Szabics Imre

Szabics: Az egyik szíve magyar, a másik osztrák - ezt várja az Eb-től

Feltöltve: 2016, június 7 - 17:25

Szabics Imre, korábbi válogatott támadó és Dárdai Pál egykori másodedzője a magyar és az osztrák válogatottól is továbbjutást vár az Európa-bajnoki csoportból, a két csapat első, egymás elleni meccsétől pedig szoros csatár vár az ex-csatár, hozzátéve, hogy aki nyer, az tulajdonképpen ott is van már a következő körben. Mint azt a leginkább a döntetlenben reménykedő Szabics elmondta, az osztrák foci még a magyar előtt jár, de utóbbi komoly lépésekkel halad előrefelé.

Szabics patinás német klub sportigazgatója lehet - sajtóhír

Feltöltve: 2016, május 21 - 15:40

Osztrák lapinformációk szerint Szabics Imre esélye a Vfb Stuttgart sportigazgatói posztjára. A német klub 41 év után zuhant ki a Bundesliga II-be, ennek hatására nagy változások lesznek a klubnál.

Storck a stábcseréről: "Profibbá kellett tennem a közeget" - ezt üzenték Möllerrel

Feltöltve: 2015, október 26 - 11:14

Bernd Storck professzionálisabb közeget és olyan stábot akart kialakítani a magyar válogatottnál, amely tevékenyebben, "főállásban" részt tud venni a napi munkában, ezért döntött például Sallói István és Szabics Imre távozása, illetve Andy Möller és Szélesi Zoltán kinevezése mellett. A kapitány arról is beszélt, hogyan reagált Csányi Sándor és a játékosok a stábcserére, hogy mit vár Möller érkezésétől, miközben a korábbi világsztár is beszélt a kinevezéséről. A két német a szurkolóknak is üzent.

Ezért cserélte le Storck a válogatott stábját - a háttér

Feltöltve: 2015, október 22 - 19:55

Bernd Storck teljesen szerette volna elvágni a szálakat a Dárdai-érával - velősen így foglalható össze az ok, amiért a német szövetségi kapitány kedden elköszönt a magyar válogatottnál eddig mellette dolgozó stábtagoktól. A részletek.

Puskás, Albert, Détári, Lipcsei, Dárdai - a magyar focit is ünnepli az UEFA

Feltöltve: 2015, augusztus 20 - 13:54

Szent István napja és a magyar államalapítás augusztus 20-i nemzeti ünnepének alkalmából az UEFA hivatalos honlapja kiemelt anyagban foglalkozott labdarúgásunk nagy alakjaival, azoknak is elsősorban a nemzetközi kupákban nyújtott szereplésükkel, góljaikkal, rekordjaikkal. Visszatekintés Puskástól, Alberten át, egészen Détáriig, Lipcseiig, Dárdaiig, Szabicsig és Juhász Rolandig.

Szabics: "Megtiszteltetés volt Dárdaival dolgozni"

Feltöltve: 2015, július 21 - 19:22

A válogatott másodedzője, Szabics Imre is elbúcsúzott a nemzeti csapat éléről távozó szövetségi kapitánytól, Dárdai Páltól, de már alig várja a Bernd Storckkal való közös munkát.

A nap fotója: Dárdai élőben nézte meg a Fradi-MTK-t

Feltöltve: 2015, március 22 - 22:21

Dárdai Pál szövetségi kapitány segítője, a korábbi Fradi-csatár Szabics Imre társaságában nézte meg vasárnap az FTC-MTK Örökrangadót.

"Ezt sok magyar játékos nem vállalta volna be" - reakciók Simon Krisztián átigazolására Újpesten és a válogatottnál

Feltöltve: 2015, február 3 - 19:28

Edzője, Nebojsa Vignjevic szerint Simon Krisztián és az Újpest is jól járt (utóbbi anyagilag elsősorban) azzal, hogy a válogatott szélső a német 1860 München csapatához igazolt, bár a lilák vezetőedzője egyelőre nem tudja, hogyan pótolhatják majd a kulcsjátékost, dolgoznak ennek a megoldásán. A szerb tréner szerint Simon kockáztat is azzal, hogy egy erősebb bajnokságba igazolt el, erre pedig Vignjevic szerint sok magyar futballista nem hajlandó. A magyar válogatott másodedzője, Szabics Imre is megszólalt Simon átigazolása kapcsán, és a szélső erényei felsorolása mellett egy dortmundi igazoláshoz hasonlította az ex-újpesti játékost.

Ismét Szabicsot kérte fel az MLSZ Dárdai segítőjének

Feltöltve: 2014, december 14 - 23:17

A továbbiakban is Szabics Imre lehet Dárdai Pál szövetségi kapitány segítője a magyar válogatottnál, a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) már fel is kérte a Sturm Graznál dolgozó ex-csatárt, hogy hosszabb távon is vállalja el a megbízatást – erről Szabics a Facebook-oldalán számolt be. A fiatal szakember nagy megtiszteltetésnek tartja az újbóli felkérést, az egyeztetések még zajlanak az osztrák klub és az MLSZ között.

Szabicsnak nem kell feladnia grazi munkáját a válogatott miatt

Feltöltve: 2014, szeptember 30 - 12:40

A magyar válogatott másodedzői pozíciója mellett a Sturm Graznál meglévő állását is megtartja Szabics Imre, akit klubja szabaddá tett az előttünk álló két hónapra.

Nyilasi és Szabics is tagja lett Dárdai stábjának

Feltöltve: 2014, szeptember 26 - 13:41

Nyilasi Tibor, Szabics Imre és Sallói István is segíti többek között a jövőben Dárdai Pál szövetségi kapitány munkáját.

Ők felelnek majd a magyar utánpótlásért az MLSZ-ben - íme, a nevek

Feltöltve: 2014, március 1 - 13:51

Többek között Kovács Ferenc, Dárdai Pál, Garami József, Herczeg András, Tamási Zsolt és Kovács Zoltán kezébe kerül a magyar utánpótlás, írja az utanpotlassport.hu.

Újabb nagyszabású értekezlet az MLSZ-ben - fókuszban az utánpótlás

Feltöltve: 2014, január 27 - 22:36

Nagyszabású értekezletet tartottak az MLSZ Telki edzőközpontjában, amelynek témája elsősorban az utánpótlás-képzés körül mozgott. A múltheti cikkünkben írtunk a szövetség kezdeményezéséről, amelynek nyomán ezúttal is több olyan korábbi válogatott, később külföldi karriert is befutó, edzői, vezetői szempontból fiatal szakember, valamint a rutinos edzőgeneráció tagjai közül is többen meghívást kaptak.

Király, Hajnal és Szabics is edzői vizsgát tett

Feltöltve: 2013, december 11 - 14:15

11 volt és jelenlegi válogatott labdarúgó tett edzői vizsgát a telki edzőközpontban. Tököli Attila, Király Gábor, Hajnal Tamás, Szabics Imre és a többiek egy speciális program keretében kaptak lehetőséget arra, hogy egyszerre szerezzék meg az UEFA "A" és "B" licences képesítést.

Szabics a Fradi és a Vidi edzőjét is kritizálta

Feltöltve: 2013, november 25 - 13:29

Egy profi edzőnek a munkáját az minősíti, hogy mennyire eredményes, és Ricardo Moniz jelen pillanatban nem az - mondta Szabics Imre, a zöld-fehérek egykori játékosa a Sport TV Harmadik Félidő c. műsorában. A Grazban dolgozó korábbi válogatott csatár a Vidiben szereplő Kovács Istvánnal kapcsolatban azt mondta, megkérdezné a fehárváriaknál az elmúlt években dolgozott külföldi edzőket, miért nem fejlődött Kovács István a gólszerzésben.

Szabics: Szalai kifakadása egy borzasztó üzenet

Feltöltve: 2013, október 29 - 11:16

Szabics Imre szerint Szalai Ádám kifakadása borzasztó üzenetet hordozott magában, ami a világversenyekre történő kijutás hitét is elveheti mindenkitől, arról viszont nem akart beszélni a már visszavonult játékos, hogy kell-e a külföldi kapitány a nemzeti csapat kispadjára. A Sturm Graznál már megfigyelőként dolgozó Szabics a válogatott szereplését a realitásokat túlszárnyaló produkciónak tartja, és munkája kapcsán a magyar fiataloknak is adott némi útmutatást a téren, mikor és hová érdemes igazolni.

Szabics a visszavonulásáról: "Labdát pumpálok vagy vizet hordok a válogatottnak"

Feltöltve: 2013, október 3 - 12:21

Szabics Imre a napokban jelentette be visszavonulását, így a nevét hiába keresnénk az utolsó vb-selejtezőkre készülő keretben, a 36-szoros válogatott játékos már csak a nézőtérről szoríthat a nemzeti csapatért. Itthon a Ferencvárosban, külföldön a Sturm Grazban, a VfB Stuttgartban, az FC Kölnben, a Mainzban, az Augsburgban is megforduló támadó döntése okairól, jövőjéről, múltjáról beszélt az mlsz.hu-nak. Szabics többek között szót ejtett arról is, miért nem igazolt az NB I-be, valamint kiderül: továbbra is hisz abban, hogy megszerezhetjük a második helyet a csoportunkban.

Szabics: "Fontosabb a civil élet, mint még 3-4 év focizgatás"

Feltöltve: 2013, október 1 - 10:38

Egervári Sándor nem érhette váratlanul Szabics Imre visszavonulásának híre, hiszen a Sturm Graz légiósa már az észtek elleni vb-selejtező után közölte a szakemberrel döntését. A labdarúgó úgy fogalmazott, fontosabb volt számára a civil élete annál, hogy még 3-4 évig elfocizgasson.

Szabics: "Nyáron amúgy is abbahagytam volna"

Feltöltve: 2013, szeptember 30 - 10:23

Szabics Imre szerint az érintettek számára a legjobb megoldás született azzal, hogy úgy döntött, befejezi pályafutását, mivel a nyáron amúgy is eljött volna ennek az ideje. Az osztrák válogatott legendája ellenben jóval szkeptikusabb az ügyben.

Videó: Gól az MU-nak a BL-ben, svédverés - Szabics legemlékezetesebb találatai

Feltöltve: 2013, szeptember 28 - 09:56

Hivatalosan is bejelentette visszavonulását Szabics Imre, aki a jövőben a Sturm Graz kötelékében dolgozik majd. Az aktív játéktól most búcsúzó, 36-szoros magyar válogatott csatár 17 évesen debütált az NB I-ben - haza-adás rovatunkban, néhány emlékezetes Szabics-gólt válogatottunk össze. Jó szórakozást!

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel