Válogatott: "Ez már nem az a csapat, amelyik 8-1-re kikapott"

Feltöltve: 2016, február 22 - 18:30 Frissítve: 2016, február 22 - 20:26

Optimistán várja a tavaszt és az Eb-felkészülést az idei első összetartásra meghívót kapott Elek Ákos, Fiola Attila és Korcsmár Zsolt. A három magyar válogatott játékos hétfői, telki sajtótájékoztatóján szóba került, hogy kell-e tartanunk egy nagy zakótól a világbajnok Németország elleni edzőmeccsen, hogy miért más ez a csapat, mint az, amelyik 8-1-re kikapott pár éve a hollandoktól, és hogy valóban jobb lett-e a színvonal azzal az NB I-ben, hogy 12-re csökkentették a létszámot.

A TAVASZI RAJTRÓL ÉS A MEGHÍVÓRÓL:

Korcsmár Zsolt (Vasas): "Nagyon jólesett a meghívó, jó hangulatban jöttem, mivel nyertünk. Erősödött az NB I, valamivel nagyobb tempó, mint amikor elmentem. Jót tett a 12 csapat a színvonalnak. Vártam már, hogy játszhassak, mert nem tudtam, hogy mire számíthatok. Szeretek idejönni, hiszen találkozok ellenfelekkel is, lehet tanulni, infókat megosztani egymással, nagyon jó a csapategység. Az a legfontosabb, hogy játékban legyek, nincs fájdalmam, erősödik a lábam, jobban megy már a játék a meccseken. Nem tudom, hány mérkőzés kell még ahhoz, hogy a régi formám visszatérjen, de remélem, hogy pár hét elég lesz rá. A két bajnokságot nem akarom összehasonlítani, az a legfontosabb, hogy hétről hétre 90 perceket legyek a pályán. Ez volt a legjobb döntés."

Elek Ákos (DVTK): "Élvezem, hogy itthon vagyok, sikerült nyernünk is, minden ok. Szerintem is jó a 12 csapatos NB I. Két nagy iramú meccset játszottunk eddig, jó úton vagyunk. Negatívum a nézőszám, de nem tudom, azon hogy lehetne segíteni."

Fiola Attila (Puskás Akadémia): "Sérülésből épültem fel, csak januárban kezdtem az edzéseket, a hétvégén ráadásul sárgák miatt nem játszhatok. Most meg tudja nézni a kapitány, hogy ki milyen állapotban van, jobban megismerjük egymást. Teszteket végeztünk, rálátást kaphat a stáb, hogy milyen állapotban vagyunk."


EB-FELKÉSZÜLÉS, A HORVÁTOK ÉS A NÉMETEK IS ELLENFELEINK LESZNEK

Elek: "A csapategységnek is köszönhetjük, hogy kijutottunk az Eb-re. Ezt most tovább csiszolhatjuk. Van két fix meccsünk az Eb előtt, és lesz még egy, ezeken nem elsősorban nem az eredmény számít, hanem a játék. Elképzelhetetlennek tartom, hogy nagyon kikapjunk a németektől, igaz, a brazilokat eléggé elverték a 2014-es vb-n. Viszont ez már nem az a magyar válogatott, mint amelyik 8-at kapott Amszterdamban. Egervári Sándornál 22 éves voltam, jó úton indult el akkor a válogatott, rutinosabbak lettünk, jobbak, jó erőfelmérő lesz a németek elleni.

Korcsmár: "Kemény meccs lesz a horvátok elleni, Európa egyik legjobb csapata ellen, ilyen találkozókra van szükségünk ahhoz, hogy lássuk, hol is állunk."

Fiola: "Nagy az érdeklődés az Eb iránt, rengetegen kérnek jegyet, de nem tudok mindenkinek szerezni...Belső védő leszek továbbra is a klubomban, Storck mester viszont jobbhátvédként számol velem, de mindkét poszton szeretnék maximumot nyújtani."

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON