Storck a stábcseréről: "Profibbá kellett tennem a közeget" - ezt üzenték Möllerrel

Feltöltve: 2015, október 26 - 11:14 Frissítve: 2015, október 26 - 13:50

Bernd Storck professzionálisabb közeget és olyan stábot akart kialakítani a magyar válogatottnál, amely tevékenyebben, "főállásban" részt tud venni a napi munkában, ezért döntött például Sallói István és Szabics Imre távozása, illetve Andy Möller és Szélesi Zoltán kinevezése mellett. A kapitány arról is beszélt, hogyan reagált Csányi Sándor és a játékosok a stábcserére, hogy mit vár Möller érkezésétől, miközben a korábbi világsztár is beszélt a kinevezéséről. A két német a szurkolóknak is üzent.

TOVÁBB: Storck terve bejött - elhalasztanak egy NB I-es fordulót a válogatott miatt!

Nagy port kavart a magyar válogatott stábjának szinte teljes lecserélése, nem sokkal a Norvégia elleni Eb-pótselejtezők előtt, a váltás hátteréről a csakfoci.hu bővebben is beszámolt.

Bernd Storck szövetségi kapitány az M4 "Góóól" c. műsorának adott interjújában bővebben is kitért a meglepő váltás miértjeire.

- Az a munkám, hogy professzionálissá tegyem az egész közeget, mint a keret irányítója. Kezdetben ezt csak az utánpótlásban tudtam megtenni, szükséges volt, hogy személyi változtatásokat hajtsak végre. Eleinte csak részmunkaidős edzőink voltak az utánpótlásban és ezen akartam változtatni, és meg is tettem és a felnőtteknél is ez a tervem. Ha van egy stábod, minden nap itt kell lenniük és részt venniük a napi munkában. Amikor kapitány lettem, beszéltem a szövetség elnökével és elmondtam neki, hogy ha lesz rá lehetőségem, hogy változtassak, változtatni is fogok, mert segítségre lesz szükségem minden nap. Most jött el ennek az ideje, hogy ezt meglépjem. Nem a jövőre, a jelenre fókuszálok, szeretem Szabics Imrét, ő egy kedves ember, ugyanez igaz Sallói Istvánra is, de ők ketten nem a szövetségnek dolgoznak, Sallói a Dunaújvárosnál, Szabics pedig a Sturmnál, nekem viszont itt kell dolgozom. Fel kell készítenem a csapatot, ehhez segítség kell, ezért kellett változtatni, ez volt a legmegfelelőbb pillanat. Az volt a tervem, hogy ha esélyem lesz kijuttatni a csapatot az Eb-re, akkor semmilyen döntés nem lehet majd veszélyes, minden edző ismeri a módszereimet, tudják, mit kell tenniük a következő hetekben. Mindent elterveztünk.

A kapitány természetesen a játékosokkal is közölte a stábcsere tényét.

- Nem mindenkivel, de a fontos játékosokkal beszéltem, a kapitánnyal például. Elmagyaráztam nekik a szituációt, rendkívül profin kezelték a helyzetet. Csak a következő két meccsre koncentrálunk, a remélt siker lebeg a szemünk előtt, az, hogy kijussunk Franciaországba, semmi más.

A szakvezető elmondása szerint Csányi Sándor MLSZ-elnök is támogatta döntését és azt, hogy Andy Möllerrel is megerősítse stábját.

- Möllerrel két hete beszéltem először és Csányi úrral is, aki ugyancsak támogatja a módszereimet. Ő is elégedett volt a döntésemmel, hogy Andyt bevonjam a közös munkába, mert neki nagyon sok tapasztalata van, nem is kell a sikereiről beszélnünk. Az a pozitív energia, amit magával hozott a válogatotthoz, óriási inspirációt jelenthet a csapat és az egész ország számára is. (...) A lényeg persze az, hogy Andy Möller egy edző, pro-licences edző, és tudja, hogy mit kell tennie edzőként, ő az asszisztensem. Az ő pozitív tapasztalatai nagyon sokat segíthetnek, de nem a múltról, hanem a jelenről és a jövőről kell beszélnünk. Szélesi Zoltán is velem van az idő nagy részében, ő is segít a napi munkában. Ez az, ami igazán fontos.

A korábbi világ- és Európa-bajnok, európai kupákat is nyert Andy Möller alacsonyabb osztályokban dolgozott edzőként, illetve sportigazgatóként, majd a német szövetségnél tevékenykedett, mint tehetségkutató, illetve televíziós szakkommentátorként is szerepet vállalt már Európa Liga-meccseken. Aztán érkezett Bernd Storck megkeresése...

- Meglepődtem, amikor Bernd Storck két héttel ezelőtt felhívott, de egy órával később felhívtam és azt mondtam: „Ok, Bernd, ez egy nagyon izgalmas feladat nekem, segíteni fogok, mert történelmi lehetőség Magyarország számára, hogy ott lehet az Eb-n”. Nem mondom, hogy sokat hallani a magyar fociról Németországban, mert nincs sok csapata, amely játszott volna a BL-ben vagy az Európa Ligában. Van némi információm a magyar válogatottról, láttam pár mérkőzését az utóbbi években, meg is lepett, hogy milyen jó csapat ez a magyar, a játékosok jó kondiban vannak, és most nagyon jó helyzetben találták magukat. Kellemes csalódás volt, tényleg. Azt fogom mondani először is a játékosoknak, hogy nagyon boldog vagyok, hogy itt lehetek. Készen állok a munkára, a legjobbamat akarom nyújtani!

Storck az Eb-pótselejtezők kapcsán igen optimista hangot ütött meg, az ellenfél tisztelete mellett.

- Norvégiának tapasztalt csapata van, sokan játszanak az Európa Ligában és azt hiszem három játékosuk érdekelt a BL-ben is. Nagyon jól futballoznak együtt, általában ugyanaz a csapat játszik minden meccsen, de tudjuk, mi a kulcs ellenük. (Fotó: mlsz.hu)

A két német tréner végül a magyar szurkolóknak is üzent angolul:

Storck: - Azt kérjük a szurkolóktól, hogy bízzanak a módszereinkben, mindent meg fogunk tenni a sikerért. Mi nem magunkért dolgozunk, hanem a magyar labdarúgásért, mindent meg fogunk tenni, hogy ez Eb-re jutással a helyes útra tereljük a fiúkat.

Möller: - Ugyanezt tudom elmondani, ki fogom magamból hozni a maximumot, alig várom már ezt a történelmi lehetőséget! Támogassatok minket!

TOVÁBB: Storck terve bejött - elhalasztanak egy NB I-es fordulót a válogatott miatt!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON