"Nem haragszom Csányi Sándorra" - Mészöly úgy érzi, emelt fővel távozik

Feltöltve: 2014, október 11 - 12:48 Frissítve: 2014, október 11 - 12:48

Nem neheztel az MLSZ-re, vagy akár annak elnökére, a menesztésére rábólintó Csányi Sándorra sem Mészöly Géza, akit nemrég mentettek fel az U20-as válogatott kispadjáról. A tréner szerint emelt fővel távozhat posztjáról, mert bár két rosszul sikerült meccse is volt a csapattal a hazai rendezésű Eb-n, szerinte a kitűzött célt így is elérték. Mészöly szerint nem csak sajnálkozott, amikor jelentést adott eddigi munkájáról a szövetségnek.

Mészöly Géza elmondása szerint csak sejtette, hogy esetleg megköszönik a munkáját az U19-es Eb-n történtek miatt, az U20-as Eb-re történt kijutás ellenére is.

– Amikor a beszámolómat készítettem, 50-50 százalékban éreztem biztonságban a stábomat és magamat, a tekintetben, hogy mi folytathatjuk a csapata felkészítését az U20-as világbajnokságra is. Aztán az augusztus 26-i elnökségi ülésen, ahol meghallgattak, már éreztem, hogy nem minden fenékig tejfel. Azt el is kellett ismerni, hogy két olyan mérkőzés is volt, amikor mi sem gondoltuk volna, hogy így sikerül, viszont azt komoly dolognak éreztem, hogy ebből a helyzetből tudott épp felállni a csapat. Korábban azt mondták, hogy az alap, a "főnököm" az eredményesség lesz, azaz ki kell jutni a vb-re, és akkor lehet folytatni a munkát, igaz, ezt írásba nem adták – nyilatkozta a szakvezető a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában.

Mészöly szerint egyértelmű, miért kellett távoznia posztjáról.

– Nekem azt mondta a főtitkár úr, hogy az osztrákok és a portugálok elleni vereség a fő ok, ezt Csányi elnök úrral is megbeszélték, és ezután közölték azt velem, hogy váltásra van szükség.

Mészöly Géza végül nem egy, hanem két beszámolót is beadott az MLSZ elnökségének, amely az U19-es válogatottnál elvégzett munkáját kívánta ez által is értékelni, de a tréner elmondása szerint végül a második, konkrétabb verzió ment át a rostán, az alapján is döntöttek a sorsáról.

Mészöly szerint az nem igaz, hogy csak sajnálkozott a jelentésében, ahogy azt Vági Márton főtitkár állította korábban.

– Való igaz, hogy leszögeztem, sajnálom, hogy ez a két mérkőzés így zajlott le, de azt is elmondtam, mik voltak az okai a vereségeknek, mik voltak a problémák a játékosok felkészítése során, illetve kik voltak azok, akikre nem tudtunk számítani, így például Mervó Bencére, aki a tavaszi felkészülési meccsek során az egyik legjobbja volt a csapatnak. Viszont amit elvártunk magunktól, azt teljesítettük, azaz kijutottunk a vb-re – szögezte le, és azt is cáfolta, amit kritikaként megkapott, azaz hogy a saját focisulija is túl sok időt vett el tőle ahhoz, hogy "főállású" kapitánya lehessen az U19-nek.

Bár a szövetség és a tréner elválása nem fejeződött be, Mészöly már előre is tekintett.

– Nem végleges még az elválásunk, de szerintem korrekt lesz, nem haragszom Csányi Sándorra vagy a főtitkár úrra. Ha az utódom, Szalai László megkeres, szívesen állok a rendelkezésére. Úgy érzem, hogy emelt fővel távozhatok. Magyarországon szeretnék dolgozni elsősorban, ha megtalál az a feladat – mondta. (Fotó: mlsz.hu)

Akciós férfi futócipők széles választékban - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON