Storck szerencsejátéka: "A magyar játékos első gondolata negatív, a magyar edző óvatos"

Feltöltve: 2016, május 16 - 09:54 Frissítve: 2016, május 16 - 12:35

Nem csak a magyar futballisták játékán, de a gondolkodásmódjukon is javítana Bernd Storck szövetségi kapitány, aki szerint segítője, Andreas Möller olyat tett, mint a magyar futballban még senki. A tréner soha nem kételkedett abban, hogy helyes Kleinheisler László mélyvízbe dobása, és azt is elárulta, miben más ő, mint a hazai edzők. A kapitányról megjelent írás sikeres szerencsejátékosnak titulálja a trénert, akinek az Európa-bajnokságon is lehetnek kockázatos és meglepő húzásai.

Ott leszel az Eb magyar meccsein? Itt vannak a legolcsóbb szállások! » »

Az AFP francia hírügynökség idézi Bernd Storck szövetségi kapitány nyilatkozatát, amely több témakört is érintett.

A cikk megjegyzi, hogy a német szakember többször is kockáztatott már a nemzeti csapatnál, de húzásai bejöttek, így például még novemberben is kifizetődött "a rettenthetetlen" Kleinheisler László beállítása.
- Soha nem kételkedtem benne – mondta erre Storck, aki arra is kitért, miben próbál meg másképpen gondolkodni, mint a hazai edzők.

- A magyar szakemberek hajlamosak a biztonságban, az óvatosságban gondolkodni, de én másféle karakter vagyok – mondta a német.

Kockázatos húzásnak nevezi a hétfőn megjelent írás azt is, ahogy Storck a Norvégia elleni pótselejtezők előtt cserélte le szakmai stábját. Ekkor került a másodedzői pozícióba a korábbi világ- és Európa-bajnok, de edzőként még tapasztalatlan Andreas Möller.

- A magyar labdarúgásban soha nem tett még senki olyat, mint Andreas, tudja, mit jelent a siker, és azt is, mi kell annak az eléréséhez - adott magyarázatot döntésére a tréner.

Storck össze is foglalta, mik a céljai a magyar labdarúgásban.
- Felelősséget érzek a magyar labdarúgás jövőjének tekintetében. A dolgom az, hogy a játékosokat mentálisan, az önbizalmukat tekintve is fejlesszem, mert a magyar labdarúgók első gondolata mindig negatív! – fogalmazott a német, aki röviden elárulta, a magyar válogatott miért lehet több az Európa-bajnokságon egyszerű "töltelékcsapatnál".

- Egy rendkívül egységes keretünk van, egoisták és primadonnák nélkül. Rendkívül erős a csapatszellem, ami nagyon sokat érhet majd – mondta a kapitány.

A cikk szerint nem kizárt, hogy Storck újabb kockázatos meglepetéseket tartogat az Eb-re is, amelyek majd akár újra el is sülhetnek eredményesen... (Fotó: mlsz.hu)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON