Storck súlyos gondjai a románok elleni meccs előtt

Feltöltve: 2015, augusztus 12 - 09:08 Frissítve: 2015, augusztus 12 - 11:28

Azt már tudjuk, hogy Bernd Storck nincs egyszerű helyzetben a románok elleni mérkőzés előtt, hiszen egy rendkívül kiélezett meccsen kell bemutatkoznia a válogatott élén - mindezt a sikeresen dolgozó Dárdai Pál árnyékában. Storck dolgát azonban más is nehezíti: ilyen például a középpálya megfelelő összeállítása, mind a pálya közepén, mind a szélén. Jelen pillanatban ugyanis ebben a formációban szinte senki nincsen állandó játékban, van, akinél esély sincs a helyzet gyors rendeződésére, de eltiltás is nehezíti a kapitány dolgát.

Komoly nehézséget okozhat Bernd Storcnak, hogy hogyan állítsa össze a magyar válogatott középpályás sorát a románok elleni EB-selejtezőre. Dárdai Pálnál a középpályán is kialakult egy mag, jó eséllyel Storck is az eddig kipróbált labdarúgókra alapozna. Az ebben a formációban három legtöbbet foglalkoztatott játékosunk közül viszont egy biztosan nem játszhat, kettő pedig jelen állás szerint tétmeccsek nélkül várhatja a selejtezőt.

Dárdainál a Dzsudzsák Balázs-Gera Zoltán-Tőzsér Dániel trió kapta a legtöbb játéklehetőséget. Ha egyesével megvizsgáljuk az ő helyzetüket, súlyos a helyzet, de a teljes felhozatalt elnézve is legfeljebb vegyesnek mondható, és akkor még finoman fogalmaztunk. Gondok vannak a középpálya közepén és szélén is.

(Megjegyzés: Alábbi összeállításunkban zárójelben azt tüntettük fel, ki hány percet játszott Dárdainál a selejtezőkön eddig. A felsorolásnál a belső középpályásokat és a szélsőket is figyelembe vettük, őket értelemszerűen külön rangsoroltuk, és azok teljesítményét vizsgáltuk meg, akik legalább negyedórányi játéklehetőséget kaptak eddig a korábbi kapitánynál).

Belső középpályások:

Gera Zoltán (433 perc): - eltiltott
Ő biztosan nem játszhat a románok ellen.

Tőzsér Dániel (356 perc): - nincs csapata
Nincs játékban, ha sürgősen nem találnak neki klubot, nem is lesz.

Elek Ákos (250 perc): - játszik, de nem végig
Jó hír: ő játékban van, igaz, az utolsó négy tétmeccsen egyszer sem volt végig a pályán. Egyszer nem kapott lehetőséget, a további játékpercei: 26, 81, 79.

Pintér Ádám (20 perc): - nincs csapata
Ő sincs játékban. Közel van a Fradihoz, de ha oda is igazol, utol kell érnie magát.

Kalmár Zsolt (17 perc): - mellőzik
Sem a két bajnokin, sem a kupában nem tették, a Regionalligában játszatták egyszer.

Szélsők:

Dzsudzsák Balázs (448 perc): - száműzték a keretből
Az első bajnokin 45 percet játszott, az elmúlt három Dinamo-meccsen semennyit, gyakorlatilag kirakták a keretből, amíg meg nem veszi valaki.

Stieber Zoltán (225 perc): - bizakodhat
A felkészülési mérkőzéseken hol be, hol lecserélték, ezek alapján ott van a tűzközelben. A bajnokság még nem kezdődött el, a szezon első tétmeccsén (kupa) viszont nem kapott lehetőséget.

Simon Krisztián (194 perc): - két meccse pihen
Két bajnoki és egy kupameccset játszott eddig a csapata. Az elsőn 80 percet kapott, a másik két találkozón viszont nem játszott. Egy mai hír szerint kisebb sérülés is nehezíti a dolgát.

Lovrencsics Gergely (76 perc): - a formába lendülés szakaszában van
Három hónap sérülés után két és fél hete tért vissza, de akkor saját elmondása szerint 15 perc után elfáradt. Fokozatosan építik fel, egyre többet játszik, ha így halad, vele nem lesz gond, igaz, ő inkább szélső, Gera vagy Tőzsér posztja nem az övé.

A felsorolást elnézve látható, hogy jelenleg legfeljebb egy játékosunk van a teljes középpályán Dárdai bevethető favoritjai közül, akinél elmondható, nagyjából stabil a helye a csapatában, vagy 100%-os fizikai állapotban lenne jelenleg. Akadnak, akiknél ez még szerencsére változhat, de például két eddig kulcsembernél is előállhat olyan helyzet, hogy úgy kellene jól teljesíteniük a románok ellen, hogy a klubjukban egyáltalán nem lesznek játékban vagy csak közvetlenül a meccs előtt lesz új csapatuk.

Storcknak két lehetősége van: vagy így is megbízik bennük, vagy próbál olyanokat behívni, akik eddig picit távolabb voltak a kerettől, de játékban vannak, esetleg olyanokat, akiket ő is jól ismer.

Az igazán nagy gondok a pálya közepén vannak: felmerülhet akár az is, hogy az U20-as VB-n szerepelt fiatalok közül vesz elő valakit a kapitány, Nagy Ádámnak például lehet esélye, hiszen folyamatosan jól teljesít a Fradiban is, de a sérülése után visszatérő Hajnal Tamás is előtérbe kerülhet a rutinja miatt. Dárdainál játszott tétmeccsen 2 percet Simon Ádám is, de a Vidi rossz formája alól ő sem mentesül, mint ahogy a bővebb keretbe már meghívott Koman Vladimir is sok kritikát kapott az elmúlt hetekben. A Dárdainál jobbhátvédként is bevetett Varga József kerülhet még vissza az eredeti posztjára a nemzeti együttesnél is.

A szélsőknél túl sok variációs lehetőség nincs, Varga Roland volt még többször a tagja a keretnek, ő rendszeresen játszik, igaz, a formája neki sem az igazi. (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON