Eb 2016: Veri az NB I a portugál, a horvát és a román bajnokságot is

Feltöltve: 2016, június 2 - 10:48 Frissítve: 2016, június 2 - 14:53

13 Eb-résztvevővel a 13. az Európa-bajnokságon szereplő játékosokat adó pontvadászatok listáján a magyar NB I, ezzel több jelentős európai bajnokságot is maga mögé utasítva. Óriási az angliai dominancia, minden negyedik(!) játékos a szigetországi kluboktól utazik a kontinenstornára.

215 klubból és 42 bajnokságból érkezik majd az Eb-re a 24 válogatott összesen 552 futballistája, a negyvenkét érintett pontvadászatból öt másodosztályú, egy pedig harmadosztályú versengés – derül ki a lengyel ekstrastats.pl statisztikájából.

A bajnokságok közül kiemelkedik majd az angol Premier League, amely összesen 103 futballistát ad a kontinenstornára, ez az összes játékos 18,7 százalékát jelenti. Egyébként is kimagasló az angol pontvadászatok dominanciája, hiszen a Championship is a TOP 10-ben van (31 játékossal), sőt, a harmadik vonal, a League One is képviselti magát, összesen az Eb-résztvevők 25 százaléka(!) érkezik szigetországi klubcsapatból.

A magyar NB I is előkelőnek mondható (13.) helyen áll ebben az összevetésben, összesen 13 játékost adva az Európa-bajnokságra. Tizenketten képviselik majd az OTP Bank Ligát a magyar válogatottal, de a szlovák Stanisláv Sesták személyében egy légiós is ott lesz Franciaországban. A hazai pontvadászat ezzel olyan bajnokságokat előz meg, mint a svéd, a horvát, a portugál vagy a román. Előttünk picivel áll a lengyel és a cseh liga.

A PL mögött a Bundesliga és a Serie A következik a dobogón, és érdekesség, hogy a török bajnokság a 4., az orosz pedig a 6., kettejük közé ékelődik be a spanyol elitliga, a francia Ligue 1-t viszont a már említett Championship is megelőzi.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON