Storck: Csak az utolsó 5 percben volt fontos az eredmény - részletes értékelés

Feltöltve: 2016, május 20 - 21:01 Frissítve: 2016, május 21 - 09:18

Bernd Storck a Magyarország - Elefántcsontpart felkészülési találkozó után elmondta, hogy elégedett a mérkőzéssel, nem az eredmény volt a legfontosabb a mai meccsen. Hosszabban beszélt a Szalai Ádámról is. Az elefántcsontpartiak kapitánya is méltatta a magyar csapatot.

Ott leszel az Eb magyar meccsein? Itt vannak a legolcsóbb szállások! » »

Michel Dussuyer:

- Annak ellenére, hogy nem született gól, mindkét csapat kellően odatette magát, egy igazi felkészülési találkozó volt ez, Magyarország számára talán fontosabb volt ez a felkészülési meccs a közelgő "próbatételek" miatt. Úgy érzem, hogy a csapatomból mindenki jó munkát végzett, bár az első félidőben túl sok helyet adtunk az ellenfélnek, nem szereztünk elég labdát, fordulás után viszont már nagyobb volt a labdabirtoklás, már önbizalommal játszottunk. Azt mindenképpen tudni kell, hogy most egy nagyon fiatal csapattal játszottunk, törekszünk a fiatalításra. Nyilván javított volna a teljesítményünkön, ha egy-két hiányzónk szintén játszott volna, egy Gervinho szintű játékos természetesen hozzátesz a játékunkhoz, de nem csak belőle áll a csapatunk. Azt is el kell mondanom, hogy Magyarországnak egy nagyon szervezett válogatottja van, mindez még a hasznukra lehet az Eb-n.

Bernd Storck:

- Elégedett vagyok a játékosok teljesítményével, elsősorban az első félidőben játszottunk jól. Büszkék lehetünk, hogy olyan csapat ellen értünk el jó eredményt, amely 2015-ben Afrika legjobbja lett. Az első félidőben megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, sajnos sokszor sietünk a kapu előtt. A második játékrészben kevesebb lehetőségünk adódott, de el kell mondanom, hogy akkor már elég sokat kísérleteztünk.

A játékrendszerekről

- Két-három különböző rendszert is teszteltünk ezúttal, játszottunk 4-4-2-ben, három csatár is volt egy időben a pályán, próbáltuk különböző pozíciókban tesztelni a játékosokat, de arra is figyeltünk, hogy két fiatalunk, Vida és Sallai hasznos tapasztalatokra tegyen szert. Fáradt volt a csapat, de erre számítottunk, hiszen kemény volt az elmúlt 8-9 nap Ausztriában, hiányzott az a pörgés, ami egyébként benne van a csapatban, de ilyenkor ez normális. Számomra jó jel, hogy a csapatnak egyre nagyobb az önbizalma, egyre többet mernek előrefelé is játszani a fiúk, olyan dolgokat is kezdenek megcsinálni, ami korábban talán nem volt jellemző. Egyre rugalmasabbak a játékosok, egyre fogékonyabbak az elképzeléseinkre. Egy-két dolog még hiányzott, de a második ausztriai edzőtáborban majd azokon is igyekszünk fejleszteni.

Az eredményről

- Nem ez volt a legfontosabb, hanem hogy tesztelni tudjuk az elképzeléseinket, ez most mindent felülírt, az utolsó 5 percben viszont már ügyeltünk arra, hogyha így tudtunk játszani egy erős válogatott ellen, akkor ne szenvedjünk vereséget, ezért is hoztam be egy középpályást, mert a végén szükség volt egy kis stabilitásra. Nem szabad megfeledkezni a szurkolók szerepéről sem, akik az első pillanattól az utolsóig űztek minket. Egy barátságos meccsre ennyien kijöttek, a drukkereknek is tartoztunk egy jó eredménnyel.
Ne feledjük, hogy egy nemzetközileg sikeres csapat ellen játszottunk 0-0-át, az ellenfél játékosai az angol, német, francia bajnokságokban edződnek, egy kiemelkedő csapat ellen a döntetlen is tiszteletet érdemel.

Szalai teljesítményéről

- Nem szeretném egyenként értékelni a játékosokat. Úgy érzem, mindenki próbálta kihozni magából a maximumot. Ádám jól kezdte a meccset, volt egy-két szituáció, ahol pechesebb volt, egy kis szerencsével ő szerezhetett volna vezetést. Volt fontos mentése is, főként a második félidőben végzett nagyon sok munkát, a labdatartásban is feljavult. De ejtsünk szót másokról is: Szalai mellett Dzsudzsák és Kleinheisler sem kapott komoly meccsterhelést az utóbbi hetekben, ezért is volt fontos számukra ez a találkozó. Hadd említsem meg Nagy Ádámot is, aki hat hét pihenő után tért vissza, és nagyszerűen játszott, egész sokáig bírta erővel. (Fotó: MTI)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON