Tilos passzolni!

Burcsa nyíltan a Vidi kényes ügyeiről: "Ne csapjuk be magunkat a bajnoki címmel"

Feltöltve: 2015, május 6 - 17:45

A bajnok Videoton öt meghatározó játékosának jár le a szerződése nyáron, ennek ellenére a három új téli igazolást nem sikerült beépíteni a csapatba. Burcsa Győző nem akar beleszólni az összeállításba, de sok dologban másképp gondolkodik, mint Joan Carrillo. A klubigazgató szerint a jelenlegi Videotonnak szinte kötelező bajnokságot nyernie, ugyanakkor a nemzetközi szint ennél feljebb van. Nikolics Nemanjáért az előző átigazolási szezonban egyetlen ajánlatot sem kaptak, azóta a gólkirály-jelölt bejelentette, hogy külföldön akarja folytatni. A mostani Viditől nem lehet reális elvárás a BL-csoportkör, de 2017-től már igen. A 12-14 csapatos NB I lenne az ideális, Dárdai Pállal pedig jót húzott az MLSZ, mivel a szakember vonzza a sikert. Tilos Passzolni Burcsa Győzővel.

Doll: "Még nem vagyunk Bundesliga-szintű csapat, de az a cél" - Tilos passzolni!

Feltöltve: 2015, április 9 - 09:15

A szolnoki kupameccs után kifakadó Thomas Doll volt a csakfoci.hu Tilos passzolni! rovatának vendége. A német edző nem írná alá, hogy jövőre mindkét derbit elbukják, de cserében bajnokok lesznek, az MLSZ egyes döntéseit pedig sehogy sem tudja megérteni. Úgy véli, komoly gondok vannak a magyar labdarúgásban, a fiatalok és az edzők képzésében, Lipcsei Péternek ellenben nagy jövőt jósol a kispadon is. Az FTC mestere azt is elismerte, hogy egy pápai túra nehezen hasonlítható össze egy Schalke elleni idegenbeli meccsel, ezzel együtt nem vágyik vissza mindenáron a Bundesligába. Doll "Tilos passzolni!" rovatunkban emellett Leonardóról, az átigazolási tervekről és a nemzetközi kupás esélyekről is beszélt. 10+10 kérdés a zöld-fehérek szakvezetőjéhez.

"100%, hogy lesz 8000 az átlagos nézőszám Kispesten" - Tilos passzolni Hemingway-jel

Feltöltve: 2015, január 26 - 14:05

A Honvédnál 500 és 3000 euró között lehet most keresni, és akik a klubtól elmennek, nem érnek többet ennyinél, azt viszont az idő dönti el, hogy a kispesti klub jár-e jó úton, vagy azok, akik irreális fizetéseket adnak NB I-es játékosoknak - mondta George F. Hemingway. A Bp. Honvéd tulajdonosa a "Tilos passzolni!" rovatban beszélt arról is, miért kerültek távol a bajnoki címtől, elmondta, ő maga sem gondolta volna, hogy ennyi pénzt emészt fel egy élvonalbeli csapat, de azt is elárulta, mely hazai klubok működését tartja követendőnek. Rovatunkból kiderül, a futball terén mire adna magának 10-est és mire 1-est a klubtulajdonos. 20 kérdés és 20 válasz - George F. Hemingway.

"Megállnám a helyem a Real Madridnál és a Liverpoolnál is" - Tilos passzolni Mátyus Jánossal

Feltöltve: 2014, december 16 - 20:02

Mátyus János a magyar közegben szokatlanul őszintén beszélt kényes kérdésekről is. A korábbi Honvéd és Fradi-kedvenc szerint a magyar edzők többsége már hiteltelen, ellentétben Dárdai Pállal, akivel ezért kezdett el működni a válogatott. A Nyíregyháza szakvezetője úgy érzi, megállná a helyét a Real vagy akár a Liverpool kispadján is. Mátyus sajnálja, hogy nincsenek egyéniségek a magyar pályákon és a mai fiatalok már nem a pultnál, hanem a Facebookon csajoznak. A szakember sejti, hogy melyik két csapat fog kiesni, azt pedig nem érti, hogy miért nem lehet „tirpákozni” és "hurkásozni" a hazai stadionokban. Tilos passzolni.

Kovács Zoltán: Legközelebb akkor sírok, ha vezetőként is bajnok leszek az Újpesttel - Tilos passzolni!

Feltöltve: 2014, július 31 - 11:21

Jelen pillanatban még rugalmasan kezelik a határvonalakat, vannak viták, de ezek építő jellegűek – mondta Kovács Zoltán a Roderick Duchatelet-ével meglévő munkakapcsolatáról a csakfoci.hu-nak, aki arról is beszélt, egy év elteltével számot kell majd vetnie arról, hogy a kompromisszumokat megérte-e meghozni. A sportigazgató elmondta azt is, mit kért a tulajdonostól, amikor első alkalommal beszéltek, de arra is választ adott, miért nem fog a futballon kívül mással foglalkozni Újpesten. Arról is megkérdeztük, mikor lesz bajnokcsapat a Megyeri úton, miért jött el Diósgyőrből, és tulajdonképpen mennyi pénze van most az Újpestnek igazolásokra. Tilos passzolni Kovács Zoltánnal.

"Nem simogatjuk egymást a tulajjal, hogy milyen fasza gyerek vagy" - Tilos passzolni Horváth Ferenccel

Feltöltve: 2014, május 19 - 13:14

Mielőtt átvette az ETO irányítását, nem kérte ki Pintér Attila véleményét a csapatról, mert nem akarta, hogy megzavarják őt az információk. Modern edzőnek tartják, amibe az is belefér, hogy Kecskeméten hetente egyszer sört ittak és töpörtyűt ettek a játékosai az öltözőben. A meccsek utáni nyilatkozatait még soha nem próbálta el tükör előtt, de van olyan idézete, amire igazán büszke. A tévében a foci helyett az „Éjjel-nappal Budapest”-et nézi, este hét után pedig még Tarsoly Csaba sem zavarhatja. Imádná a 15 évvel ezelőtti önmagát, és biztos benne, hogy neki van Magyarországon a legjobb csapata. Tilos passzolni Horváth Ferenccel.

"Újpesten 5-6 játékost le kell cserélni, ha sikert akarunk" - Tilos passzolni Vignjeviccsel

Feltöltve: 2014, április 10 - 12:44

Az utóbbi évek talán legnépszerűbb újpesti vezetőedzőjeként is tisztában van a hibáival, akár a derbin elkövetett rossz döntéseivel Nebojsa Vignjevic, aki elismeri, valóban furcsa arról beszélgetni, hogy a 20-szoros bajnok Újpest talán odakerülhet a legjobb nyolc közé. Beszélt arról, ehhez hány jó játékosra lenne szüksége, de arra is választ adott, kiket igazolna le az NB I-ből. Elmondja, miért nem lenne esélye jelenleg a magyar csapatoknak a volt klubja ellen a nemzetközi porondon, de azt is, ő miért nem fellebbezett volna Kabát Péter helyében. A derbin hibázó fiatal játékosának azt tanácsolja, legyen erős, mert különben nem alkalmas profi sportolónak, az Újpestet elhagyó játékosokat pedig nem különösebben sajnálja. Tilos passzolni.

"A magyar foci könnyedén a portugál fölé emelkedhet" - Tilos passzolni José Gomessel

Feltöltve: 2014, február 11 - 13:16

José Gomes szerint a Videotontól csak abban az esetben lenne elfogadható az ezüstérem a bajnokság végén, ha azt az NB III-as csapatukkal érnék el. A Vidi edzője úgy véli, hogy az ETO kontrajátéka és a Debrecen mérkőzés eleji dominanciája irigylésre méltó, de saját csapatát tartja az NB I legerősebb együttesének. A portugál szakember elmondta, miben hibázott a Podgorica elleni EL-kiesés során, bevallotta, hogy a tavaszi szezonnak lesznek olyan periódusai, amikor nem engedi el a válogatott összetartásaira a fehérvári játékosokat. Gomes beszélt arról is: milyen a viszonya Kovács Ferenccel, a Vidi ikonjával, valamint Orbán Viktor miniszterelnökkel. Tilos passzolni José Gomessel.

"Bölcs, de buta döntés volt megvenni az Újpestet" - Duchatelet az elhibázott mondatokról, a fiókcsapatokról és a magyar játékosokról

Feltöltve: 2014, február 7 - 09:54

Anyagilag sokat áldozott az Újpestre, az eredményekben, a pályán azonban ez még nem látszik, ráadásul a bíróságra is sűrűn kell járnia Roderick Duchatelet-nek, aki összességében egyszerre tartja okos és buta húzásnak, hogy több mint két évvel ezelőtt a lilák tulajdonosa lett. A belga klubvezető és üzletember a csakfoci.hu-nak beszélt arról, eljöhet-e az a pillanat, amikor elege lesz a magyarországi szerepvállalásából, hogy mit gondol a csökkenő újpesti nézőszámról, az átigazolási politikáját ért kritikákról, arról, hogy fiókcsapatként kell-e már tekinteni az Újpestre, és hogy mit szól Pintér Attila újításához a válogatottnál. Kiderül az is interjú-sorozatunk legfrissebb beszélgetéséből, hogyan engedi ki Duchatelet a szörnyeteget és hogy melyik korábbi kijelentését tartja elhibázottnak. Tilos passzolni az Újpest tulajdonosával.

"Eddig mindenhol skandálták a nevemet" - Torghelle Gomesről, Egerváriról, a bírókról és a Vidiről

Feltöltve: 2013, december 12 - 14:13

Torghelle Sándornak az az érzése, hogy a Videoton azon légiósai, akiket José Gomes vitt a klubhoz, nem képesek nagy feladatok megoldására, ugyanakkor biztos benne, hogy a Vidi nyeri a bajnokságot, mivel véleménye szerint télen nagy változások lesznek a csapatnál. A támadó szerint helye lenne a Videotonban, hiszen az NB I három legjobb magyar csatára közé tartozik. Torghelle elmondja, miért nem akart a Fradiba igazolni és azt is, hogy akár Újpesten is kiköthet. Tudja, hogy a magyar bírók tudatosan utaznak rá és azzal is tisztában van, hogy a németeknek lőtt duplája nélkül nem lehetett volna légiós. Sejti, hogy az emberi tulajdonságai miatt nem volt válogatott Egervárinál. Pályafutása végeztével, sokkal inkább lenne vezető, mint edző, kedvenc magyar szakvezetője pedig Détári Lajos. Tilos passzolni Torghelle Sándorral.

"Néhány edző úgy beszél magáról, hogy én is elélvezek a gyönyörtől" - Tilos passzolni Tóth Bálinttal

Feltöltve: 2013, november 29 - 18:18

Főállásban mindig is inkább kocsmárosnak tartotta magát, mellékállásban pedig futballedzőnek. Fájlalja, hogy mindig csak akkor hívják, ha valahol bajban van a csapat, és a szakmai csúcs számára nem egy klub vagy a válogatott lenne, hanem ha valahol két évig dolgozhatna. Ő Tóth Bálint, a Lombard Pápa vezetőedzője, aki tavaly az utolsó forduló előtt vette át a csapatot, és maradt bent azzal, idén pedig számos emlékezetes nyilatkozata volt már a játékosai rossz hozzáállása miatt. De miért borotválkozzon meg Kenesei? Igaz-e, hogy feljelentette Véber Györgyöt? Miért tartja magát is megélhetési edzőnek és miért utálja a varázspálcás kollégáit? Tilos passzolni Tóth Bálinttal.

"Devecseri hülyeséget nyilatkozott, de ki kellett állnom mellette" - Tilos passzolni Artner Tamással

Feltöltve: 2013, november 7 - 14:04

Artner Tamás úgy gondolja, Devecseri Szilárd "hülyeséget" nyilatkozott a 8-1-es hollandiai vereség után, neki viszont kötelessége volt megvédeni a válogatottnál hibázó játékosait. A Haladás edzője beszélt arról is, szerinte miért veszíthetné el a magyar labdarúgás Radó Andrást, de azt is kifejti, miért örül annak, hogy nincs légiós a csapat öltözőjében. A hétvégén egyik kedvenc ellenfelével, a Ferencvárossal találkozó szakember nem tart attól, hogy az új módi szerint diétára köteleznék, Halmosi Pétertől pedig a saját érdekében vette el a kapitányi karszalagot. Tilos passzolni Artner Tamással!

"Szerencsére Lanzafame és én sem értünk magyarul" - Tilos passzolni Marco Rossival

Feltöltve: 2013, június 5 - 20:16

Marco Rossinak két bravúr is összejött a szezon végére: esélyesebb csapatok elől szerezte meg a Honvéddal a dobogót, emellett pedig szerződést hosszabbítottak vele – utóbbi meglehetősen ritkán fordult elő a nálunk dolgozó külföldi szakemberekkel. A Tilos passzolni rovat újabb vendége a kispestiek olasz mestere, akitől megkérdeztük, mi a véleménye a Lanzafame-ügyről, mi az, amit magával vinne a magyar futballból Olaszországba, és mely NB I-es játékosokat ajánlaná a Serie A-ba? Választ kapunk arra is, miért véli jobbnak a Videotont és a Ferencvárost másoknál, valamint arra is, miért tartja magát túl butának? Tilos passzolni Marco Rossival!

"Engem nem érdemelnek meg a szurkolók apám szerint" - Tilos passzolni Halmosi Péterrel

Feltöltve: 2013, április 26 - 10:05

Úgy gondolja, hogy nincs a tíz legjobban kereső játékos között az NB I-ben, de a tíz legjobb magyar közé befér. Szerinte a fővárosi csapatok közül a Fradi kezdi visszanyerni varázsát, ugyanakkor az Újpesttől senkinek sem kell remegnie. Pedig fiatalon majdnem a lilák játékosa lett, ma viszont már a klubimádata miatt nem hagyná el csapatát. Akkor nyugodt, ha a meccseiket Kassai Viktor vagy Solymosi Péter vezeti, míg az edzők közül Szentes Lázár a kedvenc. A magyar bundabotrány hidegen hagyja, mint ahogy saját szurkolóinak gyűlölködése is. Büszke rá, hogy már vicc is született róla. Tilos passzolni Halmosi Péterrel, a Haladás középpályásával.

"Ha Egervári nem tudta megoldani a Huszti-ügyet, akkor azt nem is lehet" - Tilos passzolni Dárdai Pállal

Feltöltve: 2013, február 28 - 10:18

Dárdai Pál volt a Tilos passzolni! rovat legújabb vendége, a szókimondásáról ismert 61-szeres válogatott saját karrierje és berlini élete mellett bőven kapott kérdéseket a magyar futball legaktuálisabb témái kapcsán is. A Hertha-ikonja úgy véli, Dzsudzsák Balázs legbelül boldogtalan Oroszországban, és anno Husztit is próbálta lebeszélni az odaszerződésről. A Huszti-ügy kapcsán amondó, ha ezt a problémát Egervári Sándor nem tudta megoldani, akkor azt nem is lehet. Az újabban edzőként dolgozó egykori középpályástól megkérdeztük, tényleg övé-e fél Pécs, azt is, tulajdonos lesz-e a PMFC-ben, és azt is, ki volt az elmúlt 15 év legjobb kapitánya. Dárdai szerint a magyar edzők fejben, taktikailag nagyon jók, de van egy komoly hiba, az NB I-ben pedig ugyanúgy meg kell csinálni a Fradit és az Újpestet, mint ahogy a Videotont.

"Magyarországon nincs profizmus a fociban": Szivics őszintén kényes ügyekről is - Tilos passzolni!

Feltöltve: 2012, november 27 - 16:28

A magyar futballban nincs profizmus, a nálunk dolgozó külföldi edzők leginkább ebbe buktak bele - mondta Tomiszlav Szivics, aki elárulta azt is, neki hogyan sikerült alkalmazkodnia. "Tilos passzolni!" rovatunkban a szerb származású, de már magyar állampolgár edző elárulta, miért nem lesz soha a Ferencváros vezetőedzője, arról is nyíltan beszél, hogyan hülyítették ők a Videoton kispadjával, de arra is válaszol, hogyan is zajlott nyáron a sokat emlegetett újpesti állásinterjúja. Szivics a pepsifoci.hu-nak elmondta, miért bánta meg mára azt, hogy esetleg más edzőket cukkolt, illetve, hogy oly sokat foglalkozott a bírókkal - állítása szerint mások helyett. Szóba kerül a Puhlnak tett ígérete, az is, miért a Videoton elleni győzelem az eddigi csúcs a számára, az is kiderül, melyik magyar edző ellen vannak a legnagyobb csatái, de arról is beszél, mi hiányzik a magyar játékosokból, ami a szerbekben megvan. Tilos passzolni Tomiszlav Sziviccsel.

Nekiment Szimának is, neveli a káromkodó edzőket - Tilos passzolni az NB I megmondóemberével

Feltöltve: 2012, október 9 - 10:12

A magyar foci megmondóembere. Beszól bárkinek, feljelent bárkit, aki sérti az érdekeit. Ő azt mondja, mindezt csakis a Győri ETO-ért teszi. Nem akar MLSZ-elnök lenni, de ha az lenne, megreformálná a magyar utánpótlás-képzést, amelynek megvalósításáról határozott elképzelése van. Csertőit és Pintért sem tudta leszoktatni a káromkodásról, bár voltak próbálkozásai. Lemondatta volna Szima Gábort, meg akarta szerezni Elek Ákost, de egyik sem jött össze. A mai napig nem tudja, hogy bunda volt-e a Honvéd elleni Magyar Kupa-döntőjük. Szeretné, ha csapata egyszer lenyomná a Kool & the Gang-et. Ő az NB I-es klubvezetők Petrocellije. Tilos passzolni Klement Tiborral, a Győri ETO ügyvezető-igazgatójával.

"50 ezer forint lenne a reális bér az NB I-ben a bevétel alapján" - Tilos passzolni!

Feltöltve: 2012, szeptember 20 - 12:24

Számtalan tehetséget fedezett fel a magyar futball számára, bár neve elsősorban klubigazgatóként lett ismert. Ezúttal a megszállott Tour-rajongó és pókerjátékos, az újoncként listavezető MTK vezetője, Domonyai László válaszolt a pepsifoci.hu húsz kérdésére "Tilos passzolni!" rovatunkban. Kiderül, meglátása szerint miért 50 ezer forintos fizetés lenne a reális az NB I-es játékosok zöménél, arra is választ kapunk, az MTK-nál gyanakodott-e valaki a kiesésnél bundára. Megtudhatjuk azt is, hogy a kék-fehér klubot milyen kapcsolat fűzi a Videotonhoz, amely sokak szerint eltartja az MTK-t, valamint azt is, hogyan lett Paulo Sousa a klub szurkolója. Domonyai állítja, messze nem igaz már az a legenda, hogy náluk a játékosok fillérekért fociznak, sőt, a cikkből kiderül az is, havonta mennyit kapnak legalább, és hány millió járna a bajnoki címért. Mert, hogy ne feledjük: hét forduló után az újonc MTK vezeti a tabellát, így természetesen az is felmerült, lát-e bárki esélyt a Hungária körúton a 2008-as bravúr megismétlésére, azaz a bajnoki címre.

"Soha nem gondoltam, hogy a Fradi és az Újpest is engem akar edzőnek" - Tilos passzolni Sisa Tiborral

Feltöltve: 2012, szeptember 14 - 09:58

A mese egy Nógrád megyei kis zsákfaluban kezdődött. A patkoló kovács legkisebb fia arról álmodozott, hogy egyszer magyar válogatott lesz. Ez ugyan nem adatott meg számára, de edzőként eredményesen irányított olyan játékosokat, akik magyar címert viseltek a szívük felett. Büszke arra is, hogy a focinknak megmentett egy nagy tehetséget, de arról is ő tehet, hogy Kaposváron a legenda szerint a játékosok tv-vel a hátukon közlekedtek az éjszakában. Sisa Tibor számára elismerés, hogy a Ferencváros és az Újpest is akarta már edzőnek. Tökéletesen beszéli a palóc arabot, de ürge bőrbe varrt béka emberekkel még soha nem találkozott, pedig az U19-es válogatott kapcsán utólag benne már ilyen érzést keltettek a kritikák. Szóba kerül az is, hogy több élvonalbeli kollégája hogyan jellemzi őt időnként a háta mögött, de a tréner azt is elárulja: van olyan hazai edző, akivel különösen óvatos. "Tilos passzolni!" című rovatunk vendége a DVTK 10+10 kérdést kapó és megválaszoló vezetőedzője.

"Szima nem ígérte nekem a Lokit" - Tilos passzolni az őszi bajnok Kondással

Feltöltve: 2011, november 17 - 12:26

A tavasszal beugró Kondás Elemér egy félszezon alatt élre vezette az elmúlt esztendők legeredményesebb klubját. Ezúttal a DVSC-vel az őszi bajnoki címet megszerző szakember a Tilos passzolni! rovatunk legújabb vendége. Kondástól megkérdeztük, miért „csak” a helyi edzők tudnak igazán sikeresen dolgozni a Lokival, rákérdeztünk arra, mit ígért neki anno Szima Gábor, arra is választ ad, egy esetleges bajnoki cím hány évre alapozná meg a karrierjét, de a szakember Leo Beenhakker, Verebes József és Bognár György kritikájára is reagál.

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel