Élő: Storck helyzetjelentése az Eb-felkészülés kezdetén

Feltöltve: 2016, május 9 - 12:33 Frissítve: 2016, május 30 - 17:03

32 nappal az Európa-bajnokság előtt a magyar válogatott is megkezdi Eb-felkészülését, egy nappal az ausztriai edzőtábor előtt Bernd Storck szövetségi kapitány és két játékosa tájékoztatja a sajtót és a közvéleményt. A telki eseményről élőben számol be a csakfoci.hu, tartsatok velünk!

Ott leszel az Eb magyar meccsein? Itt vannak a legolcsóbb szállások! » »

13:15: VÉGE A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓNAK!

13:14: A május 20-i felkészülési meccsről: Picit új csapatot próbálunk ki Elefántcsontpart ellen, olyan játékosokkal, akik még nem vagy csak keveset játszottak a válogatottban. Ez a meccs lesz az ausztriai edzőtábor egyik fő célja, látni akarom, ki milyen teljesítményt tud nyújtani címeres mezben. "

13:10: Kleinheisler és Stieber, osztályozókat játszhatnak csapataikkal. Emiatt később jöhetnek: "Csak akkor jöhetnek, ha a klubjuk is megengedi, szerződésük van. Stieber Zoltán jól futballozott a vasárnapi bajnokin, láttuk őt Szélrsi Zoltánnal, 60 percet töltött a pályán. Ő nem lesz ott az ausztriai felkészülésen, május 24-25-én csatlakozhat hozzánk. a St. Pauli ellen, Kleinheisler nehéz helyzetben van, beszéltem is vele, szoros kapcsolatot ápolunk vele. Ott is kiderül még, mi lesz vele, remélem, mielőbb csatlakozhat hozzánk."

13:08: Miért éppen Ausztria?: "Szép ország, mint Magyarország, nagyszerűek a lehetőségek, remek adottságokkal, nagyon jó pályái is vannak a kiválasztott hotelnek. Fontos, hogy új élményekhez és nyugodt körülményekhez jussanak a játékosok, nagyon speciális időszak lesz a mostani."

13:05: Kalmár és Mervó kihagyásáról: "Nagyon tehetséges játékosok, nagy jövő előtt állnak. Láthattam őket az U20-as meccseken is, de még időre an szükségük. Fontosnak tartom a fiatal játékosok támogatását, de el kell jutniuk arra a szintre. Mervó közel áll hozzá, most úgy tűnik, Lengyelországban megtalálta a helyét. Kalmár esetében nehezebb a helyzet egy kiesőcsapatban, lelkileg sem könnyű, ennek a gondnak ki van téve, nem is számolnak már vele Frankfurtban. "

13:02: A keretszűkítésről és annak legfontosabb szempontjáról: "Az erőnléti képességeket tekintve már képben vagyunk, kérdés, mi lesz a sérültekkel. Talán a nemzetközi klubhátrányunkat is le tudjuk majd faragni az edzéseken. A Tesztek bizonyították hogy van dolgunk. Csúcsformában akarunk lenni az Eb-re, az erőnlét mindennek az alfája és omegája, hiszen 3-4 naponta bevetésre kerülünk, ráadásul Franciaországban magas a hőmérséklet este hatkor is, arra is fel kell készülnünk. Fontos hozzátenni, hálás vagyok a szövetségnek, hogy változtatott az NB I menetrendjén, és a kupadöntő is korábbra került. Így hamarabb elkezdhettük az edzőtábort is."

12:58: A sérültekről: "Elek Ákosnak szalagszakadása van, akár 3 hét is lehet a felépülése, de reméljük, ennél gyorsabb lesz majd, és el tudjuk vinni Ausztriába, ahol szakszerű kezelést kaphat. Az ugyancsak sérült Németh Krisztián már szerdán csatlakozhat hozzánk. Nagy Ádám már a Fradinál is bevetésre került, bár az talán picit még korai volt. Hamarosan ő is teljes bevetéssel futballozhat majd."

12:53: Bernd Storck:"Nagy várakozással nézünk a felkészülés elé. Van rossz hír is, az, hogy egy-két sérülttel számolnunk kell, őket fiatal és tehetséges játékosokkal pótoljuk. 13 játékos már itt van, hozzájuk érkeznek majd a Ferencváros és az Újpest futballistái. Ausztriában csatlakoznak majd hozzánk a légiósok is, 15-én vagy 16-án, attól függően, mikor végeznek a klubjaikban. A legfontosabb most az Elefántcsontpart elleni találkozó, megint szeretnénk a szurkolóinknak jó szórakozást nyújtani, mint a horvát meccsen. "

12:49: A JÁTÉKOSOK VÉGEZTEK, HAMAROSAN ÉRKEZIK BERND STORCK!

12:47: Fiola: "Minden válogatott meccsen úgy megyek a pályára, mintha ez lenne az utolsó meccsem címeres mezben, mindig 100 százalékot adok ki magamból. Nagyon várom az Európa-bajnokságot".

12:46: Lang: Azért kezd el futballozni egy játékos, hogy egy ilyen tornán ott lehessen. Mindenkinek egyénileg kell tudnia ezt feldogozni."

12:44: Lang: "Fejben kell sokkal gyorsabbnak lenni majd. Az ilyen sorozatterheléshez nem vagyunk hozzászokva, de a válogatottnál figyelnek arra, hogy olyan erőnlétet adjanak nekünk, hogy ezt kibírjuk."

12:42: Fiola: "Ez a csapat bizonyította, hogy nem kell tartania senkitől, egy meccsen bárkit meg lehet verni. Be kell bizonyítanunk, hogy ott a helyünk az Eb-n, és esetleg a csoportból is tovább kell jutni. Sokat fog számítani az osztrákok elleni meccs, a portugáloké a világ egyik legjobb csapata, Izland pedig nagyon erős csoportból jutott tovább."

12:41: Lang: "Nagy sztárok ellen is pályára fogunk lépni, ez egy nagy kihívás és erőfelmérő, meg kell oldani. Itt dől el, hogy egy játékos képes-e továbblépni, hogy egy ilyen kaliberű ellenfelet semlegesíteni tud-e. Én személy szerint várom a nagy feladatokat. Ha az első meccsen jó eredményt érünk el, az nagy lökést adhat. Három jó csapattal fogunk találkozni, e de nekünk elsősorban magunkkal kell foglalkoznunk."

12:39: Fiola: Nem foglalkozom a jövővel, másfél évig szól még a szerződésem Felcsúton. Majd a Jóisten eldönti, mi lesz a sorsom, nem foglalkozom ezzel egyelőre.

12:38: Fiola: "Szoktam figyelni külön is ezeket a játékosokat, elemezni, hogy mit szoktak csinálni. De van még két felkészülési meccsünk, én egyelőre azokra készülök."

12:37: Lang: "Figyeljük az ellenfeleket, olyan játékosokkal találkozunk majd, akiket a TV-ben is láthattunk mostanában. Lesznek majd videóelemzések is a riválisokról. "

12:36: Fiola: "Igyekszem odatenni magam az edzéseken, remélem, ott lehet az Eb-n és nagyon jó teljesítményt fogok majd nyújtani".

12:35: Lang: "Nem dőlhet hátra senki, minden posztra van két játékos, oda kell tennie magát mindenkinek, ha be akar kerülni az Eb-re."

12:33: Fiola Attila: "A csapatom sajnos kiesett, nem volt egyszerű évem és az elmúlt másfél hét sem. De ez már a múlt, de próbálok minden energiámmal, az Eb-re, az edzésekre és a mérkőzésekre koncentrálni."

12:32: Lang Ádám: "Élvezem, hogy itt vagyok, nagyon jó hangulatban készülünk, várjuk az Eb-t!"

12:30: HAMAROSAN KEZDŐDIK A SAJTÓTÁJÉKOZTATÓ!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON