Storck segítője: „Erősen ajánlott elvégezni” - külön felkészülési programot kaptak a játékosok

Feltöltve: 2016, január 19 - 22:48 Frissítve: 2016, január 19 - 22:58

A magyar labdarúgó-válogatott szövetségi edzője, Szélesi Zoltán arról beszélt, milyen feladat vár a következő hónapokban a válogatott szakmai stábjára. Bernd Storck segítője arról is szót ejtett, hogy mit vár a játékosoktól a barátságos mérkőzéseken, az Eb-n pedig a pontokat kell szerezni és meg kell próbálni továbbjutni a csoportból.

Bernd Storck, a magyar válogatott szövetségi kapitánya az ünnepekre úgy engedte el a játékosokat, hogy egyéni edzéstervet, ajánlást adott nekik.

Válogatott szinten erre még nem volt precedens, klubcsapatoknál természetesen volt alkalom, hogy kaptunk programot a téli felkészülésre, amit el kellett végezni. Vannak játékosok, akik elvégzik, és vannak, akik nem, de a futószalagot és a különböző műszereket nem lehet becsapni, úgyhogy ezeket erősen ajánlott elvégezni, hiszen ez a játékosnak a sorsát, a jövőjét szolgálja, az állapotát fejleszti. Nem butaságot adtunk nekik, hanem olyan anyagot kaptak, ami fejleszti a játékosokat – mondta erről Szélesi Zoltán a Sport TV Mai helyzet című műsorában, hozzátette, a tesztelésekre azért van szükség, hogy minden játékos azt a terhelést kapja, ami a szervezetének, egyénre szabva megfelel.

A szövetségi edző arról is beszélt, hogyan hangolják össze a válogatottban elvárt feladatokat a klubok elvárásaival.

Ehhez az is kell, hogy az MLSZ jó kapcsolatban van az NBI-es klubokkal, voltak tárgyalások, és hála az égnek minden klub segíti az MLSZ munkáját. Próbálunk egy egységes tesztelő-rendszert, egységes pulzusmérő-rendszert kialakítani, hogy az eredményeket össze lehessen hasonlítani, és teljesen egyértelmű eredményeket mutassanak. Van két különböző cég, amelyeknek az eredményei lehet, hogy eltérnek egymástól, ezt is megpróbáljuk egy kalap alá hozni, ha van rá lehetőség – fogalmazott.

Márciusban Horvátországgal biztosan felkészülési mérkőzést játszik a nemzeti csapat, az Eb előtt sajtóértesülések szerint Anglia vagy Németország lehet az ellenfél.

Gyenge ellenfél ellen nem motiválja úgy magát az ember, nem jönnek ki azok a pluszok, ami egy horvát válogatott ellen mondjuk biztosan ki fog jönni – vázolta Szélesi, miért jó erős ellenfelek ellen játszani. A szervezésben más is szerepet játszik. – Voltak olyan lehetőségek, akik bejelentkeztek, de le kellett mondani, mert az időben nem passzolt a mi felkészülésünkbe.

Igazából folytatjuk a munkát. Nyilván a srácok, a stáb és a válogatott ezzel a két gyönyörű Norvégia elleni győzelemmel valóban olyan elvárást fogalmazott meg a nézők és a szakma felé, amit tartanunk kell. De ez cél is, hiszen nem szeretnénk ott megállni, hogy kvalifikáltuk magunkat az Eb-re, és ott pofozógépek legyünk; ki tudja, mi vár ránk, de természetesen az a célunk, hogy pontot, pontokat szerezzünk az Eb-n, és jussunk tovább a csoportból. Hogy ott milyenek lesznek a mérkőzések, és hogyan fejezzük be az Eb-t, ez egy későbbi kérdés, de a csapatnál az összetartó erő nagyon erős, minden játékos átérezte már a pótselejtezőkön is a két találkozó fontosságát. Erre lehet alapozni, de a srácok maguktól is mondják egyébként, hogy ők is úgy gondolják, hogy valami megváltozott, mert valami olyat értünk el, amibe ha belekapaszkodunk, innentől kezdve az esélytelenek nyugalmával mindenki ki tudja magából adni ténylegesen a 100 százalékot – válaszolta a szakember arra, hogy a sikeres selejtezősorozat megvívása után más lesz-e a felkészülés az eddig megszokottakhoz képest.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON