Könnyű gulyás, Szalaiék csődje - így látták a válogatottat Németországban és Ausztriában

Feltöltve: 2016, június 5 - 15:26 Frissítve: 2016, június 5 - 17:14

A gulyásleves is szóba került a német lapok beszámolóiban a Nationalelf és a magyar válogatott szombati Eb-főpróbáját (2-0) értékelve. A lelkesnek, de gyengébb erőkből és ártalmatlan, sőt, csődöt mondott támadójátékot beumtató nemzeti csapatunk ellen könnyű, de nem túl biztató győzelmet aratott a német csapat a lapok szerint, megnevezték a mezőny legrosszabb (magyar) játékosát is, mint ahogy a játékvezető is kapott a kritikákból. Első Eb-ellenfelünknél, Ausztriában is kiemeltebb téma volt a találkozó. Lapszemle.

A meccsről beszámoló legnagyobb német futballportál, a Kicker rámutatott, hogy Németország legutóbb Gibraltár ellen játszott kapott gól nélküli meccset (7-0, egy évvel ezelőtt), és azt írják, a magyar akciók annak ellenére is ártalmatlannak bizonyultak, hogy három komolyabb lehetőségünk is volt a gólszerzésre. A lap szerint a meccs "csak egy egyszerű főpróba volt a lelkes, de sokkal gyengébb erőkből álló magyarok ellen".

A Spiegel "halvány" sikerként aposztrofálja a 2-0-s német győzelmet, mondván a mutatott játék egyelőre közel sem garantálja, hogy a német válogatott révbe érhet majd az Európa-bajnokságon is. A lap kritikával illeti a házigazdát, hogy nem volt túl hatékony a középpályás-játéka, hogy nem tudta kihasználni a jókora réseket a magyar védekezésen, és hogy végül egyszerű eszközöket bevetve is le tudott győzni minket, miután a szélsőikkel nem igazán tudtunk mit kezdeni, így a hosszú indításokkal is könnyen meg tudtak minket lepni.

A Zeit szerint a mérkőzésből sok nem derült ki, „köszönhetően” annak, hogy Bernd Storck csapata nem késztette túl nagy erőfeszítésre a Nationalelfet. A magyar csapatban csalódott a szerző, a gulyás is előkerült, mint „olyan könnyen elkészíthető étel”, mint amilyen könnyen kiismerhető volt a magyar válogatott játéka. A legfőbb pozitívumként a kapott gól nélküli győzelmet és azt emelte ki a lap, hogy senki nem sérült meg a szombati találkozón.

A spox.com szerint Pintér Ádám volt a meccs legrosszabb játékosa, nem véletlenül kapta le a pályáról Storck az 59. percben. A portál szerint az FTC védekező középpályása rendre elveszítette a párharcait és képtelen volt felvenni a meccs egyébként nem túl magas tempóját. A mezőny legjobbjának egyébként Toni Kroost választotta meg a lap. A több hibát elkövető svéd játékvezetőt, Martin Strömbergssont is kritizálta a szerző.

Eb-ellenfelünknél, Ausztriában is téma volt a mérkőzés: az osztrák Krone Zeitung esélytelenek voltunk a németek ellen, a támadójátékunk csődöt mondott Gelsenkirchenben, ugyanakkor azt meg tudtuk mutatni, hogy képesek vagyunk a zárt és jobbára fegyelmezett védekezésre. (Fotó: Sportschau)

A Die Presse úgy vélte, hogy a magyar válogatott voltaképp nagyobbrészt lemondott a támadásokról és inkább csak a védekezésre koncentrált, miközben a kontratámadásainkból rendkívül kevés valósult meg, miután rengeteg hiba csúszott a passzjátékunkba, így nem is tudtunk eléggé veszélyesek lenni a Veltins Arénában.

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON