Storck és három válogatott játékos az Eb-felkészülésről - a teljes sajtótájékoztató

Feltöltve: 2016, március 21 - 16:33 Frissítve: 2016, március 22 - 10:33

A 2016 első felkészülési mérkőzésére készülő magyar válogatott három játékosa és szövetségi kapitánya, a mai nappal szerződést hosszabbító Bernd Storck tart sajtótájékoztatót a nemzeti csapat főhadiszállásán, Telkiben. A csakfoci.hu élő, szöveges közvetítésben számol be az elhangzottakról, tartsatok velünk!

Akció: Csoportos utazás az Eb-re, tengerparti nyaralással

15:29: Hamarosan kezdődik a sajtótájékoztató!

15:32: Elkezdődött a sajtótájékoztató Nagy Ádámmal, Dzsudzsák Balázzsal és Németh Krisztiánnal

15:33 Németh: Megfontolt döntés született, amikor Katarba szerződtem, remélem az idő engem igazol.

15:35 Dzsudzsák: Várjuk már az újabb meccset. Nagyon jó csapat lesz az ellenfelünk, bízom benne, hogy nagy alázattal, elszántsággal játszunk. Fejben is 100 százalékosan kell odaállnunk. Az Eb-ig még sok idő van, az a fontos, hogy megmaradt a mag, nem a nulláról kell kezdeni.

15:37 Nagy: Jó állapotban érzem magam, annak ellenére, hogy szerda-szombat ritmusban játszottunk. Kiváló erőfelmérő lesz a horvátok elleni meccsünk, látni fogjuk, hogy hol tartunk.

15:38 Dzsudzsák: Örülök, hogy egyre többen szeretik itthon a focit. Sajnos a lelátók elég üresek, mégsem adott akkora lökést az Eb-szereplés az NB I-nek. A válogatott körüli felhajtás viszont megmaradt, ahogy hallom, telt ház lesz. Sajnálom, hogy az itthon játszóknak ez ritkán adataik meg.

15:40 Nagy: A válogatott mindig jobban csábította az embereket, azokat is, akik a hétvégi fordulókra nem mennek ki.

Németh: Ha a klubcsapatok is kijutnak a nemzetközi színtérre, több néző lesz majd a bajnokikon is.

Dzsudzsák: Fontos, hogy az ellentétek megoldódjanak, hiszen nem mindegy, hogy telt ház előtt játszanak a bajnokságban vagy csak lézengenek a nézők.

15:42 Dzsudzsák: Nem volt konfliktusom a klubomnál. Sok hír jelent meg velem kapcsolatban, de ezek nagy része nem volt igaz. Nem aggódom, hogy partvonalon túlra mellőztek. Idegesít, hogy kimaradtam legutóbb a csapatból. Duplán kell dolgozni, az embernek vissza kell magát verekedni a csapatba.

15:45 Nagy: Az eredmény most még másodlagos lesz. Fontosabb, hogy a játék rendben legyen. Okos döntés volt a horvátok ellen játszani, mert sokat tudunk majd belőle tanulni.

Dzsudzsák: Fontos volt, hogy erős csapatok ellen léphetünk pályára. Precízen kell a taktikát végrehajtani, csakúgy, mint a norvégok elleni két meccsen. Ha ez sikerül, akkor jó eredmény fog születni. Győzelemre játszunk.

Németh: A szurkolók miatt is nagyon fontos ez a mérkőzés. Olyan teszt lesz az Eb előtt, ami hozzá segít ahhoz, hogy ott majd a maximumot tudjuk nyújtani.

15:48 Nagy: Egyénenként lehet készülni példáéul Modricra, Rakiticra,hogy mi az erősségük. Nagyobb hangsúlyt kell fektetnünk arra, hogy a csapat egységes legyen.

Dzsudzsák: Felesleges abba belemenni, hogy ki az ellenfél és milyen csapatban játszanak. Nekünk van egy masszív, jó válogatottunk. Ha rendben vagyunk, akkor nem számít kivel találjuk magunkkal szemben a középpályán. El kell hinnünk, hogy mi is tudunk jól játszani.

15:51 Dzsudzsák: A héten van egy vacsora, biztosan a mester fizeti... Maximálisan véghezvitte azt, amit vártunk tőle. Örülök, hogy marad, remélem sikeresek tudunk lenni.

Németh: Azért igazoltak, hogy gólokkal segítsem őket. Szép feladat, hogy helytálljak, mint vezéregyéniség, remélem ez kitart sokáig.

15:54 Dzsudzsák: Figyelnek a csoportellenfelek, akár egy tekintélyt parancsoló eredményt is el lehet érnünk a horvátok ellen. Nem baj, ha a csoportellenfeleink lebecsülnek, ez a norvégok ellen már bejött nekünk.

16:00 Elkezdődött Bernd Storck sajtótájékoztatója.

Nagyon örülök, hogy az elnökség bizalmat szavazott nekem az Eb-n túlra is. Szeretném megköszönni Csányi úrnak és az elnökség tagjainak is. Függök a klubok vezetőitől is, hiszen egyedül nem lehetek sikeres, csak együtt.

Készülünk a horvátok ellen. Elégedett vagyok az eddigi történésekkel, két kivétel van, Lovrencsics sajnos megbetegedett, Bese Barnabással pótoltuk. Kádár Tamás bokasérüléssel érkezett, nem tudom felépül-e szombatig.

Felmerül, hogy miért pont a horvátokat választottam. Az Eb-n is erős csaptokkal fogunk játszani, ezért is választottuk Horvátországot. Hasonló rendszerben játszanak, mint az osztrákok. November közepe óta nem volt együtt a csapat. Nem egy olyan edző vagyok, aki kivár, felkészítem a csapatot az ellenfélből. 4-3-2-1-es felállásban fogunk játszani. Felkészítettük a játékosokat, hogy az ellenfél játékosairól mit kell tudnunk. A felkészülési mérkőzések nem barátságosak, hanem tesztmérkőzések, ahol a játékosok bizonyíthatnak. Hatot cserélhetünk, amit ki fogunk használni. Akik nem játszanak májusban fognak.

A szerződésem, mint sportigazgató 2018-ig tartott, szövetségi kapitányként az Eb végéig, ami most kitolódott 2018-ig. Mindenképp szeretném ezt a bizalmat meghálálni, amit kaptam az elnökségtől.

Mindig nagyon alaposan felkészülünk az ellenfelekből. Ezzel a játékkal szeretnénk a szurkolóknak ismét köszönetet mondani, hogy a pótselejtezőn 12. emberként támogattak minket. Profi felkészülést folytatunk, tapasztalatokat szerzünk már az Eb-re. Úgy játszunk, mintha döntőben szerepelnénk, természetesen győzelemre játszunk.

A csapat magja megvan, egy-két meglepetés benne van pakliban, de fel kell készülnünk arra is, ha lesznek sérültek.

Leandronak és Vanczák Vilmosnak is köszönetet mondtam az eddigi munkájukért, elhivatottságukért. Személyesen mondtam el nekik, hogy a jövőben már nem számolok velük. A jövő csapatát építjük, fiatalabb játékosokra számítunk. Májusban már egy pontosabb kép alakulhat ki azzal kapcsolatban, hogy milyen kerettel utazunk az Eb-re.

Nem akartunk könnyű ellenfeleket, akkor nem látnánk a hiányosságokat. Így sokkal jobban fel tudunk készülni az Eb-re.

Remélem, Dzsudzsák is meghív majd egy vacsorára, ha az ő szerződése végleges lesz - utalt a kapitány viccesen Dzsudzsák korábbi kijelentésére.

Vége a sajtótájékoztatónak!

Akció: Csoportos utazás az Eb-re, tengerparti nyaralással

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON