Válogatott: Játszatja-e a fiatalokat Storck?

Feltöltve: 2015, szeptember 4 - 09:29 Frissítve: 2015, szeptember 4 - 11:39

Nagy kérdés, hogy az általa az U20-as vb-n megismert és megkedvelt fiatalok közül bevet-e bárkit is Bernd Storck a románok és az északírek elleni sorsdöntő Eb-selejtezőkön. A német kapitány kinevezése után sokan biztosak voltak abban, hogy ahogy korábban Egervári Sándor az egyiptomi-vb fiataljaihoz nyúlt, úgy alapoz majd most Storck a saját vb-csapatára. Nos, a szűk keretbe csak Kalmár Zsolt és Nagy Ádám került be a fiatalok közül, illetve az egy évvel idősebb, újonc Botka Endre. Vajon melyikük juthat kulcsszerephez?

Bernd Storck nem szívbajos edző, ezt jól mutatta az U20-as vb-re kijelölt kerete, és az ott játszatott csapata, melyben rengeteg újonc volt. Kérdés, hogy az A-válogatott kapitányként is mer-e váratlant húzni, mer-e a fiatalokhoz nyúlni, főleg egy olyan kiélezett meccsen, mint a pénteki, Románia elleni.

A jelenlegi keretben három olyan játékos van, aki fiatalnak mondható, közülük Kalmár Zsolt már átesett a debütáláson, még Pintér Attila kapitánykodása során, de Nagy Ádám és Botka Endre abszolút újoncnak számít. Összeállításunkban azt vizsgáljuk meg, vajon melyik fiatalnak mekkora esélye van a játékra a soron következő két selejtezőn.


Kalmár Zsolt (Leipzig):

Mellette szól, hogy már nem újonc, azaz átesett a bemutatkozás nehézségein, sőt több meccse is van a válogatottban. Szintén mellete lehet érvként felhozni, hogy három hete az olaszok elleni U21-es meccsen remekül játszott. Ami a szerepeltetése ellen szólhat, az két nyomós indok: az egyik, hogy klubcsapatában egyelőre nem játszik, illetve csak a tartalékok között, a másik pedig az, hogy Storcknál eddig inkább a szélen kapott helyet a korosztályos csapatban, ott pedig Dzsudzsák, illetve a másik oldalon Stieber vagy Lovrencsics helye megkérdőjelezhetetlennek tűnik jelenleg. Amennyiben középen lenne hely, vagy oda cserélne Storck, akkor viszont Kalmár, ha nem is kezdőként, de a padról beszállva mindenképp szóba jöhet.

Esélyek: kezdőként 30%, csereként 60%


Nagy Ádám (FTC):

A Fradi fiatalja pár hónapja még az Üllői úton is messze volt az első csapattól, és Lipcsei Péter U21-es alakulatában játszott csak. A vb-re utazó keretbe pótválogatón került be, majd Új-Zélandon az első meccsen csereként lépett pályára, és utána a Strock által irányított csapatban alapemberré vált. Remekül futballozott az olaszok elleni U21-es meccsen is, de a Ferencvárosban is kezdőemberré vált, sőt lassan szinte alapjátékosnak számít. A tavaszi kupadöntőn bizonyította, hogy nem ijedős típus, hiszen a Fradiban kezdőként az volt az első meccse, és láthatóan lámpaláz nélkül, magabiztosan illeszkedett be a kupát azon a meccsen elhódító Fradiba. Az a találkozó, illetve a vb-debütálás mind amellett szól, hogy akár újoncként is bevethető lehet a saját árnyékától meg nem rettenő középpályás. Ugyanakkor kérdéses, hogy a meccshiánnyal küzdő Tőzsér, és a kipróbált Elek Ákossal szemben lehet-e esélye a kezdőcsapat kihirdetésekor, az viszont majdnem biztosra vehető, hogy csereként, Storcknál első számú opció lehet a szerepeltetése, főleg, ha vezetünk.

Esélyek: kezdőként 50%, csereként 60%


Botka Endre (Bp. Honvéd):

A kispestiek jobb bekkje ugyan egy évvel "kinőtte" az U20-as korosztályt, de mégis Storck felfedezettnek számít, hiszen eddig az A-válogatott közelében sem volt. A bajnokikon egyre jobban teljesít, és jó meccse volt az Olaszország elleni U21-es barátságos találkozó is. Esetében mégis vélhetően arról van szó, hogy vésztartaléknak számíthat, és abban az esetben kerülhet bevetésre, ha az amúgy a jobb oldalon szerepeltethető Fiolának és Vanczáknak belül kellen játszania Juhász Roland sérülése miatt. Ha nincs sérülés, vagy eltiltás, akkor valószínű ő egyelőre csak szokja a válogatott légkörét a következő két selejtező során.

Esélyek: kezdőként 10%, csereként 20%

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON