Storck segítője: "Nem lesz pofozógép a válogatott az Eb-n"

Feltöltve: 2015, december 4 - 22:10 Frissítve: 2015, december 4 - 23:52

A magyar labdarúgó-válogatott pályaedzője, Szélesi Zoltán volt a Sport TV Mai helyzet című műsorának vendége. Többek között azt is elmondta, a norvégok elleni párharc előtt már siker volt a láthatáron, mert vibráltak a játékosok, és hogy szerinte tévúton jár, aki azt gondolja, hogy pofozógép lesz a válogatott.

Bár az Eb-re való kijutást már edzőként élte meg, 2015 nyarán még játékosként szerepelt a válogatottban 45 percet, akkor sakkozás közben tudta meg, hogy behívót kapott a litvánok elleni 4-0-ra megnyert barátságos mérkőzésre készülő keretbe. „Egy pici morzsát azért játékosként is hozzá tudtam tenni ehhez a sikerhez” – fogalmazott a korábbi 28-szoros válogatott Szélesi Zoltán. Azóta visszavonult az aktív játéktól, az MLSZ-nél utánpótlásedzőként dolgozik, az U17-es csapat vezetőedzője, és az U21-es válogatottnál volt Robert Kilin segítője. „Mikor az a bizonyos váltás történt, Bernd Storck felhívott az irodájába, és közölte velem, hogy változás állt be, és hogy számítana rám, mint pályaedző az A-válogatott kötelékében” – mesélte el, hogyan történt az a felkérés, amit ő elfogadott.

- Azt gondolom, hogy nagyon jó pillanatban sikerült belépnem ebbe a gépezetbe, mert a játékosok már egytől-egyig tisztában voltak a két mérkőzés jelentőségével, és minden egyes játékos szerette volna önerőből kiharcolni a kijutást az Eb-re. Ebből kifolyólag nem voltak olyan összezördülések, konfliktusok, amiket kezelni kellett volna. Tulajdonképpen azt a fajta munkát, amit Bernd Storck kiszabott nekem, az edzések levezetése, egy-egy gyakorlat bemutatása, kommunikáció, játékosmegfigyelés, ezeket nagy örömmel és teljes nyugodtsággal tudtam elvégezni, mert a játékosok készen álltak a feladatra, az edzésre, a tesztekre, az interjúkra, az utazásra, a regenerációra. Benne volt a levegőben, hogy siker van a láthatáron, mert minden egyes játékos vibrált – árulta el Szélesi Zoltán a Sport TV Mai helyzet című műsorában, milyen volt a hangulat a norvégok elleni párharc előtt.
- Hogy mi a siker kulcsa, azt nem lehet egy-két szóban megfogalmazni. Ha visszatekintünk, minden egyes mérkőzésen jól játszott a csapat, jó eredményeket tudott elérni, stabilan sikerült megszervezni a csapat védekezését, ami korábban nem volt jellemző a magyar A-válogatottra. Dárdai Pali megszervezte a válogatottnak ezeket az alapjait, Bernd Storck bekapcsolódott, és nagyszerűen tudta továbbvinni, és sikerre vezetni a válogatottat.

- Ezt a sikert meg kell lovagolni. Nagyon sokan beszélnek róla, kérdeznek bennünket is arról, hogy kijutott a csapat, és van a másik oldal is, aki azt mondja, hogy ’Minek jutottatok ki, pofozógépek lesztek’. Azt gondolom, aki látta a csapatot, az utolsó meccseket, az tévúton jár, ha azt gondolja, hogy pofozógép lett ez a magyar válogatott, hiszen a jelenlegi játékosok a fiatalokkal kiegészülve, ilyen mentalitással, ilyen hozzáállással, ezzel a munkával, amit végeztünk, és végezni fogunk az Eb-kezdetéig, sikeresek lehetünk – beszélt a jövőről és a jövő évi Eb-ről a szakember.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON