Dárdai ilyet még soha nem csinált a válogatottal - részletes nyilatkozat

Feltöltve: 2015, június 8 - 17:46 Frissítve: 2015, június 9 - 08:55

Dárdai Pál új dologra készül a válogatottal Finnországban, a korábbi meccsekkel ellentétben előrefelé akar védekezni a csapattal, amivel meglepné riválisunkat. A szövetségi kapitány Telkiben arról is beszélt, melyik kapusunk őrizheti majd a hálót, miért fontos a görögök kiiktatása miatt is, hogy győzzünk Helsinkiben, és hogy miért lenne jó szombaton is, ha Huszti még mindig válogatott lenne, mint ahogy az is kiderült, az egészséges Gerának és Juhásznak biztos helye van a kezdőcsapatban. Részletes nyilatkozat a kapitánytól a kiemelten fontos Eb-selejtezőt megelőzően.

Dárdai Pál Telkiben tartott hétfői
sajtótájékoztatójának kivonatát kérdezz-felelek formában tálaljuk az alábbiakban.

Korábban azt mondta, van pár dolog, amit nem szeretne felfedni a tervezett játékból. Mit lehet mégis tudni?
- A korábbi meccsekkel ellentétben most szeretnénk előrefelé védekezni, így közelebb leszünk az ellenfél kapujához, ezzel is meglephetjük az ellenfelünket. Ehhez normál esetben kellene 6-8 hét, hogy begyakoroljuk, most megnézzük, mire lesz lehetőségünk néhány edzés alatt, de ezt próbálgattuk már a litvánok ellen is.

Legutóbb azt mondta, a 80. perc utánra várja a győztes gólt. Most mikorra?
- Most nem tudom megmondani, mikor lőjük az első gólt, mint legutóbb, amikor bejött a jóslatom. Nincs egyébként egyforma állapotban a két csapat kerete, hiszen náluk a bajnokság tavasszal indult, ők most kezdenek topformába jönni, míg mi picit lefelé ketyegünk, hiszen a mi játékosainknak már véget értek a szezonok. De biztos vagyok abban, hogy ebben az egy hétben még becsülettel megtesznek mindent, amit kérünk tőlük.

A döntetlennel kiegyezne Finnországban?
- Hát, ha nem nyerünk, akkor a görögök újból veszélyesek lehetnek ránk, az meleg lenne, ha úgy mennénk hozzájuk az utolsó körben, hogy kevesebb 3 pontnál az előny. Ott jártam játékosként is, a Herthával is, borzasztó nehéz még pontot is szerezni. Szóval ezért is lenne jó nyerni, hogy őket teljesen "kiiktassuk". Döntetlennel is marad reményünk a harmadik helyre, amiből szintén lehet később még bármi.

Milyen csapat a finn valójában?
- Nagyon szervezett, jó csapat, nem támadják el magukat, egyfajta hamis labdatartást játszanak, ez sokszor megtévesztő. Picit futsalos a játékuk, úgyhogy ismét bőven lesz taktikai csata. Előrejátékban vannak erényeik, de ne feledjük, hogy azért nekünk is vannak jó csatáraink, ha jó napot fognak ki. Mindegy, hogy Litvánia ellen, de pénteken is volt olyan 10-15 percünk, amikor rendkívül elkaptuk a fonalat a kapu előtt. Ha megint elkapunk egy ilyen periódust, akkor borulhat a finn taktika is. Fontos lenne a labdaszerzés után a megindulásokat végig játszani. Többször mondtam már, hogy erre nagyon kellene Huszti, aki Hannoverben vagy góllal vagy gólpasszal zárta az ilyen megindulásokat, vagy legrosszabb esetben befejezte egy lövéssel az akciót. Bízom abban, hogy Dzsudzsáknak vagy Stiebernek is lesznek ilyen megindulásaik, ha jó napot fognak ki, akkor erre lesz esélyük.

A kezdőcsapatról mit lehet tudni?
- A vezérek személye nálam ismert, mert megneveztem őket korábban, ha ők bevethetőek, akkor játszani fognak. Ha Gera és Juhász fitt lesz, ők biztosan játszanak. Nagy turpisságok nincsenek, 14-16 olyan ember van a keretben, aki ezen a szinten nyugodtan bevethető. Hogy ki véd majd? Majd eldől a héten. Dénes végigvédett a Fradiban, egyre jobb a kisugárzása. Gábor jól teljesített pénteken is, annak ellenére, hogy nincs játékban, egy-egy mozdulatától libabőrös lettem. Ha megsérülnének, Ádám is bármikor bevethető lenne, a kapusokkal egyáltalán nincs gondunk. (Fotó: mlsz.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON