"Szeretnénk taktikailag rugalmasabbak lenni" - Storck Eb-keretében még 2-3 hely kiadó

Feltöltve: 2016, május 19 - 16:58 Frissítve: 2016, május 20 - 15:21

Bernd Storck az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésünket megelőző sajtótájékoztatón beszélt a válogatott előtt álló feladatokról, arról, hogy a pénteki meccsen egy fizikálisan és taktikailag is tökéletesen felkészített csapat vár ránk. A szövetségi kapitány szerint most esélyt kapnak azok is, akik korábban kevesebb szerephez jutottak. Storck elmondta: az Eb-keretben 2-3 pozíció kiadó még. Elhangzott az is, hogy a hétfőn kezdődő újabb ausztriai edzőtáborozáson a fizikai képességek fejlesztésén lesz a hangsúly, de taktikailag is szeretnénk rugalmasabbak lenni.

Nyerj VVIP belépőt a foci válogatott búcsúkoncertjére! » »

Az edzőtáborról

- Nagyon jól telt az ausztriai edzőtáborozásunk, fontos munkát végeztünk, kifogástalan körülmények között, még akkor is, ha nem volt ott mindenki a keretből. Pénteken nehéz meccsre számítunk, hiszen az Afrika Kupa-győztesével játszunk.

Az Elefántcsontpart elleni mérkőzésről

- Nem volt könnyű erre az időszakra csapatot, találni, de Elefántcsontpart megfelelő ellenfél lesz. 4-3-3-ban játszanak, ahogy a portugálok is, fizikálisan erősek és technikailag is rendkívül képzettek. Kérdés, hogy a kemény edzések után, mi milyen állapotban leszünk, de bízom benne, hogy meg tudjuk oldani a feladatot. Koncentrált játékot várok, figyelnünk kell a labdabirtoklásra, a horvátok elleni második félidő lehet a követendő példa. Azok, akik eddig kevesebb esélyt kaptak, most lehetőséghez jutnak, így én is tisztábban láthatok majd, hogy mit várhatok tőlük.

Az Eb-esélyeinkről

- Örülünk a kijutásnak, mai a mi esetünkben csodának számít. Ugyanakkor megérdemelten jutottunk ki, hiszen nagyszerűen szerepeltünk a pótselejtezőkön. Meg kell mutatnunk, hogy versenyképesek vagyunk. Portugália és Ausztria a csoport esélyese. Megpróbáljuk megállni a helyünket.

A sérültekről és a keretről

- Három sérültünk van egyelőre, Korcsmár Zsolt, Elek Ákos és Németh Krisztián. Stieber és Priskin még nem érkezett meg. A keretben még 2-3 pozíció lehet kérdéses, de a keret törzse megvan. Május 29-én vagy 30-án minden eldől, hiszen május 31-ig le kell adni a végleges keretünket.

A második ausztriai edzőtáborról

- A második edzőtáborunk Leogangban lesz, ahol sok feladat vár ránk, például a fizikai képességek fejlesztése, főleg azoknál, akik kevesebbet játszottak. Szeretnénk taktikailag rugalmasabbak lenni, valamint felkészülni a németek ellen, majd pedig az első Eb-meccsünkre. Ez a felkészülés nem csak az Eb-ről szól, hanem a vb selejtezőkre is fel kell maximálisan készülni. Sok a teendőnk, de ezúttal is adottak lesznek a feltételek a profi felkészüléshez. (Fotó: Sas Gábor)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON