"Papíron talán a magyar válogatott a leggyengébb" - A Leicestert emlegetik a csoportunkkal kapcsolatban

Feltöltve: 2016, június 1 - 11:57 Frissítve: 2016, június 1 - 14:12

Hosszabb elemzésben vizsgálta meg az Eurosport a magyar válogatott Eb-esélyeit. A portál úgy véli, papíron talán a magyar válogatott a leggyengébb, azonban Bernd Storck csapatának nincs oka a félelemre. A torna az oldal szerint egy jó erőfelmérő lehet a mieink számára az őszi vb-selejtezők előtt, a csoportunkkal kapcsolatban pedig a friss Premier League-győztes Leicester City neve is előkerült.

Mint ismeretes, a tegnapi nap folyamán Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette az Európa-bajnokságra utazó 23 fős keretét, a június 10-én kezdődő franciaországi tornára pedig már nem kell sokat várni.

Ebből kifolyólag sorra jelennek meg az esélylatolgatások a nemzetközi sajtóban is. Így tett az Eurosport is, amely az elemzésében azzal kezdi, hogy a magyar válogatott kapcsán már csak az idősebb korosztály rendelkezhet örömteli emlékekkel, amellyel kapcsolatban a "gyönyörű" Puskás Ferenc által fémjelzett 1950-es éveket érti a szerző. Kiemelik, hogy utoljára 1986-ban jártunk világeseményen, az Európa-bajnokságra pedig 1972 óta nem jutottunk ki, így ez nagy lökést adhat a magyar csapatnak.

A hosszú szünet azonban nem véletlen a portál szerint, így a legfőbb kérdés a mieinkkel kapcsolatban az lehet, hogy a részvételen túl tud-e valamilyen pluszt nyújtani a gárda, hiszen "papíron talán a magyar válogatott a leggyengébb". A Bernd Storck csapata az oldal szerint a norvégokat profi módon és szervezett játékkal győzte le a play-off során, de ez nem biztos, hogy a komolyabb ellenfelek ellen is beválik majd.

A magyar válogatottnak azonban nincs oka a félelemre, és akár még a továbbjutásban is hihet - ennek a kulcsa a második körben az Izland elleni találkozó lehet, amely a csoport harmadik helyéről dönthet. A szerző emellett amondó, a franciaországi Eb a mieink számára jó erőfelmérője lehet az őszi világbajnoki selejtezőknek is.

A mieinkkel kapcsolatban az Eurosport egyébként három játékost emelt ki: Dzsudzsák Balázst, mint vezéregyéniséget, Nagy Ádámot, mint ígéretes tehetséget, és Király Gábort, mint egy rutinos karaktert, aki számára az Eb a pályafutása megkoronázása lehet.

A portál a mieink csoportellenfeleit is megvizsgálta. A portugálok teljesítménye nagyban függhet Cristiano Ronaldo formájától, Izland esetében párhuzamot vontak a friss Premier League-győztes Leicester City-vel, míg Ausztria kapcsán a belgák esetét emlegetik, akiknek szintén egy tehetséges korosztályuk alkothat maradandót. (Fotó: Sas Gabor Photo)

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON