Egy Dárdai hiányzik a finnektől - a Honvéd bajnok edzője nem érti a kispesti olasz stílust

Feltöltve: 2015, június 13 - 13:46 Frissítve: 2015, június 13 - 16:45

Martti Kuusela, a Budapest Honvéd legutóbbi bajnokcsapatának vezetőedzője úgy véli, „a finn labdarúgó-válogatott jobb, mint a híre”, és a magyarok nehéz találkozóra számíthatnak a 18 órakor kezdődő Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen. A kispestiekről azt mondta: nagyon nem tetszik neki, hogy az olasz stílust követi egykori klubja.

- Jobb a finn csapat, mint azt eredményei mutatják. Éppen az hiányzik most az együttesből, amit Dárdai kinevezése a magyaroknak hozott. A játékosok nem lettek jobbak, de mentalitásuk megváltozott, magabiztosan és elszántan futballoznak. A finn válogatottnál pedig most épp az a probléma, hogy a játékosok elvesztették az önbizalmukat - mondta a 69 éves finn szakember az MTI-nek.

Martti Kuusela szerint az elmúlt időszak sikertelensége miatt - legutóbbi hat találkozójából ötöt elvesztett a finn válogatott - a szurkolók nem bíznak az Eb-részvétel kiharcolásában, így alig 20 ezer drukkerre számít a helsinki Olimpiai Stadionban.

A korábbi finn szövetségi kapitány elmondta, pályafutása egyik legszebb időszaka volt, amelyet Kispesten töltött.

- Hat országban dolgoztam, de ez volt a legjobb csapatom. Fantasztikus játékosok alkották, akik később külföldön is megállták a helyüket. Sajnos a klubvezetés úgy döntött, eladja őket, pedig igazán sokra vihette volna a csapat, ha együtt marad Pisont István, Illés Béla, Halmai Gábor, Kovács Ervin, Csábi József. Néhányukkal mai napig tartom a kapcsolatot - mondta.

Kuusela elárulta, jelenleg is követi a Honvéd sorsát, és nagyon nem tetszik neki, hogy az "olasz stílust" követi egykori klubja. Hozzátette: sajnálja, hogy egyéb elfoglaltságai miatt nem tudott elmenni 2009-ben az egyesület fennállásának 100. évfordulója alkalmából tartott ünnepségre, pedig meghívták rá.

Kuusela 1992 és 1994 között irányította a kispesti gárdát, amely 1993-ban megszerezte 13., máig utolsó bajnoki címét.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON