Elek nem érti, Szakály miért rúgott oda neki az Eb előtt

Feltöltve: 2016, június 6 - 19:47 Frissítve: 2016, június 6 - 19:54

Naponta szedjük össze a hazai írott, nyomtatott vagy elektronikus sajtóban leírt, elhangzott nyilatkozatok legérdekesebb részeit.

Olvastál, hallottál valami jót és megosztanád a többiekkel is? Küldd el nekünk ide kattintva!

Június 6.

"Egyszerűen nem értem még most sem, hogy miért rúgott oda, amikor esélye sem volt elérni a labdát. A szituáció nem indokolta, hogy ilyen szabálytalanságot kövessen el, ráadásul egy tét nélküli mérkőzésen történt mindez. Emiatt eléggé stresszes volt számomra az elmúlt bő egy hónap."
Elek Ákos, a DVTK válogatott játékosa Szakály Dénes belépőjéről beszélt a boon.hu-nak.


Június 3.

"A bajnokság végére a létszámot tekintve teljesen elfogytunk, eltiltás miatt újabb két ember esett ki, azt gondolom, vasárnap Mourinho tudása is kevés lenne..."
A Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei első osztályú Mándok vezetőedzője, Matyi András a már bajnok Ibrány elleni meccset megelőzően. (szon.hu)


Május 30.

Bécsi barátaim mesélik: az osztrák válogatott erősebb a mienknél, csakhogy tele van harmadik generációs bevándorlókkal, akik nem tekintik Ausztriát igazi hazájuknak. (...) Ha netán az osztrákok nekünk esnek, ráfizetnek, tudniillik a magyar válogatott kiemelkedően egységes, és jól felépített védelméből ügyesen kontrázik.

Nyilasi Tibor, a Borsnak beszélt első csoportellenfelünkről és az ellenük való meccsről.


Május 29.

"Azt gondolom, az a vonal már kifújt. Sok a külföldi edző, szűkült a mezőny, nem hiszem, hogy oda visszatérhetnék."
Az áprilisban, Zalaegerszegről menesztett mesteredzőnek, Csank Jánosnak megkeresései voltak már, de aligha dolgozik már az NB I-ben. (rangado.hu)


Május 26.

"Játszottunk olyan meccset a Videoton II.-vel, hogy a szituációnál a bíró szemben állt, amikor megütötték a játékosomat. Persze, hogy reklamáltam, amire az volt a válasz, hogy nem ütött olyan nagyot... Ha nagyobbat üt, leigazolja a Tyson... Egyébként az egész szezonunk ilyen zaklatott volt. Nem vagyok Diego Simeone és sosem leszek az, de ilyen habitusú játékos voltam és ilyen vagyok edzőként is. Nem szidtam sohasem a játékvezető édesanyját, de ha véleményem van, azt hadd mondhassam már el."
Bücs Zsolt, a harmadosztályú III. Kerületi TVE edzője a Dorog elleni bajnokit (0-3) és a szezont értékelve. (fociakobon.cafeblog.hu/)


Május 25.

"Bizony néha faragnunk kellett Pelét, de nem csak őt: mindenki kapott tőlünk, aki arra járt. Persze a futballisták tudják, meddig lehet elmenni, habár volt egy holland játékos, aki bordatörést szenvedett. Pelét még gyomroznia is kellett valakinek, ezt közelről vették fel. Ezeket nagy lendülettel indítottuk, de mindig megállt a kellő helyen, barátságosan zajlott. Nyugaton ez egy kultuszfilm" - mondta el az MTK egykori játékosa, Fülöp Ferenc az 1981-es Menekülés a győzelembe című hollywoodi produkció apropóján, amelyet a Hungária körúton forgattak a brazil sztár közreműködésével.


Május 21.

"Sört!" - válaszolta tömören a Ferencváros és a magyar válogatott csatára, Böde Dániel arra a kérdésre, hogy mit vinne magával az Európa-bajnokságra akkor, ha szurkolóként utazna a tornára. (Sport HD)


Május 20.

"(...) szóltak, hogy a Bayern München is vinne... A bajorokat azért meghallgattam. Négyéves szerződést kínáltak... (...) A konyhánkban Bernd Storck ült – nem vendégként, hanem a Hertha pályaedzőjeként érkezett, szinte percenként hangoztatta, hogy ne húzzam az időt, hosszabbítsak a Herthával, meglátom, jó lesz. Közben szüntelen csörgött a telefon, egyszer Münchenből, a következő pillanatban már a klubházából hívtak. A bajorok vezetőedzője, Ottmar Hitzfeld az egyik percben még Bernddel értekezett, a másikban már Mónit győzködte arról, hogy Berlinből Münchenbe kellene költöznünk. (...) Amikor este lefeküdtem, az volt bennem, hogy másnap bejelentem: mindenkinek mindenért hálás vagyok, de megyek Münchenbe. (...) Bayern München ide, betervezhető diadalok oda, a végén kevesebb indok szólt a váltás mellett. Úgyhogy reggel felhívtam Uli Hoenesst, és közöltem vele: köszönöm, hogy megkerestek, rendkívül megtisztelő volt számomra, de a jövőben is a Herthában futballozom..."
Dárdai Pál hamarosan megjelenő könyvéből a Blikk idézett exkluzív részleteket, többek között ezt is.


Május 16.

"Furcsa lesz, az biztos. Sokan kérdezték már, hogy milyen érzés lesz, de most még nem tudom megmondani. Egyrészt, mert magyar himnuszt még nem énekeltem focipályán, most pedig ott fogok majd állni, és mindkettőt énekelhetném, hiszen magyar vagyok, de osztrák színekben játszom. A pillanatot még szebbé teszi, hogy ez a találkozás egy nagy futballeseményen adatik meg. Ez az Eb-részvétel nekünk is, és a magyaroknak is nagyon szép, én pedig, bár osztrák vagyok, mindig is mondtam, hogy magyarnak érzem magam. Magyarországon születtem, ott nőttem fel, a szüleim is magyarok."
A magyar válogatott ellen játszhat majd az Európa-bajnokságon Garics György, aki arra az egy meccsre félretenné az érzelmeket és Ausztria sikeréért küzdene. (Origo)


Május 15.

"...már valamivel jobban érzem magam, de az orvosok nem tájékoztattak arról, mi a baj. Az utóbbi hetekben, hónapokban valószínűleg túl sokat idegeskedtem, túl sok volt a stressz... Bízom benne, hogy napokon belül kiengednek, és pénteken ott lehetek a válogatott Elefántcsontpart elleni mérkőzésén."
Rosszul lett és a budapesti Szent János Kórházban kezelik a 75 éves Mészöly Kálmánt, a Vasas korábbi 61-szeres válogatott játékosát, későbbi szövetségi kapitányt. (Nemzeti Sport)


Május 13.

"...végig elitszinten edzettem, az U21-esek között 90 perceket kaptam, tehát meccshiányról sem beszélhettünk. Ilyen előzmények után kissé furcsának tartottam, hogy az Eb előtti edzőtáborra negyedik számú kapusként hívott meg, és elmondta, nincs esélyem arra, hogy a végleges keret részese legyek. Arra számítottam, hogy az edzőtábort követően fog végérvényesen dönteni, a pillanatnyi forma alapján, de ő kizárta ennek a lehetőségét, mert már korábban elhatározta, mely kapusokkal számol. Összességében ezt az utolsó döntését nem értettem. Ellenérzéseim nincsenek, bár fenntartom a jogot, hogy ne értsek egyet a döntéssel."
Az Eb-keretből kimaradt Bogdán Ádám Bernd Storck szövetségi kapitány döntéséről. (rangado.hu)


Május 12.

"A tanácsom csupán annyi, hogy néha - akár még a meccs előtti napon is -, hogy igyatok meg egy-egy sört vagy egy kis vörösbort. Ez jó pszichésen és vitamin szempontjából is."
A korábbi válogatott támadó, Esterházy Márton jótanácsa az Eb-re készülő nemzeti csapat játékosainak. (Bors)


Május 11.

"Azt gondolom, fiatal edzőként nem kapitánynak kell lenni, egy-két havonta egy meccs nagy fizetésért, engem ez nem hat meg. Most benne vagyok egy mindennapi mókuskerékben, ahol tanulhatok és fejlődhetek, a válogatott más típusú munka, oda akkor kell menni, ha az ember már a nyugdíjas éveiben van, vagy ha kielégíti az a pár mérkőzés."
Dárdai Pál így reagált az origo.hu-nak adott hosszú interjújában arra a kérdésre, hogy el tudja-e képzelni, hogy egyszer újra magyar kapitány legyen?


Május 10.

"Nagyon jól ment a védés, jó napom volt. Fazekas Laci odaszólt, ha ilyen jól védek, nagyon vigyáznom kell a helyemre. Mert ha így folytatom, kiraknak, mert rég megegyeztek döntetlenben. Ebedli lövése majdnem tökéletes volt, rajta voltam, érintettem a labdát, de bekaptam. 1-1 lett a vége. Ha nem értesítenek a bundáról, talán még az a nehéz labda is megvan. Ki tudja, tudat alatt mit okozott bennem. El tudják képzelni ezt a fonák és groteszk helyzetet? Életem egyik nagy meccse lehetett volna, de hát az eredmény rég nem rajtunk múlt. Mi csak egyszerű, olcsó és eldobható kellékek voltunk a bábszínházban."
A már 37 éve az Egyesült Államokban élő egykori válogatott kapus, Tóth Zoltán egy 1977-es Újpest-Fradi derbi nem mindennapi körülményeit elevenítette fel az Indexnek.


Május 9.

"Van 1-2 játékos, akit behívtam volna, személy szerint sajnálom Bogdán Ádám kihagyását, de kétségtelen, hogy Ádám keveset védett az utóbbi időszakban."
Csányi Sándor MLSZ-elnök az M4 Sportnak nyilatkozott.


Május 8.

"Nem fogok sokat inni, nem rúgok be."
Thomas Doll, a Ferencváros vezetőedzője a győztes Magyar Kupa-döntő utáni sajtótájékoztatón.


Május 7.

Bevallom, amikor a fiam öt-hat évesen csekély érdeklődést mutatott a labdarúgás iránt, kissé elszomorodtam. Aztán egy trükkhöz folyamodtam, ami nem számított teljesen tudatosnak, ám tökéletesen bejött. Elmentünk egy Bajnokok Ligája mérkőzésre Milánóba, ahol a Manchester United vendégeskedett. Az pedig mindent eldöntött. A gyerek megfertőződött, azóta képtelen kigyógyulni ebből a kórból, ami ellen nem is keressük a gyógymódot.
Csoboth Róbert, a Pécsi MSC egykori labdarúgója - aki 1984-ben tagja volt annak a korosztályos válogatottnak, amelyik Moszkvában megnyerte a számukra kiírt Európa-bajnokságot - mondta el a pecsiujsag.hu-nak, hogyan mentette meg a sportágnak fiát, Kevint, aki jelenleg a Ferencvárosban szórja a gólokat a korosztályos csapatban.


Május 2.

"A magyar érettségiről érkeztem a díjátadóra, azt hittem, hogy az kettévágta a napomat, de ez az elismerés helyretett."
Nagy Ádám, az FTC válogatott középpályása azután, hogy átvehetett az év felfedezettjének járó díjat Telkiben.


Április 29.
"Ocsmány hadjárat folyik ellenünk. Olyanok is támadnak bennünket, akiknek halvány fogalmuk sincs a futballról, csak az élteti őket, hogy belénk vagy a Puskás Akadémiát megalapító Orbán Viktorba rúghatnak. Természetesen megpróbálom kizárni a külvilágot az öltözőből, s úgy tűnik, eddig sikerrel jártam, a játékosokat ugyanis hidegen hagyják az elvtelen, megalapozatlan, személyeskedő írások, kommentek."
Szíjjártó István, a Puskás Akadémia vezetőedzője nem érti a csapatát ért támadásokat. (Nemzeti Sport)


Április 27.
"Esküszöm, sokkal jobb meccs volt a Fradi-Újpest, mint ez a BL-elődöntő."
Knézy Jenő, a Manchester City-Real Madrid (0-0) BL-elődöntő kommentátora így summázta a látottakat az M4-en a meccs után. (mediaklikk.hu)


Április 24.
"Várból még nem közvetítettem meccset így 20 év alatt. Most ez is megadatott."
A Kisvárda-Mezőkövesd NB II-es találkozót közvetítő Knézy Jenő meglepődése az M4 Sporton. A kisvárdai Várkert Sportpálya valóban egyedülállónak mondható egyébként.


Április 22.

"Annyira nem tetszett a dolog, mert akkor nem szerettem a focit. De addig hajszolt, amíg lementem, adott a 39-es lábamra egy 44-es cipőt. Az volt az első edzésem, megtetszett, aztán lent ragadtam a pályán."
A Puskás Akadémia és a magyar válogatott védője, Fiola Attila az M4 Sport Európa-bajnoki magazinjában a kezdetekről elmesélte, éppen betöltötte a kilencedik évét, amikor egy barátja rábeszélésére elment focizni Dunakömlődre.


Április 21.

"Tény, hogy a tavasz kicsit rosszabbul sikerült, korán eldőlt a bajnoki cím, ez biztosan ott volt a fejekben és többen sajnos sérülésekkel is küszködtek, így visszacsúsztunk az NBI színvonalához. De ha megnézzük egy-egy ellenfelünk meccseit, minden tiszteletem mellett, néha legszívesebben kikapcsolnám a tévét" - mondta el a Ferencváros vezetőedzője, Thomas Doll a klub szurkolói ankétján. (ulloi129.hu)


Április 19.

"Szinte biztos vagyok benne, hogy tovább fogunk jutni, mégpedig úgy, hogy az egyaránt gól nélküli rendes játékidőt és hosszabbítást követően 5-4-re megnyerjük a tizenegyes-párbajt. Az idény eleje óta szinte napi rendszerességgel gyakoroljuk a büntetőrúgásokat az edzésen, és a saját játékosaikon kívül az ellenfél labdarúgóiról és kapusairól is részletes statisztikát vezetünk."
Dárdai Pál a Hertha esélyeiről beszélt a német sajtóban a Dortmund elleni szerdai Német Kupa-elődöntő kapcsán.


Április 17.
"Azt kérdezte, hogy az utolsó mérkőzés után mi történik. Hogy akkor lesz-e ünnepség vagy nem? De én ezt nem tudtam a pályán megválaszolni neki..."
Az FTC vezetőedzőjét, Thomas Dollt arról kérdezték a meccs utáni sajtótájékoztatón, miről beszélt Pintér Ádámmal a pálya szélén, miután az MTK megszerezte a vezetést a szombati Örökrangadón.


Április 14.

"A miniszterelnök gyakran eljött az edzésekre is, beszélgetett a játékosokkal, biztatott minket és viccelődött is. Először akkor beszéltem vele, amikor még egy teljesen ismeretlen ifijátékos voltam."
A már a Pogon Szczecin csapatánál futballozó magyar válogatott szélső, Gyurcsó Ádám Orbán Viktorról és arról az időszakról beszélt a przegladsportowy.pl oldalán, amikor még Felcsúton játszott.


Április 10.
"Nem akarok kikerülni a műsorból, úgyhogy a Puskást nem mondom..."
Détári Lajos az M4 Sport "Góóól" című műsorában arról viccelődve, szerinte mely csapatok eshetnek ki az élvonalból.


Április 9.

Kevés kollégám mondhatja el, hogy több büntetőt hárított pályafutása során, mint amennyit berúgtak neki. Rám viszont ez utóbbi az érvényes. Én többet fogtam meg, mint amennyit beengedtem. (...) A 85. percben jutott büntetőhöz a kispesti gárda. A kiesés szélén álltunk, ha kikapunk... Dobos Feri bácsi, a szakosztályvezetőnk belső zsebében már ott lapult Dalnoki Jenő edzőnk munkakönyve. Kifogtam ezt a tizenegyest is. Az edző maradt és amíg Dalnoki mester ült a kispadon, én mindig kezdő voltam.
Kiss Imre, a Tatabánya legendás 11-es tekintett vissza a védjegyére. (kemma.hu)


Április 8.

"Néhány hétig együtt edzettünk. Én még fiatal voltam, tizenhat-tizenhét éves, de lehetőséget kaptam a nagyok közt, ekkor ismertem meg Királyt. A mérkőzés előtt váltottunk is néhány szót, jó érzés volt. Emlékeztem, hogy gyakran kijön a kapujából, ezért amikor a kezdőkörben hozzám került a labda, ösztönösen ráemeltem. Bejött!
Christian Müller, a Vasas német támadója 40 méterről talált be a magyar válogatott Király Gábor kapujába a Haladás elleni bajnokin. (rangado.hu)


Április 7.

"Virágokat ültettem, trágyáztam, és szellőztettem a gyepet. Tökéletes munka arra, hogy kikapcsoljak és gondolkodjak. Most aztán jó kis izomlázam van" – mondta nevetve Dárdai Pál arról, hogy készül a pénteki, Hannover elleni Bundesliga-összecsapásra. (MTI)


Április 1.

"Váltig állítom: kirakatper áldozata vagyok, amelyben én voltam a reklámarc. Az MLSZ az ügyészséggel karöltve többek között az én földbe tiprásommal akarta elterelni a figyelmet arról, hogy a magyar focit a bunda tartja el, illetve most már a bundázás egy új formája, a tao-pénzekkel történő visszaélés (...) Már az sem érdekel, hogy a szövetség jogerős bírósági döntés nélkül, diszkriminatív módon eltiltott, mert ebben a romlott magyar futballban egyébként sem szeretnék soha többé szerepet vállalni"
A Borsnak nyilatkozott a korábban a magyar válogatottnál is dolgozó Aczél Zoltán, akit a REAC-os bundatárgyaláson "egy rendbeli cselekményben" bűnösnek találták, ezért első fokon egy év börtönbüntetést kapott egy év hat hónapra felfüggesztve.


A Nap mondása rovat korábbi bejegyzései itt olvashatóak el - kattints!

EZ IS ÉRDEKELHET

TUDJUK, HOGY A FOCI NEM SZÍNHÁZ, DE EZT TARTSD SZEM ELŐTT:

1. Fogadd el, hogy a fórumon és az oldalon más klubok szurkolói is jelen vannak.
2. Beszélj úgy másokkal, amilyen hangnemet magaddal vagy kedvenc csapatoddal szemben is elviselnél!
3. A vitapartnered mondandójával szemben érvelj, és ne a személyét támadd!
4. Ha valakit sehogy nem bírsz elviselni, egyszerűen rejtsd el a bejegyzéseit egy gombnyomással vagy csak ignoráld őt.
5. Ha fenyegeted a másikat, folyamatosan durván támadod a személyét, azért végleges tiltás jár.
6. Tartózkodj az erőszakos, gyűlöletkeltő, sértő, törvénybe ütköző bejegyzésektől. Ne spamelj, ne trollkodj és ne itt reklámozz!
Fórumszabályzat bővebben itt!

Ha ezeket a szabályokat nem tudod elfogadni, kérjük, inkább maradj távol a fórumtól! Egyúttal előre is köszönjük, ha hozzászólásaiddal elősegíted egy normális fórum kialakulását!

BELÉPÉS:
Kattints a Bejelentkezés fülre. Használhatod eddigi csakfoci.hu-s felhasználónevedet és jelszavadat (ez korlátozott beállítási lehetőségekkel jár együtt), de ha van már Disqus-hozzáférésed, azzal is bejelentkezhetsz (ez bővebb egyéni beállításokra ad lehetőséget), mint ahogy a Facebook-, Google- vagy Twitter-fiókoddal való belépésre is van lehetőség.

CÍMLAPON