Dárdai segítője: Dibusznak váltania kell, Bogdán kezdő lehet Liverpoolban

Feltöltve: 2015, június 8 - 12:42 Frissítve: 2015, június 8 - 15:50

Dibusz Dénesnek mindenképpen minél előbb külföldre kellene igazolnia, sőt lehetősége is lehet erre, a Bundesliga pedig tökéletes célállomás lehet számára - mondta Andrusch József, a magyar válogatott kapusedzője a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában. Dárdai Pál segítője hozzátette, Bogdán Ádám akár kezdőkapus is lehetne Liverpoolban, ha tényleg sikerülne odaigazolnia, és arra is kitért, hogy a kapitány szerinte maradni fog nyár után is, ha rajta múlik a dolog.

A magyar válogatott 4-0-ra legyőzte Litvániát pénteken, barátságos mérkőzésen, így sikerrel hangolt a finnországi Eb-selejtezőre. Andrusch József, a nemzeti együttes kapusedzője a Digi Sport Reggeli Start c. műsorában az összecsapás mellett "védencei" helyzetéről is beszélt.

Bogdán Ádám kapcsán már szinte tényként közli az angol sajtó, hogy Liverpoolban folytatja pályafutását.

– Ádám nagyon fel van pörögve a hírektől. Még keményebben dolgozik, pozitív hatással van rá az egész történet. Feldobja, hogy egy ilyen jó helyre, a Liverpoolhoz tud kerülni. Méltó helyre kerül, és úgy gondolom, hogy lehetősége is lesz bekerülni a csapatba, méghozzá komoly – mondta róla Andrusch, majd rátért a Ferencvárosban szereplő Dibusz Dénesre is.

– Nincsen már jó helye itthon, mennie kell. Olyan szinten van a tudását, a fizikai és a mentális állapotát tekintve, hogy minél gyorsabban külföldre kell igazolnia. Szerintem meg is van az esélye rá. A Bundesligában például el tudnám képzelni, a német bajnokság a tudása és a stílusa alapján is megfelelő lenne számára.

Természetesen a beszélgetés során Dárdai Pál jövője is szóba került. A német sajtó továbbra is abból indul ki, hogy a finnek elleni lesz a Berlinben véglegesített kapitány búcsúmeccse a válogatottnál. Arra a kérdésre, marad-e a szakember a nyár után is a nemzeti együttesnél, segítője így felelt:

– Ezt Pali tudja megmondani, de mi szeretnénk, hogy ő legyen. Érzelmileg itt van a csapat mellett, Magyarország mellett, a játékosok mellett. Ha rajta múlik, szerintem megoldja.

A finnek elleni harcmodorról Andrusch a következőket mondta:

– Az eddiginél egy fokkal támadóbb felfogásra lesz szükség. Stabil védekezésből kell majd minél gyorsabb támadásokat vezetni, ehhez viszont két csatárnak kell a pályán lennie. A finnek nem fogják könnyen adni magukat, az biztos. A védekezés nagy részével nincsen gond. Nem az várható, hogy a kapusunknak 28 lövést kell majd jobbról-balról kiszednie, de egy-egy átlövésre, lecsorgó labdára, akár ziccerre fel kell készülni.

A magyar válogatott június 13-án, 18 órai kezdettel csap össze Finnországgal Helsinkiben.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON