölt!

A nap fotói: Mezey György jótékony célból versenyzett

Feltöltve: 2015, január 2 - 11:07

Dr. Mezey György 73 évesen is jó formában van, rendszeresen sportol. A mesteredző a Blikk beszámolója szerint három sportágat váltogat, fut (akár 8-10 kilométert egyszerre), kerékpározik és teniszezik, s ehhez heti egyszer egy erősítő, kondicionáló napot is beiktat.

"Dárdai? Mezeyvel vagy Bognár Györggyel is meglett volna a négy pont" - megszólalt a magyar foci örök ellenzékije

Feltöltve: 2014, október 20 - 14:34

Kiss László szerint Dárdai Pál kinevezése az adott helyzetben a lehető legjobb megoldás volt, de úgy véli, a románok és feröeriek elleni négy pontot 10-12 másik hazai szakemberrel is elértük volna – Kiss régi ellenlábasát, Mezey Györgyöt, illetve a Dárdai kinevezését korábban kritizáló Bognár Györgyöt is megnevezte ezen edzők között. A szókimondó szakvezető Pintér Attila leváltása kapcsán megjegyezte, hogy az MLSZ csak a saját hibás döntését korrigálta ezzel, és Kissnek van egy olyan "hátsó gondolata", hogy a játékosok az északírek ellen a menesztett ex-kapitány ellen játszottak a pályán.

Mezey: "Biztos csak tésztát ettek a brazilok is" - keményen kritizálta a magyar focit a vb kapcsán

Feltöltve: 2014, július 19 - 09:18

Mezey György szerint a nemrég véget ért világbajnokság láttán is kiderült, hogy a magyar futball nem képes tartani a lépést a világgal, csak a zselézett hajban és "tetkóban", ezért kultúraváltásra volna szükség vezetői szinten is. A volt szövetségi kapitány szerint a Videoton is csődöt mondott a külföldi vonallal, mert túl gyorsan várták az eredményeket, de a "szakértők" is kaptak a kritikájából. Mezey a brazilok és a spanyolok vb-pofonja kapcsán a szovjetek elleni 0-6-tal is párhuzamot vont és a „tésztaevést” is felemlegette. A Heti Válasz interjújából szemezgettünk.

Orbán Viktor: "Mezey a stadion értelmi szerzője, nem én"

Feltöltve: 2014, április 21 - 21:44

Orbán Viktor, a Puskás Akadémia alapítója a Pancho Aréna megnyitója után a Sport TV kamerái előtt elmondta, nem az ő ötlete volt igazából a stadion, hanem Mezey Györgyé, ő a projekt értelmi szerzője. Hozzátette azt is, szeretnék tovább fejleszteni a felcsúti komplexumot, mégpedig egy egészségügyi, rehabilitációs központtal.

Mezey: "A Vidinek utánam még minimum 3-5 évig bajnoknak kellett volna lennie"

Feltöltve: 2014, március 31 - 15:56

Mezey György, a Vidi egyetlen eddigi bajnokcsapatának mestere egy Magyar Lelátónak adott interjúban elmondta, nagyon fájlalja azokat a dolgokat, amelyek mostanában Székesfehérváron történnek. A tréner amondó, azzal a gárdával, amit ő átadott, még legalább 3-5 évig bajnoknak kellett volna lenniük a piros-kékeknek. Mezey általánosabb témákat érintve hozzátette, az a hazai edző, aki nem a magyar tradíciókra támaszkodik, nem nevezhető magyar edzőnek, a hazai futballkultúra pedig sajnos teljesen elveszett és jelenleg nem sok esély van az újraélesztésére.

"A FIFA korlátok közé szoríthatja Pintért" - Mezey a magyar edzőkről és Mexikóról is beszélt

Feltöltve: 2014, február 19 - 20:25

Dr. Mezey György szerint helyes az a törekvése Pintér Attilának, hogy rendszeres összetartásokat tart a magyar válogatott keret tagjai számára, ugyanakkor a szakember hozzátette, neki annak idején sokkal könnyebb volt, a mostani kapitány keze kötve van a FIFA szabályozása miatt. Mezey védelmébe vette a magyar edzőket, akik szerinte semmivel sem rosszabbak, mint mondjuk német, vagy holland kollégáik. A Sport TV Mai Helyzet című műsorában a mexikói világbajnokság is szóba került.

Mezey: "Túl igényes vagyok az NB I nagy részéhez" - kibeszélte a Vidi-korszakot is

Feltöltve: 2013, június 14 - 16:12

Két évvel ezelőtt Dr. Mezey György vezetésével szerezte meg fennállása eddigi egyetlen bajnoki aranyérmét a Videoton csapata. A szakember egy ebből az alkalomból készült hosszabb interjúban elmondta, az aranyév elején nem sokon múlt, hogy kirúgják, és arra is kitért, ha egy évvel korábban ott ülhet a kispadon a sorsdöntő meccsen, már 2010-ben bajnokcsapata van Székesfehérvárnak. Mezey úgy véli, az általa lefektetett alapokkal még legalább három évig aranyérmet kellett volna szereznie az együttesnek, de azt is elismeri, Paulo Sousa nagy bravúrt vitt véghez az Európa Liga csoportkörébe jutással. A mesteredző arra is kitért, vele szerinte kiverték volna a Sturm Grazot, és arra a felvetésre is felelt, látjuk-e még NB I-es csapat kispadján.

Egervári: A hollandiai bravúrról sem mondunk le - elégedetlen a 2 ponttal

Feltöltve: 2013, április 3 - 18:20

Nem lehetünk elégedettek a legutóbbi két világbajnoki selejtezőn begyűjtött két ponttal - mondta el Egervári Sándor szövetségi kapitány, aki nem tett le az egyelőre 100 százalékos Hollandia elleni bravúrról sem. Egervári ugyanakkor tisztában van vele, a bukaresti meccs lehet a vízválasztó. A kapitányt más témákról is kérdezték a vele készült riportműsor során, többek között elmondta, mit köszönhet Mezey Györgynek és arról is beszélt, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök mikor "pécézte ki" szövetségi kapitánynak.

Mezey ősztől újra edző lehet

Feltöltve: 2013, január 11 - 09:59

Mezey György ősztől újra klubcsapatot irányíthat. A 71 éves szakember a csakfoci.hu-nak elmondta, hogy az MLSZ edzőképzésének vezetését eleve két évre vállalta el, nyárig ugyan még segíti az utód munkáját, azt követően viszont szívesen dolgozna újra vezetőedzőként. Mezey azonban csak olyan csapatnál tevékenykedne, ahol a munka felüdülést és szórakozást jelentene számára. Már van ajánlata, de még nem döntött. A szakember lehetséges sorsát jártuk körbe azt követően, hogy Csányi Sándor MLSZ-elnök nemrégiben arról beszélt honlapunknak, hogy szerinte Mezey hamarosan felbukkan még vezetőedzőként valahol.

"Huszti arcoskodott kicsit, de most le kell vele ülni" - ezt tennék Egervári elődei

Feltöltve: 2012, szeptember 18 - 13:50

A magyar válogatott gyengén futballozva simán kikapott Hollandiától, ezzel párhuzamosan viszont a válogatottságot korábban lemondó Huszti Szabolcs remekül teljesít a Bundesligában. Ez a meglévő párhuzam talán Egervári Sándor számára a legkínosabb, akire óhatatlanul is egyre nagyobb nyomás nehezedik, hogy valahogyan próbálja megoldani a Huszti-ügyet. A szövetségi kapitány korábban már elmondta az álláspontját, mondván a labda a válogatottból önmagát kiíró játékos térfelén pattog. A hazai futballközvélemény ettől függetlenül szintén megoldást vár az ügyben, a nagy kérdés inkább az, hogy lehet ezt a helyzetet feloldani. A pepsifoci.hu korábbi kapitányokat faggatott a témában, többek között arról, Egervári Sándor tehet-e valamit, vagy a játékosnak kellene újból jelentkeznie, de az is felmerült, mi lenne a módja annak, hogy a helyzet feloldódjon. Várhidi Péter szerint csakis Huszti léphet bármit, ha egyáltalán vissza akar térni, Csank János pedig azt sürgeti, gyorsan üljenek le a felek, hiszen ellentétek ide vagy oda, egy profi játékosnak együtt kell működnie azzal, aki azonos mezt visel. Dr. Mezey György egy szemléletes hasonlattal érzékeltette, miért nem akar beleszólni a két érintett dolgába.

Lipcsei és Détári is diplomás lett - fotó!

Feltöltve: 2012, szeptember 4 - 19:30

Tizenhét szakember vette át kedden a Magyar Labdarúgó Szövetség telki edzőközpontjában a Pro-licences edzői diplomáját. A végzettek között van hat korábbi válogatott labdarúgó, Détári Lajos, Horváth Ferenc, Mátyus János, Lipcsei Péter, Bódog Tamás és Vincze István, továbbá Bozsik Péter volt szövetségi kapitány, illetve Kenyeres Imre, a válogatott szakmai stábjának tagja.

Mezey 2015-ben visszavonul: "Szörnyű dolgokat látok" - Médiaradar

Feltöltve: 2012, augusztus 29 - 11:56

A boon.hu interjúja dr. Mezey György mesteredzővel, az MLSZ Edzőképző Központjának igazgatójával. Médiaradar címet viselő rovatunkban ezt ajánljuk.

Mezey: Valami Ibrahimovic góljánál is fontosabb volt

Feltöltve: 2012, június 20 - 20:43

Dr. Mezey György az UEFA technikai csapata megbízásából figyelte a kijevi Svédország–Franciaország mérkőzést. Tapasztalatait megosztotta az mlsz.hu olvasóival is.

Mezey új esélyest fedezett fel az Eb-n

Feltöltve: 2012, június 16 - 15:26

Dr. Mezey György szerint a végső győzelemre is esélyes lehet a francia válogatott az Európa-bajnokságon. A szakember az UEFA delegáltjaként tekintette meg a gallok Ukrajna ellen 2-0-ra megnyert csoportmeccsét, azt követően pedig úgy értékelt, Laurent Blanc fiai tökéletesen felépített, fegyelmezett csapatot alkotnak, ez pedig olyan fegyver, amivel igen messzire juthatnak a kontinensviadalon.

Mezey: Ibra vastagon benne volt az ukránok győztes góljában

Feltöltve: 2012, június 12 - 15:32

Dr. Mezey György csak felsőfokban tudott beszélni a hétfő esti ukrán-svéd Eb-meccsről annak ellenére, hogy technikai téren nem ez volt a csúcs eddig a tornán. A Vidi bajnokcsapatának mestere az mlsz.hu-nak azt is elmondta, miért volt benne Zlatan Ibrahimovic is vastagon a hazaiak győztes találatában.

Mezey Capellóékkal dolgozik az Eb-n - így látta a német-portugált

Feltöltve: 2012, június 10 - 16:24

Dr. Mezey György az UEFA technikai csapatának tagjaként, többek között Fabio Capello vagy Gerard Houllier oldalán dolgozik az Európa-bajnokságon. A szakember a német-portugál csatát a helyszínen tekintette meg, és úgy értékelt, szakmai szempontból kiváló húzásokat hozott az összecsapás. A trénernek Özil, Khedira, Hummels vagy éppen Veloso játéka is tetszett, mint ahogy arra is kitért, mitől tudott feljavulni Cristiano Ronaldo.

"Nyomát sem látni a Barca-uralom végének"

Feltöltve: 2012, január 10 - 08:28

Egyelőre nem látni és semmi jel nem utal arra, hogy hamarosan megszakadna a Barcelona labdarúgócsapatának dominanciája - legalábbis így vélekedik Andy Roxburgh, az európai szövetség (UEFA) technikai igazgatója, aki a magyar edzőknek tart két napon át előadásokat a telki edzőcentrumban az MLSZ szakmai napok keretében.

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel