Eb-pótselejtező

Németh Krisztián: Ez is ott volt Storck 30 oldalas norvég aktájában - az olaszokkal játszana az Eb-n

Feltöltve: 2015, november 19 - 11:40

Németh Krisztián szívesen játszana majd az olaszokkal az Eb-n, de annak ellenére, hogy fontos szerepet játszott a kijutásban, tudja, hogy neki sincs bérelt helye a csapatban, bár az ő csúcsformája épp a kontinenstornára lesz majd időzítve. A támadó mesélt arról is, mit tudtak meg többek között Bernd Storck 30 oldalas norvég aktájából, mivel sikerült felülmúlnunk az északiakat, miket húzott a kapitány meccs közben, és hogy ő meglepődtek-e a német lépésein. Az utóbbi időben több poszton is futballozó légiós maga is kíváncsian várja, mi lesz az igazi helye a csapat(ai)ban.

Csányi: Megduplázódhat a focisták száma Magyarországon az Eb miatt

Feltöltve: 2015, november 17 - 11:32

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) elnöke, Csányi Sándor azt szeretné, ha a továbbiakban is fejlődne a magyar válogatott, amely számára a jövőben a rendszeres Európa-bajnoki részvétel lenne a minimális elvárás.

Videó: Úgy örült a lengyel tévés a Priskin-gólnál, mintha magyar lenne

Feltöltve: 2015, november 17 - 11:13

Hatalmas üvöltésben tört ki az egyik lengyel TV kommentátora, amikor Priskin Tamás bombagóljával vezetést szerzett a magyar válogatottnak a norvégok elleni Eb-pótselejtezőn. Így is libabőr.

Csaó, Norvégia, briliáns Priskin-gól - nemzetközi sajtóvisszhang

Feltöltve: 2015, november 16 - 22:30

A magyar labdarúgó-válogatott 44 év után szerepelhet ismét Európa-bajnokságon, s 30 év szünetet követően nagy nemzetközi tornán, miután a csütörtöki, 1-0-ás idegenbeli sikert követően vasárnap hazai pályán 2-1-re felülmúlta Norvégiát pótselejtezőn, így kettős győzelemmel kijutott a 2016-os, franciaországi kontinensviadalra.

Möller sem tudja még, marad-e a válogatottnál: "Ez egy kisebb futballcsoda volt"

Feltöltve: 2015, november 16 - 14:06

Andreas Möller, a magyar válogatott a pótselejtezők végéig kinevezett német másodedzője egyelőre nem tudja, mit hoz számára a jövő és hogy maradhat-e esetleg a nemzeti csapatnál a 2016-os Európa-bajnokságon is. A korábbi világklasszis számára különleges élmény volt Magyarországon dolgozni, és azt mondta, a játékosok oroszlánként harcoltak a norvégok ellen, kisebb futballcsodáról beszélt a tréner.

Dzsudzsák: Megvertük ezt a "hulladék csapatot” - így üzent a megmondóembereknek

Feltöltve: 2015, november 16 - 10:11

Dzsudzsák Balázs örömmel, megkönnyebbüléssel és elégtételt is érezve értékelte, ahogy a magyar válogatott Norvégia másodszori legyőzésével, 43 év után kvalifikálta magát a 2016-os Európa-bajnokságra vasárnap. A nemzeti csapat kapitánya emlékezetes nyilatkozatában a "tapsikoló" norvégokat is megfricskázta, köszönetet mondott a szurkolóknak, akinek a segítéségével szerinte az Eb-n is lehet keresnivalónk, miközben odapörkölt a "megmondóknak" is a szélső, akik szerinte lebecsmérlően szóltak korábban a válogatottról és a szerintük "hulladék" selejtezőcsoportunk 3. helyéről is.

Storck a sorsáról: "Nem aggódom, úgyis lesz munkám" - részletes értékelés

Feltöltve: 2015, november 16 - 01:46

Bernd Storck szerint a bizalom, a kockáztatás, elődje, Dárdai Pál munkája, a helyes taktika és a küzdőszellem mind hozzájárultak ahhoz, hogy a magyar válogatott Norvégiát kettős győzelemmel felülmúlva kijutott a 2016-os Európa-bajnokságra. A német kapitány saját jövője miatt nem aggódik, hiszen amit vállalt, azt el is végezte, sportigazgatóként pedig mindenképpen lesz majd munkája, eközben Priskin Tamás csapatba állításáról, az egycsatáros játékot illető téveszméről és arról is beszélt, miben akar példát mutatni a többi hazai edzőnek. Részletes értékelés.

A norvég kapitány: "Soha nem becsültük le a magyarokat"

Feltöltve: 2015, november 16 - 00:58

Per-Mathias Høgmo gratulált a magyar válogatottnak az Eb-re jutáshoz és elmondta, hogy ők hivatalosan soha nem becsülték le a mieinket, maximum a sajtójukban jöhetett ez így le. Az északiak trénere szerint a Storck-csapat a két meccs alapján megérdemelten nyert, ők pedig ezúttal sem tudták kihasználni a helyzeteiket.

Videó: Így jutott ki a magyar válogatott az Eb-re - az összefoglaló

Feltöltve: 2015, november 16 - 00:25

A Magyarország-Norvégia Eb-pótselejtező (2-1) összefoglalója! Szép volt fiúk, köszönjük!

Bernd Storck: "Én most magyar vagyok" - a kapitány rövid értékelése

Feltöltve: 2015, november 15 - 23:57

Bernd Storck rögtön a norvégok elleni, 2-1-re megnyert pótselejtező és az Eb-re jutást követően adott rövid értékelést. A megbízott szövetségi kapitány magyarnak érzi magát, köszönetet mondott Csányi Sándornak, Dárdai Pálnak és mindenkinek, aki a válogatott mellett dolgozott a selejtezők során, miközben megdicsérte játékosait, akik szerinte (is) fantasztikusan játszottak.

Emberek! Kint vagyunk az Eb-n! - Magyar-norvég: 2-1

Feltöltve: 2015, november 15 - 23:36

1972 után először jutott ki az Európa-bajnokságra a magyar válogatott, amely a Norvégia elleni Eb-pótselejtező visszavágóját is megnyerte vasárnap este a budapesti Groupama Arénában, így kettős győzelemmel és 3-1-s összesítéssel megnyerte a párharcot. Priskin bombájára és egy öngólra Henriksen válaszolt a hajrában, a magyar nemzeti csapat pedig 29 év után ismét kijutott egy nagy tornára!

Videó: Priskin óriási gólja Norvégia ellen

Feltöltve: 2015, november 15 - 22:10

Priskin Tamás hatalmas góljával szerzett vezetést a magyar válogatott a Norvégia elleni Eb-pótselejtező budapesti visszavágójának 14. percében! Íme, a pazar találat!

11-esekre számít a norvégok potyázó kapusa: "Győzünk, mert jobbak vagyunk, mint a magyarok!"

Feltöltve: 2015, november 15 - 18:10

Ørjan Nyland, a norvég válogatott kapusa sok kritikát kapott az első, Magyarország elleni Európa-bajnoki-pótselejtező után, de ezeken már túltette magát és arra készül, hogy csapatával együtt kivívja a továbbjutást a budapesti visszavágón. A német Ingolstadt hálóőre szerint könnyen lehet, hogy a büntető döntenek majd, márpedig ő 11-es párbajt még soha nem veszített el. Nyland mindenképpen arra számít, hogy nyerni fognak, mivel szerinte jobb a csapatuk, mint a magyar.

Norvég-magyar: 16-0 - erre megint vigyáznia kell a Storck-csapatnak

Feltöltve: 2015, november 15 - 15:59

A norvég válogatott továbbra is építene a pontrúgásaira, ahogy tette azt Oslóban is, ahol azonban hiába volt például 16-0 a szögletarány a javukra és hiába végezhettek el sok szabadrúgást a kapunk előterébe ívelve, nem tudták bevenni Király Gábor hálóját. Az északiak középpályájának egyik kulcsfigurája szerint sokkal kreatívabban kell majd bánniuk a rögzített szituációkkal, és csalódottak, mivel számítottak a nagydarab magyar védőkre, mégsem tudtak kifogni rajtuk.

Ki az a Kleinheisler? - a széttört pingpongasztaltól Détárin át Norvégiáig

Feltöltve: 2015, november 13 - 17:58

Egy ország figyelmét hívta fel magára egycsapásra a magyar válogatott meglepetésembere és egyetlen, ráadásul győztes oslói góljának szerzője, Kleinheisler László csütörtökön. Az NB I-ből és az utánpótlás-válogatottakban letette már a névjegyét, de jópár hónapja "eltűnt" a magyar futballrajongók szeme elől, bő fél éve nem játszott az élvonalban. Jó két éve pedig még egyik edzője Détári Lajoshoz is hasonlította, saját bevallása szerint nem volt mindig jó gyerek, első élvonalbeli góljánál pedig majd kiugrott a szíve.

Kik voltak a válogatott legjobbjai a norvégok ellen? - osztályozd őket!

Feltöltve: 2015, november 13 - 15:32

Kik voltak a magyar válogatott legjobb játékosai a Norvégia elleni, első Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésen (1-0 ide), illetve kik azok, akik szerinted kevésbé nyújtottak jó teljesítményt? Ezekre a kérdésekre keressük a választ az alábbi cikkünkben, amelyben egyenként értékelhetik az olvasók az egyes labdarúgóknak a csütörtök esti mérkőzésen nyújtott teljesítményét. Hányasra értékeled Kleinheislert, Gerát, Dzsudzsákot, Királyt vagy éppen Szalait? Osztályozz Te is!

Mészöly Kálmán: "A kis vörös gyufaszálas meghálálta a bizalmat" - Storckot is dicsérte

Feltöltve: 2015, november 13 - 14:53

Mészöly Kálmán, korábbi szövetségi kapitány fantasztikus eredménynek tartja a magyar labdarúgó-válogatott Oslóban aratott 1-0-s győzelmét, és bízik a továbbjutásban, ugyanakkor arra figyelmeztet, hogy a Európa-bajnoki pótselejtezős párharc még nem dőlt el.

1,6 millióan nézték a norvég-magyart a TV-ben

Feltöltve: 2015, november 13 - 14:21

Csütörtök este több mint 1,6 millióan kapcsoltak az M4 Sporton a magyar labdarúgó-válogatott oslói Európa-bajnoki pótselejtezőjére.

Videó: Svéd-ellenes reklámokkal hergelnek a dánok a pótselejtező előtt

Feltöltve: 2015, november 13 - 14:13

A svéd király "arcán" elnyomott cigaretta, a megcsonkított Pippi Longstocking-baba, az elégetett ABBA-lemez, Zlatan Ibrahimovic és a Volvo is feltűnik abban a "Több mint egy meccs" nevet viselő reklám-hadjáratban, amit Dániában indítottak a szombat esti, az ősi rivális svédekkel vívandó Eb-pótselejtező előtt.

Király: "Bárki védett volna, a magyar kapu ezen a találkozón érintetlen kellett, hogy maradjon"

Feltöltve: 2015, november 13 - 13:21

Király Gábor kapott gól nélkül hozta le 100. meccsét a magyar válogatott színeiben, ráadásul épp az utóbbi évek, évtizedek eddigi legfontosabb mérkőzésén, a Norvégia elleni első Eb-pótselejtezőn. A 39 éves hálóőr szerint nem szabad túlreagálni a sikert, csak a vasárnapi visszavágóra kell koncentrálni, és a rutinos Haladás-játékos nem felejtett el megemlékezni az épp csütörtökön elhunyt kapustársáról, Fülöp Mártonról sem, mondván bárki is védett volna, a magyar kapu az oslói találkozón érintetlen kellett, hogy maradjon.

CÍMLAPON

                                                                 

Tartalom átvétel