U19

A Bayerntől igazolt edzőt az MLSZ

Feltöltve: 2016, február 19 - 13:39

A 39 éves, spanyol-német kettős állampolgárságú Oscar Corrochano az U19-es válogatott új szakvezetője. A szakember legutóbb a Bayern Münchennél dolgozott játékosmegfigyelőként.

Németh Krisztián történelmet írhat az Eb-részvétellel

Feltöltve: 2015, december 8 - 13:02

Amennyiben a nyári Európa-bajnokságon is szerepet kap, Németh Krisztián lehet az egyetlen olyan aktív magyar játékos, aki a karrierje során játszott majd minden korosztályban kontinenstornán (egyedül az U21-es Eb maradt ki), illetve a világbajnokságot is megjárta az U20-as válogatottal. Rajta kívül két játékos jöhetne még szóba, de nekik jelenleg minimális az esélyük a jövő évi Eb-részvételre.

Hollandia, Olaszország - horror-sorsolást kaptak a magyar U-válogatottak

Feltöltve: 2015, december 3 - 15:22

Az U17-es és az U19-es magyar válogatott is rendkívül nehéz csoportba került a jövő évi Európa-bajnoki selejtező sorozat csütörtöki, nyoni sorsolásán. Előbbi korosztály legjobbjai (hazai pályán) a hollandokkal, a 19 éven aluliak pedig az olaszokkal is kell, hogy játszanak, de Dánia, illetve Svájc is az ellenfelek között van.

U19: Nem jutott az elitkörbe a válogatott

Feltöltve: 2015, szeptember 23 - 18:05

U19-es válogatottunk a második félidő nagy részét kettős emberhátrányban játszotta le a házigazdák ellen a horvátországi Eb-selejtező minitorna utolsó játéknapján, és így is döntetlent ért el a találkozón. Sajnos a megszerzett egy pont nem volt elég a továbbjutáshoz.

Kiütéssel kezdett a magyar U19 az Eb-selejtezőkön

Feltöltve: 2015, szeptember 18 - 15:53

Simán behúzta első meccsét a magyar U19-es válogatott a Horvátországban megkezdődött Eb-selejtezőtornán. Sören Osterland csapata 4-0-ra kiütötte Kazahsztán fiataljait, úgy, hogy már az első félidőben kétgólos előnyre tett szert, majd a második játékrész közepén tíz főre fogyatkozó ellenfél kapuját a hajrában újabb két találattal terhelte meg.

U19: Itt a magyar keret az Eb-selejtezőkre - a horvátokkal is játszunk

Feltöltve: 2015, szeptember 15 - 09:23

A magyar U19-es válogatott pénteken, a kazahok ellen kezdi meg szereplését a horvátországi Európa-bajnoki selejtező minitornán. A 19 fős keretben három légós is helyet kapott, de vannak komoly hiányzók is.

Storck: "Négyszer tagadta meg a Barcelona, hogy elengedje" - így maradt le Tajti a selejtezőkről

Feltöltve: 2015, szeptember 9 - 22:19

Korábban a Barcelona magyar fiatalja, Tajti Mátyás maga számolt be arról, hogy nem lehet ott a magyar U19-es válogatott szeptemberi Eb-selejtezőin. Az utánpótlás-válogatottakat felügyelő Bernd Storck elmondta, mi az oka annak, hogy kihagyták a keretből a Barca futballistáját.

A Barca nem engedte el Tajtit a magyar válogatotthoz

Feltöltve: 2015, szeptember 7 - 12:15

Nem lehet ott a magyar U19-es válogatott szeptemberi Eb-selejtezőin a korosztály egyik legértékesebb játékosa, Tajti Mátyás, akit klubja, a Barcelona nem engedett el a csapat háromnapos edzőtáborába, így a keretben sem kaphatott helyet.

Szokatlan: Durva nyeretlenségi sorozat az utánpótlás válogatottaknál - most lett vége

Feltöltve: 2015, szeptember 2 - 10:39

A nemzetközi kupaszereplés végeztével egyértelműen a románok elleni meccs sikerétől várja a hazai futballtársadalom a közhangulat javítását. Mindez azért is érdekes, mert eddig leginkább az volt a jellemző, hogy mindig az U-válogatottakól vártuk, hogy hozzanak egy kis bíztatást a felnőtt kudarcok után. Most kicsit fordított a helyzet, ugyanis az U20-as világbajnokság óta, azaz az új szezonban régen látott vesszőfutásban van az összes korosztályos válogatott. Tegnap ért véget egy olyan tízmeccses sorozat, amelyen nem volt magyar győzelem.

U19: 0-1, 2-1, 2-3 - másodszor is vereség a csehektől

Feltöltve: 2015, augusztus 13 - 16:08

A keddi, 2-1-s vereséggel zárult első találkozót követően, csütörtökön a magyar U19-es válogatott lejátszotta második felkészülési mérkőzését is a cseh fiatalok ellen, a találkozót ezúttal 3-2-re nyerték meg a vendégek Telkiben. Sören Osterland csapata 0-1 után még fordítani tudott, de végül kikapott.

Német ajánlatokra mondott nemet az U19-esek új szövetségi edzője

Feltöltve: 2015, július 24 - 20:18

Az U19-es magyar válogatott szövetségi edzője, Sören Osterland elmondta, mielőtt elvállalta volna a fiatalok irányítását, volt néhány ígéretes ajánlata Németországból, de végül inkább a magyarországi kihívás mellett döntött.

Vasas-góllal nyert az U19-es válogatott

Feltöltve: 2015, július 21 - 20:55

Az Eb-selejtezőkre készülő U19-es válogatott 1-0-ra győzött Fehéroroszország korosztályos csapata ellen. A Telkiben megrendezett találkozón a magyar nemzeti együttesből a Vasas fiatal játékosa, Murka Benedek fejjel volt eredményes.

Pisont: Így nincs semmi keresnivalónk az elitkörben

Feltöltve: 2014, november 15 - 17:12

Az U19-es válogatottat irányító Pisont István szerint nem érdemelt továbbjutást a magyar csapat a hazai rendezésű Eb-selejtezőkön, mivel aki olyan hibákat követ el, mint mi, annak semmi keresnivalója az elitkörben. A tréner ezzel együtt gratulált játékosainak és elsősorban a sok hiányzóban látta a kudarc okát.

Csúnyán vérzett el az U19-es válogatott az Eb-selejtezőn

Feltöltve: 2014, november 15 - 15:48

Kudarcot vallott a magyar U19-es válogatott a hazai rendezésű Eb-selejtezőn. A mieink a záró körben csúfos, 3-0-s vereséget szenvedtek a már továbbjutott szlovákoktól úgy, hogy veszélytelen első félidei játékuk után teljesen szétestek a másodikra. A négyesből még Azerbajdzsán jutott tovább, miután a másik összecsapáson legyőzte Szlovéniát.

U19: Szlovéniát sem tudtuk megverni, de versenyben maradtunk

Feltöltve: 2014, november 12 - 15:49

A magyar U19-es válogatott Azerbajdzsán után Szlovénia ellen is 1-1-es döntetlent játszott a hazai rendezésű Eb-selejtezőtornán. A mieink az első félidő legvégén hátrányba kerültek, de Rácz Barnabás büntetőjével egyenlíteni tudtak. Pisont István együttese biztosan továbbjut, amennyiben az utolsó körben legyőzi a már csoportgyőztes szlovákokat. Amennyiben ez nem sikerül, a csoport másik találkozójának eredményétől függünk.

U19: Benne ragadt az 1-0-ban a válogatott - Pisont

Feltöltve: 2014, november 11 - 00:03

Pisont István szövetségi edző szerint az átütőerő és a hatékonyság hiányzott a magyar U19-es válogatott játékából, ezért játszott végül 1-1-s döntetlent az Azerbajdzsán elleni, hétfői Eb-selejtezőjén.

U19: Potyagóllal bukott pontokat a magyar válogatott az Eb-selejtezőn

Feltöltve: 2014, november 10 - 20:56

Majd 50 percen át vezetett Polgár Kristóf látványos fejesgóljával a magyar U19-es válogatott, de végül nem tudott győzni Azerbajdzsán ellen, az első, dunaújvárosi Eb-selejtezőjén. Pisont István csapata a második félidőben többször is eldönthette volna az összecsapást, Sallai Roland révén kapufája is volt, de a három pont helyett végül csak egyet szerzett, egy veszélytelennek tűnő szabadrúgás után, ráadásul Zsótért a végén még ki is állították.

U19: Furcsa ügy miatt hagyja ki az Eb-selejtezőt a válogatott meghatározó légiósa

Feltöltve: 2014, november 10 - 15:02

Minden bizonnyal egy furcsa félreértés miatt nem lehet ott a ma kezdődő Európa-bajnoki selejtezősorozaton az U19-es válogatott egyik legjobbja, Szántó Tamás. Pisont István szövetségi edző szerint a középpályás lemondta a válogatottságot, mondván, a klubjára akar koncentrálni, ugyanakkor a játékos édesapja szerint erről szó sincs.

"Nem haragszom Csányi Sándorra" - Mészöly úgy érzi, emelt fővel távozik

Feltöltve: 2014, október 11 - 12:48

Nem neheztel az MLSZ-re, vagy akár annak elnökére, a menesztésére rábólintó Csányi Sándorra sem Mészöly Géza, akit nemrég mentettek fel az U20-as válogatott kispadjáról. A tréner szerint emelt fővel távozhat posztjáról, mert bár két rosszul sikerült meccse is volt a csapattal a hazai rendezésű Eb-n, szerinte a kitűzött célt így is elérték. Mészöly szerint nem csak sajnálkozott, amikor jelentést adott eddigi munkájáról a szövetségnek.

Dárdai behívta a válogatottba Mészöly bűnbakjait

Feltöltve: 2014, október 2 - 12:03

Egy emlékezetes nyilatkozat miatt is érdekes volt annak a három névnek a felbukkanása Dárdai Pál bő válogatott keretében, akiket Mészöly Géza alaposan lehordott nyáron, miután az U19-es válogatott 6-1-re kikapott a hazai rendezésű Európa-bajnokságon Portugáliától. Akkor a kedden menesztett tréner kulcsjátékosait, Tamás Krisztiánt, Kalmár Zsoltot és Nagy Dominiket is név szerint kiemelte, mint bűnbakokat, Dárdai viszont egyelőre láthatóan másképp gondolkodik, mint Mészöly, hiszen számolt velük 29 fős keretében, sőt, ketten a szűkített névsorba is befértek.

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel