Mindenki reálisnak érzi a továbbjutást - így látják ellenfeleink az Eb-csoportot

Feltöltve: 2015, december 13 - 14:01 Frissítve: 2015, december 13 - 19:10

Alapvetően elégedettek a sorsolással a többi országban is. Érthető módon Portugáliában a legbiztosabbak a továbbjutásban, de optimista az osztrák és az izlandi sajtó is. Azonban kellő tisztelettel és óvatossággal nyilatkoztak a kapitányok és a játékosok is, senki nem vesz félvállról senkit. Magyarországgal kapcsolatban szinte mindenki megemlíti, hogy 44 év után jutott ki újra a válogatott EB-re, és 30 év után világversenyre.

Portugália

A portugál média egyértelműen továbbjutást vár a válogatottól, nem tartják nehéznek a csoportot.
Az O Jogonál egyelőre nem foglalkoztak különösebben Magyarországgal, az alap információk mellett az egymás elleni statisztikát emelik ki, 10 meccsen egyszer sem tudtuk még legyőzni Portugáliát, hét portugál győzelem mellett háromszor játszottunk döntetlent. Hozzáteszik, három szereplésünkből a legjobb 1964-ben volt, amikor harmadikak lettünk.

A Recordnál több cikkben is foglalkoztak a sorsolással, többek között idézték Bernd Storck sorsolás utáni nyilatkozatát is, valamint egy véleménycikk is foglalkozik a válogatottal, mely szerint csendes, de nem könnyű csoportot kaptak. Ideális csoportnak tartják a továbbjutáshoz, van, aki szerint a csoportelsőség egyértelmű cél.

Ausztria:

Az osztrákok is elégedettek a sorsolással. A Laola1 nevű oldal összegyűjtött több idézetet is. Mind Christian Fuchs szövetségi kapitány, mind Marco Janko úgy fogalmaztak, hogy nem elégedetlenek a sorsolással. Főleg azt emelik ki, hogy ennél nehezebb csoportba is kerülhettek volna.

A Kurier is idéz több játékostól, így Marcel Koller csapatkapitánytól is, aki szintén örül. A lap kitér a két ország történelmére is, arra, hogy az osztrák és a magyar válogatott korábban már 136 alkalommal csapott össze egymással.

Természetesen mindkét lap, és más egyéb orgánumok is kiemelik Cristiano Ronaldo személyét, hiszen egy igazi világsztárral találkozhat majd Ausztria válogatottja.

Izland:

Az izlandi lapok is szerencsés sorsolásnak tartják, hogy az F csoportba kerültek. Szintén középpontba helyezik, hogy Cristiano Ronaldo ellen játszhat majd a válogatottjuk. A visir.is szerint a továbbjutás realitás lehet Izland számára.

Az mbl.is nevű oldal Lars Lagerback szövetségi kapitányt idézi, aki nagyon elégedett a sorsolással, és továbbjutást vár.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON