Ajánlott

Juhász Riberynek adta a magyar válogatott Aranylabda-szavazatát

Feltöltve: 2013, november 18 - 16:40

A magyar válogatott játékosainak képviseletében Juhász Roland adta le a szavazatát a következő Aranylabda jelöltjeire. A Videoton FC védője nem Lionel Messit és Cristiano Ronaldót rangsorolta az első helyre saját listáján, hanem Franck Riberyt, aki a Bayern Münchennel minden valamire való trófeát megnyert az előző szezonban.

Egervári egy hónap után megszólalt: "Sajnálatosnak tartom, hogy külföldi kapitányban gondolkodnak"

Feltöltve: 2013, november 12 - 11:00

Egy hónappal a lemondása után megszólalt Egervári Sándor, a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya. A szakember a most megjelent, "Elátkozott 11" című könyvben többek között reagált Szalai Ádám kritikáira, és elmondta, hogy szerinte milyen kapitányt kellene kinevezni a nemzeti csapat élére. Egervári beszélt arról is, hogy az elmúlt hetekben sokan rágalmazták, de leginkább az fájt neki, hogy volt olyan MLSZ elnökségi tag, aki az általa irányított válogatott előrelépését nem kellően értékelte.

NB I: Két edző bírózott, egy eltűnt, egy kínjában viccelődött - visszhangok

Feltöltve: 2013, november 10 - 00:16

Kondás Elemér a Videotonéhoz hasonlította csapata izzasztó győzelmét a Puskás Akadémia ellen, "másik csapatként" említve a fehérvárit, ugyanakkor a debreceni tréner szerint nagyobb lett volna az öröm, ha jobban kihasználják a helyzeteiket. Benczés Miklós úgy látta, csapata jobban futballozott a vereség ellenére is a Lokinál. A pécsi Lőrincz Emil és a kaposvári Prukner László is a játékvezetőt korholta, a feszült Marco Rossi nem is nyilatkozott a tévében, Pintér Attila megérdemelt sikerről beszélt, míg a paksi Horváth Ferenc csapata zsinórban negyedik veresége után több poént is elsütött.

Újpest: "Megrázó élmény volt, amikor megláttam a tabellát" - interjú a lilák új vezetőedzőjével

Feltöltve: 2013, november 8 - 11:44

11 év után, edzőként tért vissza a magyar fociba a korábbi tatabányai focista, Nebojsa Vignjevic, aki a Vojvodinával érte el eddig legnagyobb sikereit, és erre készül Újpesten is, ahol azonban egyelőre komoly gondokkal kellett szembenéznie, kezdésként azzal, hogy a lilák csak a tabella alsó felében tartózkodnak. A szerb vezetőedző bővebben beszélt a lilák problémáiról, így az igazi vezér hiányáról vagy a sérülésekről, de szóba került a jugoszlávok elleni 1-7 és 0-5, a hollandiai 1-8, és a nagy vereségek kezelésének hasonlósága a magyar és a szerb foci között, valamint a hazai utánpótlásedzők felelőssége is. Vignjevic azt is elárulta, csak olyan játékosokat akar Újpest-mezben látni, akik képesek elviselni az ezzel járó nyomást, de úgy véli, hosszú távon a Megyeri úton is komoly sikereket lehet elérni, könnyebben mint hazájában. Interjú az Újpest nemrégiben kinevezett vezetőedzőjével, Nebojsa Vignjeviccsel.

"Devecseri hülyeséget nyilatkozott, de ki kellett állnom mellette" - Tilos passzolni Artner Tamással

Feltöltve: 2013, november 7 - 14:04

Artner Tamás úgy gondolja, Devecseri Szilárd "hülyeséget" nyilatkozott a 8-1-es hollandiai vereség után, neki viszont kötelessége volt megvédeni a válogatottnál hibázó játékosait. A Haladás edzője beszélt arról is, szerinte miért veszíthetné el a magyar labdarúgás Radó Andrást, de azt is kifejti, miért örül annak, hogy nincs légiós a csapat öltözőjében. A hétvégén egyik kedvenc ellenfelével, a Ferencvárossal találkozó szakember nem tart attól, hogy az új módi szerint diétára köteleznék, Halmosi Pétertől pedig a saját érdekében vette el a kapitányi karszalagot. Tilos passzolni Artner Tamással!

1,5 milliót fizet az Újpest, a Diósgyőr és a Fradi az MLSZ-nek

Feltöltve: 2013, november 5 - 18:17

Az Újpest 700 ezer, a Diósgyőr 500 ezer, a Ferencváros pedig 300 ezer forintos büntetést kell, hogy befizessen az MLSZ Fegyelmi Bizottságának keddi ülésén született döntések következményeként. A lilák és a zöldek szurkolóik miatt és visszaesőként, míg a DVTK nem engedélyezett reklám és politikai tartalmú molinó kihelyezése miatt kell, hogy csengessen. Bekő Balázs vezetőedző (KTE) egy meccsre szóló eltiltást kapott a grémiumtól, a kiállított játékosok közül pedig az újpesti Nego járt a legrosszabbul az NB I-ből, két meccsen is pihennie kell a francia védőnek. A Videoton 350, az ETO 80 ezer forintot fizet a két csapat tavaszi kupameccsén történtek miatt.

Újpest: A magyar futball minden területével peres ügye van a tulajdonosnak

Feltöltve: 2013, november 5 - 15:30

Szinte alig van olyan szegmens, amelyben ne keresné az igazát az Újpest belga tulajdonosa: zajlik per a korábbi tulajdonossal, korábbi munkatársakkal, korábbi játékosokkal és most már vezetőedzővel szemben is. Több mint negyven polgári, vagy munkajogi ügy van folyamatban az Újpestnél a klub átvételével kapcsolatban felmerült néhány furcsaság kapcsán, sok üggyel kapcsolatban büntetőfeljelentést is tett a klub, és a jelenlegi tulajdonos.

Matthäus kritizált, de ha hívják, visszatérne: "Husztinak kellene felelősséget vállalnia"

Feltöltve: 2013, október 31 - 11:09

Lothar Matthäus, a német foci legendája és a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya kritikus hangnemben beszélt több témáról is a hazai foci kapcsán, ugyanakkor mint mondta, kedveli hazánkat, és ha esetleg újra felmerülne a neve a nemzeti csapatnál, szívesen leülne beszélni az MLSZ-szel. A lassan két éve csapat nélküli, inkább szakértőként dolgozó, 150-szeres német válogatott szerint kapitánykodása idején több NB I-es edző és tulajdonos is akadályozta a munkáját, a hollandiai 1-8-as és a romániai 0-3-as meccsen szerinte a játékosok feladták a küzdelmet és úgy látja, a magyar foci esetében is 4-6 év kellene, mire ütőképes csapatot lehetne kialakítani. Matthäus Huszti Szabolcs mellőzését és annak okait sem érti, szerinte a légióssal az Eb-re is kijuthatnánk akár, ugyanakkor mosolygott azon, amikor a középpályás azt mondta, hogy ő már öreg a válogatotthoz és amondó, hogy Husztinak kellene felelősséget vállalnia a csapat vezéreként.

Huszti nem készül visszatérni a magyar válogatottba

Feltöltve: 2013, október 28 - 23:58

Huszti Szabolcs nem készül visszatérni a magyar labdarúgó-válogatottba, a Hannover légiósa szerint a nemzeti csapatot fiatal játékosokkal kell újjáépíteni és nem az ő generációját „erőltetni”. A válogatottbeli szereplésről 2010-ben lemondó Huszti szerint az ő felelőssége is, hogy a magyar válogatott nem jutott ki Eb-re és vb-re, de úgy látja, hogy a magyar futballban dolgozó edzők közül sokan nem vállalják fel ugyanezt a felelősséget. A 30 éves középpályás amondó, hogy külföldi kapitányt kell kinevezni, aki mögött a szövetségnek is fel kell sorakoznia.

"Nem érzem a magyarokon, hogy nyerni akarnak" - Jenner és az edzőképzés feje az 1-8-ról

Feltöltve: 2013, október 28 - 23:22

A hazai edzőképzés vezetője, Szalai László és a Ferencváros légiósa, Julian Jenner is a holland-magyar vb-selejtezőről, illetve annak lehetséges következményeiről beszélt az RTL Klub magazinműsorában. Szalai szerint teljesen le kell számolni a múlttal a trénerek képzése terén is, mivel eddig "egy hentes vagy egy patkolókovács" is edző lehetett kis túlzással, míg a holland szélső úgy látja, Amszterdamban is kijött az a magyar betegség, amely eddig is szembetűnő volt és így törvényszerű volt a válogatott bukása is.

Egervári: "Az előrelépés szembetűnő" - részletesen értékelte saját korszakát

Feltöltve: 2013, október 21 - 16:42

Egervári Sándor, a magyar válogatott leköszönt szövetségi kapitánya nyílt levélben értékelte a nemzeti tizenegy élén eltöltött munkát, válaszolt a napokban felé irányzott kritikákra. A tréner úgy véli, a közelmúlt rosszul sikerült mérkőzései ellenére vitathatatlan, hogy előrelépett irányításával a válogatott, a visszaesést pedig az okozta, hogy a meghatározó emberek közül párra egyáltalán nem számíthatott, emellett néhányan elmaradtak korábbi formájuktól.

"Az 1-8 nagyon közel van a realitáshoz" - Moniz most inkább a dobogóról beszél, mint a bajnoki címről

Feltöltve: 2013, október 20 - 09:52

Ricardo Moniz szerint az eredmények azt bizonyítják, hogy egyelőre nincs jobb állapotban a Ferencváros, mint az Akeem Adamssel történt sajnálatos eset után közvetlenül. A Fradi vezetőedzője úgy látja: a dobogóra mindenképp oda kell érnie a csapatnak, a bajnoki címhez viszont az kell, hogy a kulcsjátékosok jobb formába kerüljenek. A holland mester kiemelte: többek között Böde Dánieltől, Julian Jennertől és Somaliától is többet vár. Moniz szerint a magyar válogatott hollandiai 8-1-es veresége a realitást tükrözi, de egyáltalán nem látja reménytelennek a magyar foci helyzetét.

Vb-selejtezők: Angliát a 8-0 sem állította meg - az összes eredmény

Feltöltve: 2013, október 15 - 23:03

Anglia is ott lesz a brazíliai világbajnokságon 2014-ben, miután a szigetországiak a H-csoport utolsó játéknapján 2-0-ra legyőzték a Wembley-ben a lengyeleket, így Ukrajna hiába ütötte ki 8-0-ra, idegenben San Marinót, keleti szomszédjaink „csak” pótselejtezőt játszhatnak. A spanyolok megelőzték a franciákat, a már továbbjutott németek parádés meccsen, 5-3-ra győztek a második helyen végzett svédek ellen, az olaszok 2-2-re végeztek az örményekkel. Eredmények.

Hollandia segítségével zárkóztatná fel a magyar focit az MLSZ

Feltöltve: 2013, október 14 - 11:05

Holland lapok beszámolói szerint a helyi labdarúgó szövetség és az MLSZ együttműködési megállapodást kötött egymással, amelynek értelmében Hollandia segítséget nyújt a hazai futball fejlesztésében. A kooperáció kiterjed többek között az edzőképzésre, a tehetséggondozásra, a játékvezetésre és egyéb szakmai projektekre is.

14 éve nem látott a magyar bukáshoz hasonlót Európa

Feltöltve: 2013, október 13 - 15:59

1999 óta nem kapott a magyarhoz hasonlóan vagy magasabban jegyzett válogatott akkora verést tétmérkőzésen Európában, mint a mieink pénteken, Hollandiában. Akkor az osztrákok szaladtak bele a késbe Spanyolországban, és tértek haza kilenc góllal a zsákban. Egyébként nálunk papíron gyengébb ellenfeleknél is ritkaságszámba mennek az ilyen kudarcok, kivéve, ha San Marinóról vagy Andorráról van szó.

Spanyolországból is jöhet az új magyar szövetségi kapitány

Feltöltve: 2013, október 12 - 15:43

Az ibériai, azaz spanyol-portugál vonal lehet a mérvadó a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) kapitánykeresésében. Mint ismeretes, külföldi lapok szerint Paulo Sousa neve is benne van a kalapban, de információink szerint nem kizárt, hogy végül egy spanyol szakember ül majd le a válogatott kispadjára, egy olyan edző, akinek az érkezése már a korábbiakban is felmerült. A hazai szövetség már hosszabb ideje igen jó kapcsolatot ápol a spanyollal, több közös együttműködés is megvalósult már a közelmúltban, és elképzelhető, hogy a futsal-válogatotthoz hasonlóan a labdarúgóknál is a regnáló világ- és Európa-bajnok hazájából érkezhet az új szövetségi kapitány.

Mégis Sousa lehet Egervári utódja egy izraeli lap szerint

Feltöltve: 2013, október 12 - 12:20

Néhány héttel azután, hogy az MLSZ cáfolta, hogy tárgyalt volna Paulo Sousával, az egyik izraeli lap ismét felvetette annak lehetőségét, hogy a Maccabi Tel-Aviv jelenlegi és a Videoton korábbi edzője legyen a magyar szövetségi kapitány. A portugál tréner jelöltségéről szóló szombati cikk szerint a Hollandia elleni 1-8 után lemondó Egervári Sándor helyére Sousa is pályázhat, akinek a szezon végéig szól egyelőre a szerződése klubjánál, és akinek Orbán Viktor miniszterelnök is támogatója lehet, ha rá esne a magyar szövetség választása. A Maccabi nem kívánt reagálni a hírre, de egy, a klubhoz közel álló forrás szerint az izraeli bajnoknál is tudnak a magyarországi lehetőségről.

Egervári: "Gyatra játékkal asszisztáltunk"; Van Gaalnak eszében sem jutott visszaállni

Feltöltve: 2013, október 11 - 23:40

A lemondott Egervári Sándor szűkszavúan, míg Louis van Gaal érthtően annál elégedettebben értékelte a meccset.

Egervári Sándor lemondott!

Feltöltve: 2013, október 11 - 22:56

A hollandoktól pénteken elszenvedett 8-1-es vereség után Egervári Sándor lemondott a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjáról, írja az MTI. A lemondást Csányi Sándor, az MLSZ elnöke elfogadta, az Andorra elleni keddi találkozón Csábi József megbízott kapitányként fog irányítani.

Katasztrofális vereség Hollandiában, nyolcat kapott a magyar válogatott

Feltöltve: 2013, október 11 - 22:29

A magyar válogatott katasztrofális vereséget szenvedett a világbajnokságra már kijutott holland együttestől. Van Persie kezdte a gólgyártást a 16. percben, majd Strootman, Lens, és újra van Persie volt eredményes, 4-0 volt a félidő. A második játékrészt Dzsudzsák büntetőből elért góljával kezdtük, de pár percre rá jött újra van Persie, majd Devecseri öngólja következett, a 86. percben van der Vaart talált be, majd Robben állította be a 8-1-es, számunkra szomorú végeredményt.

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel