"Nincsenek meccseket eldöntő egyéniségeink" - Lipcseit kérdezték a portugálok a válogatottról

Feltöltve: 2015, december 25 - 20:48 Frissítve: 2015, december 26 - 10:55

A korábban a Porto csapatát is erősítő Lipcsei Pétert kérdezte az egyik portugál lap a magyar válogatottal kapcsolatban. A Ferencváros egykori legendája elmondta, három játékos, Gera Zoltán, Király Gábor és Dzsudzsák Balázs emelhető ki a mieink közül, azonban a nemzeti együttesnek nincsenek meccseket eldöntő egyéniségei, ebből kifolyólag Bernd Storck csapatának sokkal inkább az egységben rejlik az ereje.

Mint ismeretes, a magyar válogatott Portugáliával is összeméri erejét a jövő évi Európa-bajnokság csoportköre során.

Ennek apropóján a portugál O Jogo című sportlap a Ferencváros korábbi meghatározó játékosát, Lipcsei Pétert kérdezte a nemzeti együttessel kapcsolatban. A pályafutása során a Porto csapatánál is megforduló utánpótlásedző elmondta, Bernd Storck válogatottjának az ereje elsősorban a csapategységben rejlik.

- Nem igazán vannak híres és nemzetközileg magasan jegyzett játékosaink. Vannak azért tehetségeink és rutinosabb labdarúgóink, utóbbiak pedig nagyon fontosak is a válogatott szempontjából. Király Gábor például már lassan 40 éves, Németországban és Angliában töltötte karrierje nagy részét, és ő a legtöbbszörös válogatott játékosunk is. A mezőnyjátékosok közül Gera Zoltán éveket töltött el a Premier League-ben, majd ahogy Király, ő is hazatért a magyar bajnokságba. Dzsudzsák Balázs Törökországban játszik, szerintem ők hárman a legmeghatározóbb tagjai a válogatottnak. Nincsenek viszont meccseket eldöntő egyéniségeink, a mi erőnk sokkal inkább a csapategységben rejlik - mondta el a Ferencváros utánpótlásedzője, majd a fiatal tehetségekről is szót ejtett.

- Van néhány nagy tehetségünk, akiket Dárdai Pál és Bernd Storck is nagyon jól ismer, utóbbi volt az U20-as válogatott szövetségi edzője is. Nagy Ádám a legjobb példa, ő még csak 20 éves. A Ferencváros B-csapatában én voltam az edzője, majd felfigyelt rá Thomas Doll vezetőedző, szeptemberben pedig már a magyar válogatottban is bemutatkozhatott - fogalmazott.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON