Storck: "Nem akarok új csapatot építeni az Eb-re"

Feltöltve: 2016, január 13 - 13:15 Frissítve: 2016, január 13 - 15:03

Nem tervez egy teljesen új csapatot építeni Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya. A német szakember úgy érzi, a pótselejtezőn megtalálta azt az összeállítást, amire a jövőben lehet építkezni. A kapitány elmondta: az Eb-n az osztrákok és az izlandiak elleni mérkőzés lesz a legfontosabb.

Bernd Storck a téli szünet előtt minden kerettagnak küldött egy levelet, amiben azt kérte a játékosaitól, hogy aktívan pihenjenek, és tartsák jó kondícióban magukat, mert február 21-én Telkiben ismét találkozik a magyar válogatott, ahol elsősorban az itthon szerepelő játékosokra számít.

Márciusban a légiósok is csatlakoznak a kerethez, a stáb egy állapotfelmérést végez majd a játékosokon, mert fontos, hogy mindenki megfelelő kondícióban legyen.

- Ha a felkészülés jól sikerül, nem tervezek változtatást a keretben, nincs szükség egy teljesen új csapatra. A nyári Európa-bajnokság után azonban kezdődnek a vb-selejtezők, ahol ismét készen kell állnunk, egy kész csapattal kell rendelkeznünk, júniusban-júliusban már nem szabad egy új válogatottat építenünk - idézi a telesport.hu Storck az M4 Sportnak mondott szavait. A kapitány szerint a norvégok elleni pótselejtezőn szereplő csapat egy viszonylag fiatal gárda, ami a vb-selejtezőkön szereplő válogatott alapját adhatja. Bernd Storck hozzátette, van egy távlati kerete is, ahova olyan játékosok kerültek be, akik később meghívót kaphatnak a válogatottba.

- Több tehetséges futballistát is láttam a távlati csapat év végi összetartásán, az ő fejlődésük elsősorban a jövő szempontjából fontos. A legjobban teljesítőknek a következő években, de lehet, hogy már hamarabb lehet esélyük beépülni az A-válogatottba. Ehhez azonban fejlődniük és folyamatosan futballozniuk kell. Az Eb-n az Izland és az Ausztria elleni meccs lesz a legfontosabb, elsősorban tőlük kell elvenni pontokat - mondta a kapitány. (Fotó: Sas Gábor)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON