Dárdai: "Stieber sok ilyen gólt lő az edzéseken" - részletes értékelés

Feltöltve: 2015, június 13 - 20:35 Frissítve: 2015, június 13 - 21:57

Dárdai Pál szerint a finnországi győzelem után nyugodtan beszélhetünk már a csoport második helyéről, és mostantól az a cél, hogy üldözőbe vegyük az előttünk haladókat. A kapitány értékelésében megemlítette, hogy Stieber Zoltán sok olyan gólt lőtt edzéseken, mint amilyet Helsinkiben szerzett. A szakember csapata mentális erejét is méltatta, és a szurkolóknak is üzent nyilatkozatában.

A magyar válogatott 1-0-ra győzött Finnországban Európa-bajnoki selejtezőn. Dárdai Pál így értékelt a lefújás után a Duna TV kamerái előtt:

– Jár a srácoknak a gratuláció, mivel végig fegyelmezetten tették a dolgukat. Beleizzadtam a meccsbe én is, de az egész stáb is, hiszen ilyenkor együtt él az ember a csapattal. Ha az első félidő elején egy vagy két helyzetet belövünk, akkor az lett volna, amit elterveztünk. Nem rúgtuk be a lehetőségeket, és a szünetben mondtam is, hogy nehogy azt gondolják, hogy megnyertük a mérkőzést azzal, hogy jól kezdtünk. A második játékrészben kicsit el is ment a fonal, de magunkra találtunk, ezt Németh Krisztián nagy helyzete jelezte is. Stieber Zoltán góljához a szerencse is kellett, de egy tökéletes kivitelezett lövés volt. Edzésen sok ilyen gólt rúg, és aki az edzésen berúgja, az berúgja meccsen is. Óriási dolog, hogy bemondtuk, hogy négy pont kell a két meccsből, folyamatosan sulykoltuk a játékosokba, hogy itt kell behozni a görögök ellen elveszített kettőt, ők pedig a nyomás alatt egyenesbe is jöttek. Nagy mentális erő van a csapatban, nagyon jó a közösség, ezért tudjuk megnyerni ezeket a meccseket. Nem szabad elfelejteni, hogy két hetet dolgozhattunk együtt. Aki nézte a meccset, láthatta, hogy az első félidőben gyönyörűen kontrolláltuk a mérkőzést, betervezett támadásokat vezettünk, megvoltak a gólhelyzeteink is. A második félidőben volt egy kis gödör, akkor próbáltunk cserékkel frissíteni a csapaton. Óriási dolog, hogy idegenben tudtunk 1-0-ra győzni, a meccset pedig küldjük a szurkolóknak, akik nélkül ez az egész nem működne. A félidőben mondtam, hogy ha a 85. percben 0-0 a meccs, akkor se kapkodjunk, mert nem mehetünk bele egy adok-kapokba, hiszen gyors játékosaik vannak. Mondtam nekik, hogyha szisztematikusan dolgozunk tovább, meg fog jönni a gól. Sok pontrúgást rúghattunk a meccsen, ezekben lehetett volna még talán több veszély. Ha az elején berúgtuk volna a helyzeteket, lehetett volna akár 4-0 is, hiszen akkor kontrázgathattunk volna. Így, hogy nem rúgtuk be, a labdabirtoklásban azért elfáradtunk. Kis gödörbe kerültünk, de a végén jött a magyaros szív. A szezon végén így kibírni 90 percet, és a végén döntésre is vinni a dolgot, ez nem semmi... – fogalmazott, majd előre is tekintett.

– Mondtam, hogyha hozzuk ezt a három pontot, akkor érdekessé válik a csoport. A következő két meccsen sok minden eldől, de nyugodtan beszélhetünk most már a második helyről. Nem mondom, hogy megígérem, de kitűzzük célul, hogy megszorítsuk az előttünk haladó két csapatot, hiszen olyan helyzetben vagyunk. Ahogy együtt dolgozik a csapat, mindig többet tudunk rátenni a taktikai elemekre, és egyre inkább összeérik az együttes. Egyre jobban néznek ki a dolgok, lehetett ma is látni, hogy a játékosok az egyes taktikai elemekre jól reagálnak. A közönségben bízhatunk, az országban is jó hangulat van. Mindenki ünnepelje meg a nyári szünetet, örüljünk még egyszer a görög meccsnek, és ennek a győzelemnek is, mert megérdemeltük. (Fotó: mlsz.hu)

Dárdai a jövőjéről: "Nehéz innen kiszakítani - kattints!

Stieber gólja:

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON