10 nap múlva kiderül, marad-e Dárdai a válogatottnál

Feltöltve: 2014, november 21 - 11:32 Frissítve: 2014, november 21 - 13:53

Sallói István, a magyar válogatott szakmai stábjának tagja és játékos-megfigyelője szerint Dárdai Pál álláspontja nem változott, továbbra is az utánpótlásban képzeli el elsősorban a pályafutását a következő 4-5 évben, de a Kecskemét klubigazgatójaként dolgozó Sallói szerint túl jól sikerült a válogatott kispadjára történt „extrém” beugrása ahhoz, hogy az hirtelen lezáródjon. A korábbi válogatott labdarúgó elmondása szerint december 1-ig kiderül, mi lesz Dárdai sorsa, és Sallói úgy látja, az ideiglenesen kinevezett kapitány sorsát firtató reakciókból, hogy 1986 óta nem volt ilyen várakozás és eufória a magyar labdarúgásban. A nemzeti csapat scout-ja arról is beszélt, miért probléma, hogy a válogatott játékosok jelentős része itthon futballozik.

Mint ismeretes, Nyilasi Tibor elmondása szerint az ideiglenesen megbízott szövetségi kapitány Berlinben arról tárgyal a Herthával, hogyan tudná egyszerre vezetni a klub 15 éveseinek csapatát és a válogatottat, legalábbis a görögök elleni tavaszi és a finnek elleni, nyár eleji selejtezőn. Később a korábbi Ezüstcipős klasszis azt is elárulta, hogy három dolgon múlik Dárdai maradása a válogatottnál.

Az elmondottakra is reagált Sallói István a Digi Sport "Reggeli start" c. műsorában, és kifejtette, milyen esélye lehet annak, hogy Dárdai Pál maradjon a magyar válogatott élén.

- Szerintem ez a nyilatkozat félreérthető volt, Nyilasi Tibor a saját véleményét mondta el, de úgy jött le ez az egész, mintha Dárdai Pál mondta volna. Dárdai 4-5 fórumon is lenyilatkozta, hogy ő 4-5 évig az utánpótlásban képzeli el magát, fel akarja magát építeni, tanulni akar, a család számára nagyon fontos, Berlinhez köti most minden családilag. Nyilván egy új lehetőség jött a válogatottal a számára, egy dolog világos számunkra, akik picit több információval rendelkezünk, hogy december 1-ig el fog dőlni ez a kérdés. Addig türelmet kell kérni mindenkitől, persze tudom, hogy olyasfajta eufória és várakozás van, amelyet 1986 óta nem éreztem a magyar futballban. "A Pali marad-e?" - mindenki ezt kérdezi. Dárdait tudatosan építi a Hertha, hogy egyszer majd kész edző lehessen egy Bundesliga-csapatnál, ebbe belepasszol ez a lehetőség, később ez jó tapasztalat lehet, az, hogy ide beugrott, az egy extrém eset volt, de túl jól sikerült ahhoz, hogy most csak úgy lezárja. Azt gondolom, rá van szüksége a magyar focinak, mindenki be tud mögé állni, ezt a kérdést a Magyar Labdarúgó Szövetségnek kell megoldania.

Sallói azt a kérdést is megkapta a reggeli műsorban, hogy vajon a maximumot hozta-e ki magából a válogatott az utóbbi három, veretlenül megvívott Eb-selejtezőn?

- Természetesen a kilenc pont lett volna a maximum, de a román meccs előtti szituáció nem volt egyszerű, hiszen egy hét volt a játékosok megismerésére és felkészítésére. Ahogy az a mérkőzés alakult, az egy pont jó volt, de a bukaresti második félidő alapján akár több is lehetett volna. Az is igaz, hogy a feröeri játék nem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, annak ellenére, hogy az eredmény jött. De az érdekes, hogy Dárdai Palinak nem a romániai ikszhez, hanem a feröeri győzelemhez gratuláltak a legtöbben Németországban, mert ott pontosan tudják, milyen nehéz elmenni egy ilyen csapathoz és ott profi módon helytállni. A görögöket el is kapták csúnyán.

A nemzeti csapat stábjának tagja és játékos-megfigyelője némi betekintést adott abba is, hogyan működött a válogatottnál, Dárdai vezetésével a szakmai munka.

- Nem voltak ötletelések, volt egy elég határozott vezérvonal, amelyen belül voltak kérdések, akár ha valaki olyat látott az edzésen, ami sok vagy kevés volt. Dárdai Pali nagyon nyitott volt mindenre, szerintem nagyon jól fogta meg a dolgokat, mindenki elmondhatta a véleményét, főleg a második, tíznapos etap sikerült nagyon jól, ott lehetett érezni, hogy mindenki megnyílt már a stábból. Minden vezetőedző másképp helyezi el magát, van, aki felhelyezi magát egy magas polcra, játssza a tábornokot, mindenki más meg rohangál körülötte, de Dárdai abszolút nem ilyen.

A kapitány az oroszok elleni 1-2-őt követően a Videoton irányítóját, Kovács Istvánt is megemlítette, mint olyan játékost, akinek az esetében kiderült a pályán, nem feltétlenül elég az NB I-ben mutatott játék a nemzetközi meccsekhez is. Sallói szerint ez volt a barátságos meccs legfontosabb tapasztalata.

- A találkozó inkább hosszú távon mutatott képet a játékosokról, arról, ki az, akinek még fejlődnie kell ehhez a szinthez. Például Kovács Istvánnak is azt kellett érzékelnie, hogy fizikálisan teljesen más követelmények vannak a nemzetközi porondon, mint az NB I-ben. Pont ezért probléma, hogy itthon futballozik a játékosok többsége, mert ehhez a tempóhoz, helyzethez nagyon nehéz Magyarországon hozzáedződni – tette hozzá. (Fotó: mlsz.hu)

Öltözz piros-fehér-zöldbe - kattints! Szurkolói mez I Eredeti mez

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON